Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (II)

  Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. – Ezechiel 36:26

  Prevenirea respingerii noului rinichi a devenit o prioritate majoră pentru Gaspar, soţul meu. Aşa cum „noul” meu rinichi l-a înlocuit pe cel nefuncţional al lui Gaspar, Dumnezeu – care ne împlineşte toate nevoile (Filipeni 4:19) – face posibil un transplant ceresc de cord (Ezechiel 36:26). Nu trebuie decât să primim inima. Apoi să cerem ajutorul lui Dumnezeu să nu o respingem. Prevenirea respingerii noului organ necesită măsuri intenţionate. De exemplu:

  1. În săptămânile de după operaţie, Gaspar a trebuit să ia antibiotice şi medicamente antivirale, care să îl ferească de infecţii. Faptul de a ne lua timp pentru întreţinerea unei relaţii strânse cu Dumnezeu combate infecţia spirituală şi luptă împotriva microbilor păcatului şi ai răului, Iaebeţ i-a cerut lui Dumnezeu să îl păzească de rău, iar Dumnezeu i-a împlinit această cerere (1 Cronici 4:10). Întrucât primeşte tratament cu imunosupresoare, Gaspar trebuie să fie atent să evite locurile poluate şi îmbolnăvirile, aşa cum trebuie să facem şi noi – în mod spiritual.

  Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, multivitaminele şi dozele mari de calciu întăresc starea generală de sănătate a lui Gaspar şi îi ajută oasele să se menţină puternice. Din punct de vedere spiritual, încrederea în Domnul cu toată inima, recunoscându-L în tot ce facem, şi fuga de rău vor aduce sănătate în trupul nostru şi hrană pentru oasele noastre (Proverbele 3:5). Sănătatea fizică şi spirituală previne respingerea noii inimi.

  2. Gaspar trebuie să-şi ia regulat medicamentele. Şi în domeniul spiritual, trebuie ca în mod regulat să ne luăm timp pentru măsurile antirespingere a inimii. Închinarea personală şi împreună cu familia în mod regulat este un mijloc semnificativ de atingere a acestui scop.

  3. Raportarea anumitor parametri personalului medical este extrem de importantă în prevenirea respingerii unui organ transplantat. În mod regulat, Gaspar îşi măsoară – şi transmite – valorile de temperatură a corpului şi de tensiune arterială. Spiritual, trebuie în mod regulat să evaluăm mediul intern al vieţii personale, al casei şi al bisericii noastre. Este mediul „fierbinte” şi plin de tensiune dată de critică, ceartă şi bârfă? Sau viaţa noastră, familia şi biserica sunt pline de laudă, de încurajare şi recunoştinţă? Un mediu sănătos împiedică respingerea şi ajută inima cea nouă primită de la Dumnezeu.

  În timp ce te gândeşti la povestea mea de viaţă, ce alte lecţii spirituale găseşti pornind de la prevenirea respingerii noii inimi, primite în dar de la Dumnezeu? Ce măsuri antirespingere menţin sănătoasă inima ta?

  May-Ellen Netten Colon

  Sfaturi pentru beneficiarii de transplant (II) - 2017. Încrederea în Domnul cu toată inima, recunoscându-L în tot ce facem, şi fuga de rău vor aduce sănătate în trupul nostru şi hrană pentru oasele noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...