Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (I)

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  În 1977, soţul meu, Gaspar, a fost găsit cu un rinichi polichistic. Mama lui şi câţiva unchi, mătuşi şi verişori deja nu mai erau în viaţă din cauza acestei malformaţii ereditare. Aşa că, de-a lungul anilor, am încercat să ne pregătim pentru inevitabil: dializă, deteriorarea sănătăţii şi moarte. Desigur, dacă ar fi beneficiat de un transplant, acest viitor ar fi fost mai strălucit.

  Viaţa poate decurge oarecum normal ani la rând înainte ca rinichii polichistici să înceteze să funcţioneze. Doar că în această perioadă, situaţia se aseamănă cu o bombă cu ceas. Într-un final, în decembrie 2002, ni s-a adus la cunoştinţă că funcţia renală a lui Gaspar e atât de slabă, încât ar trebui să se pregătească pentru dializă sau transplant de rinichi. Înscris pe o listă de aşteptare pentru un rinichi, Gaspar ştia că timpul mediu de aşteptare pentru un transplant era de cinci ani.

  Neştiind că cel mai bine e să sari peste etapa de dializă şi să beneficiezi de transplant cât mai repede, am scris în jurnalul meu: „Doamne, Gaspar are nevoie de un rinichi acum. Rezolvă problema conform voinţei Tale. În Filipeni 4:19, ai spus că ne vei împlini nevoile. Îţi mulţumesc că Te vei ocupa de această nevoie urgentă, la momentul şi în modul ales de Tine.”

  M-am hotărât să îmi fac analizele pentru a vedea dacă sunt compatibilă cu Gaspar. Chiar dacă şansele erau infime ca eu, nefiind rudă de sânge, să fiu compatibilă cu el într-o aşa măsură încât să îi pot dona un rinichi, m-am dus totuşi la analize. Incredibil, dar eram compatibilă. (E bine de ştiut asta, după 33 de ani de căsnicie.) I-am donat un rinichi pe 7 aprilie 2003. Dumnezeu ne-a împlinit nevoia într-un mod uimitor. Acum simţim o apropiere şi mai mare unul de celălalt şi înţelegem mai profund ideea biblică de „un singur trup” (Geneza 2:24).

  Când eu şi Gaspar ne-am trezit din operaţie, am întrebat: „Eşti un stăpân bun al rinichiului meu?” Răspunsul la această întrebare a devenit brusc un stil de viaţă pentru Gaspar. Prevenirea respingerii noului rinichi este o chestiune de viaţă şi de moarte. Proceduri de raportare, medicaţie antirespingere şi antiinfecţie, plus alte măsuri de siguranţă au devenit nenegociabile în programul zilnic al lui Gaspar în vederea prevenirii respingerii rinichiului. O lecţie în timp real cu privire la faptul că, atunci când Dumnezeu ne împlineşte nevoile, suntem responsabili, prin harul Său, să fim buni administratori ai acelor binecuvântări.

  May-Ellen Netten Colon

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Fiul și soarele

  De îndată ce soarele a început să reapară, zona în care eram a început să se încălzească din nou. La fel este și viața noastră. Când Îl avem pe Fiul, Creatorul, în viața noastră este cald. Viața noastră are sens, simetrie și lumină. Dacă ne îndepărtăm de Fiul, ne este frig și viața pare întunecată.

  Ai grijă cum vorbești

  Dacă vreun gând sau vreun cuvânt de-ale mele îi face pe alții să se împiedice, atunci trebuie să îmi reconsider modul de gândire. De la acea întâmplare, mi-am luat angajamentul de a-mi păzi mai mult gura și gândurile.

  „Groapa cu lei” a cancerului

  Dacă acceptăm „chimioterapia” sângelui lui Isus, cancerul păcatului poate fi eradicat complet din viața noastră. Să ne propunem să lăsăm ca sângele lui Isus să fie aplicat inimii noastre. Sfârșitul așteptat de El pentru noi este bucuria vieții veșnice alături de El!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...