De la frumos la urât şi invers

  Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai niciun cusur! – Cântarea cântărilor 4:7

  Îmi plac lucrurile frumoase. Mă uit pe Pinterest pentru idei de decoraţiuni interioare şi folosesc filtre pe Instagram, la fel ca toată lumea. Nu e absolut niciun păcat să fii fericit şi să ai o viaţă bună, dar uneori viaţa, pur şi simplu, nu este perfectă ca decoraţiunile de pe Pinterest sau ca selfie-urile cu multe filtre de pe Instagram. De fapt, cineva tocmai mi-a povestit recent drumul ei de la frumos la urât.

  Aveam toate motivele să reuşesc în viaţă: un fond pentru studii, doi părinţi creştini care mă iubeau şi o extraordinară soră mai mare care mă adora. Dacă aş fi urmat planul ce mi se aşternea în faţă, până acum aş fi avut o carieră şi probabil propria familie. Însă câteva decizii proaste m-au dus în altă direcţie.

  Totul a început în şcoala primară. Eram mică, impresionabilă, în căutare de amuzament şi nu voiam decât să am prieteni. Iniţial, am încercat drogurile uşoare, dar niciodată nu era destul. În cele din urmă, m-am trezit până peste cap în dependenţa de droguri tari, vânând stări euforice, care aproape că m-au costat viaţa. Am fost trimisă să urmez diferite programe, ca să mă pot dezintoxica.

  Ca tânără consumatoare de droguri, mă consideram invincibilă. Adevărul este că dependenţa nu ţine cont de rasă, de vârstă, de statut sau de religia în care ai fost crescut. Nu cunoaşte limite. Odată ce te găseşte, te vrea mort. Dar din fericire pentru mine, Dumnezeu nu vede obstacole şi nici limite.

  Sunt curată deja de 16 luni şi particip regulat la întâlnirile Dependenţilor de Narcotice Anonimi. Datorită lui Dumnezeu şi grupului meu de susţinere, duc o viaţă frumoasă. Nu e perfectă, dar e numai a mea. Încerc să nu regret trecutul, pentru că, dacă n-ar fi fost acest dezastru care ascundea o binecuvântare, nu aş fi fost smerită. Nu aş fi văzut niciodată nevoia după o Putere mai mare decât eu însămi. Prin acea situaţie critică, am avut ocazia să le întind o mână de ajutor celor săraci şi suferinzi. Lupta mea cu dependenţa mi-a dat o nouă şansă să dobândesc frumuseţe interioară, iar pentru acest lucru voi fi pentru totdeauna recunoscătoare.”

  Ceva urât poate deveni frumos. Mobila uzată este populară pe Pinterest. Instagram are filtre pentru a face lucrurile să pară neprelucrate. Putem numi defectele pielii „semne de frumuseţe”. Dumnezeu reanimează lucruri din viaţa noastră care sunt moarte, julite, stricate. Oricare ar fi partea din tine pe care o consideri prea urâtă pentru Dumnezeu, pune-o azi la picioarele Lui. S-ar putea să fii surprinsă de ceea ce poate face El din ea.

  Alison Brook

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...