Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (I)

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  În 1977, soţul meu, Gaspar, a fost găsit cu un rinichi polichistic. Mama lui şi câţiva unchi, mătuşi şi verişori deja nu mai erau în viaţă din cauza acestei malformaţii ereditare. Aşa că, de-a lungul anilor, am încercat să ne pregătim pentru inevitabil: dializă, deteriorarea sănătăţii şi moarte. Desigur, dacă ar fi beneficiat de un transplant, acest viitor ar fi fost mai strălucit.

  Viaţa poate decurge oarecum normal ani la rând înainte ca rinichii polichistici să înceteze să funcţioneze. Doar că în această perioadă, situaţia se aseamănă cu o bombă cu ceas. Într-un final, în decembrie 2002, ni s-a adus la cunoştinţă că funcţia renală a lui Gaspar e atât de slabă, încât ar trebui să se pregătească pentru dializă sau transplant de rinichi. Înscris pe o listă de aşteptare pentru un rinichi, Gaspar ştia că timpul mediu de aşteptare pentru un transplant era de cinci ani.

  Neştiind că cel mai bine e să sari peste etapa de dializă şi să beneficiezi de transplant cât mai repede, am scris în jurnalul meu: „Doamne, Gaspar are nevoie de un rinichi acum. Rezolvă problema conform voinţei Tale. În Filipeni 4:19, ai spus că ne vei împlini nevoile. Îţi mulţumesc că Te vei ocupa de această nevoie urgentă, la momentul şi în modul ales de Tine.”

  M-am hotărât să îmi fac analizele pentru a vedea dacă sunt compatibilă cu Gaspar. Chiar dacă şansele erau infime ca eu, nefiind rudă de sânge, să fiu compatibilă cu el într-o aşa măsură încât să îi pot dona un rinichi, m-am dus totuşi la analize. Incredibil, dar eram compatibilă. (E bine de ştiut asta, după 33 de ani de căsnicie.) I-am donat un rinichi pe 7 aprilie 2003. Dumnezeu ne-a împlinit nevoia într-un mod uimitor. Acum simţim o apropiere şi mai mare unul de celălalt şi înţelegem mai profund ideea biblică de „un singur trup” (Geneza 2:24).

  Când eu şi Gaspar ne-am trezit din operaţie, am întrebat: „Eşti un stăpân bun al rinichiului meu?” Răspunsul la această întrebare a devenit brusc un stil de viaţă pentru Gaspar. Prevenirea respingerii noului rinichi este o chestiune de viaţă şi de moarte. Proceduri de raportare, medicaţie antirespingere şi antiinfecţie, plus alte măsuri de siguranţă au devenit nenegociabile în programul zilnic al lui Gaspar în vederea prevenirii respingerii rinichiului. O lecţie în timp real cu privire la faptul că, atunci când Dumnezeu ne împlineşte nevoile, suntem responsabili, prin harul Său, să fim buni administratori ai acelor binecuvântări.

  May-Ellen Netten Colon

  Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (I) - 2017. Când Dumnezeu ne împlineşte nevoile, suntem responsabili, prin harul Său, să fim buni administratori ai acelor binecuvântări.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...