Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (II)

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Prevenirea respingerii noului rinichi a devenit o prioritate majoră pentru Gaspar, soţul meu. Aşa cum „noul” meu rinichi l-a înlocuit pe cel nefuncţional al lui Gaspar, Dumnezeu – care ne împlineşte toate nevoile (Filipeni 4:19) – face posibil un transplant ceresc de cord (Ezechiel 36:26). Nu trebuie decât să primim inima. Apoi să cerem ajutorul lui Dumnezeu să nu o respingem. Prevenirea respingerii noului organ necesită măsuri intenţionate. De exemplu:

  1. În săptămânile de după operaţie, Gaspar a trebuit să ia antibiotice şi medicamente antivirale, care să îl ferească de infecţii. Faptul de a ne lua timp pentru întreţinerea unei relaţii strânse cu Dumnezeu combate infecţia spirituală şi luptă împotriva microbilor păcatului şi ai răului, Iaebeţ i-a cerut lui Dumnezeu să îl păzească de rău, iar Dumnezeu i-a împlinit această cerere (1 Cronici 4:10). Întrucât primeşte tratament cu imunosupresoare, Gaspar trebuie să fie atent să evite locurile poluate şi îmbolnăvirile, aşa cum trebuie să facem şi noi – în mod spiritual.

  Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, multivitaminele şi dozele mari de calciu întăresc starea generală de sănătate a lui Gaspar şi îi ajută oasele să se menţină puternice. Din punct de vedere spiritual, încrederea în Domnul cu toată inima, recunoscându-L în tot ce facem, şi fuga de rău vor aduce sănătate în trupul nostru şi hrană pentru oasele noastre (Proverbele 3:5). Sănătatea fizică şi spirituală previne respingerea noii inimi.

  2. Gaspar trebuie să-şi ia regulat medicamentele. Şi în domeniul spiritual, trebuie ca în mod regulat să ne luăm timp pentru măsurile antirespingere a inimii. Închinarea personală şi împreună cu familia în mod regulat este un mijloc semnificativ de atingere a acestui scop.

  3. Raportarea anumitor parametri personalului medical este extrem de importantă în prevenirea respingerii unui organ transplantat. În mod regulat, Gaspar îşi măsoară – şi transmite – valorile de temperatură a corpului şi de tensiune arterială. Spiritual, trebuie în mod regulat să evaluăm mediul intern al vieţii personale, al casei şi al bisericii noastre. Este mediul „fierbinte” şi plin de tensiune dată de critică, ceartă şi bârfă? Sau viaţa noastră, familia şi biserica sunt pline de laudă, de încurajare şi recunoştinţă? Un mediu sănătos împiedică respingerea şi ajută inima cea nouă primită de la Dumnezeu.

  În timp ce te gândeşti la povestea mea de viaţă, ce alte lecţii spirituale găseşti pornind de la prevenirea respingerii noii inimi, primite în dar de la Dumnezeu? Ce măsuri antirespingere menţin sănătoasă inima ta?

  May-Ellen Netten Colon

  Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (II) - 2017. Încrederea în Domnul cu toată inima, recunoscându-L în tot ce facem, şi fuga de rău vor aduce sănătate în trupul nostru şi hrană pentru oasele noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...