De la frumos la urât şi invers

  Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai niciun cusur! – Cântarea cântărilor 4:7

  Îmi plac lucrurile frumoase. Mă uit pe Pinterest pentru idei de decoraţiuni interioare şi folosesc filtre pe Instagram, la fel ca toată lumea. Nu e absolut niciun păcat să fii fericit şi să ai o viaţă bună, dar uneori viaţa, pur şi simplu, nu este perfectă ca decoraţiunile de pe Pinterest sau ca selfie-urile cu multe filtre de pe Instagram. De fapt, cineva tocmai mi-a povestit recent drumul ei de la frumos la urât.

  Aveam toate motivele să reuşesc în viaţă: un fond pentru studii, doi părinţi creştini care mă iubeau şi o extraordinară soră mai mare care mă adora. Dacă aş fi urmat planul ce mi se aşternea în faţă, până acum aş fi avut o carieră şi probabil propria familie. Însă câteva decizii proaste m-au dus în altă direcţie.

  Totul a început în şcoala primară. Eram mică, impresionabilă, în căutare de amuzament şi nu voiam decât să am prieteni. Iniţial, am încercat drogurile uşoare, dar niciodată nu era destul. În cele din urmă, m-am trezit până peste cap în dependenţa de droguri tari, vânând stări euforice, care aproape că m-au costat viaţa. Am fost trimisă să urmez diferite programe, ca să mă pot dezintoxica.

  Ca tânără consumatoare de droguri, mă consideram invincibilă. Adevărul este că dependenţa nu ţine cont de rasă, de vârstă, de statut sau de religia în care ai fost crescut. Nu cunoaşte limite. Odată ce te găseşte, te vrea mort. Dar din fericire pentru mine, Dumnezeu nu vede obstacole şi nici limite.

  Sunt curată deja de 16 luni şi particip regulat la întâlnirile Dependenţilor de Narcotice Anonimi. Datorită lui Dumnezeu şi grupului meu de susţinere, duc o viaţă frumoasă. Nu e perfectă, dar e numai a mea. Încerc să nu regret trecutul, pentru că, dacă n-ar fi fost acest dezastru care ascundea o binecuvântare, nu aş fi fost smerită. Nu aş fi văzut niciodată nevoia după o Putere mai mare decât eu însămi. Prin acea situaţie critică, am avut ocazia să le întind o mână de ajutor celor săraci şi suferinzi. Lupta mea cu dependenţa mi-a dat o nouă şansă să dobândesc frumuseţe interioară, iar pentru acest lucru voi fi pentru totdeauna recunoscătoare.”

  Ceva urât poate deveni frumos. Mobila uzată este populară pe Pinterest. Instagram are filtre pentru a face lucrurile să pară neprelucrate. Putem numi defectele pielii „semne de frumuseţe”. Dumnezeu reanimează lucruri din viaţa noastră care sunt moarte, julite, stricate. Oricare ar fi partea din tine pe care o consideri prea urâtă pentru Dumnezeu, pune-o azi la picioarele Lui. S-ar putea să fii surprinsă de ceea ce poate face El din ea.

  Alison Brook

  De la frumos la urât şi invers - 2017. Dumnezeu reanimează lucruri din viaţa noastră care sunt moarte, julite, stricate. Oricare ar fi partea din tine pe care o consideri prea urâtă pentru Dumnezeu, pune-o azi la picioarele Lui. S-ar putea să fii surprinsă de ceea ce poate face El din ea.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...