Articolul precedentPaşte oile mele
  Articolul următorNu avea de ales

  Frăţiorul

  Şi nu ştiţi ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viaţa voastră? Nu sunteţi decât un abur, care se arată puţin şi apoi piere. – Iacov4:14

  Am primit un neaşteptat apel telefonic prin care eram anunţată că fratele meu era grav bolnav. Avea ficatul într-o aşa măsură de afectat, încât ajunsese la spital în comă. La mile depărtare, în înzăpezitul Nord, am schiat până la un loc de meditaţie preferat, tot drumul rugându-mă şi cântând: „Mare eşti Tu, Doamne, sfânt, preaputernic!” Dumnezeu nu Se schimbă. El este acelaşi Dumnezeu iubitor căruia I-au slujit bunicii şi părinţii mei. O pace adâncă mi-a învăluit sufletul, în timp ce am continuat să cânt veselă: „Plin de îndurare, de-nchinare vrednic.”

  Frăţiorul meu, acum un pensionar nerăbdător să-şi aniverseze cei 70 de ani împreună cu soţia lui dragă, s-a întors la noi din comă – lucru rar în astfel de situaţii. Dumnezeu făcuse o minune. Fratele meu a fost trimis acasă, sub îngrijire de specialitate, iar eu am ajuns la capul patului său ziua următoare. Cât de slăbit părea, dar cât de drag îmi era!

  Ca fraţi, eram uniţi din nou. I-am povestit cum s-a născut, cum aproape că s-a înecat într-o cadă şi într-un lac, când era mic. Eu nu i-am fost o mamă în miniatură, ci am fost un băieţoi. Totuşi îmi dădeam silinţa să o ajut pe mama noastră ocupată. Când mama făcea de mâncare, iar fratele meu bebeluş avea tuse convulsivă, eu eram pe post de alarmă: „Mamă, bebeluşul iar nu poate respira – se învineţeşte.”

  Viaţa ar fi fost simplă şi fericită dacă n-ar fi fost al Doilea Război Mondial, cu avioane urâcioase trecându-ne pe deasupra capului în drumul lor spre bombardarea unui oraş la 30 şi ceva de kilometri. Am fost învăţaţi că Dumnezeu locuieşte în cer şi că are grijă de noi. Într-o zi, ridicându-şi privirea spre un avion de război – singurul lucru puternic şi tangibil pe care îl putea vedea pe cer -, fratele meu a strigat: „Ce Dumnezeu groaznic!”

  Am depănat amintiri din copilărie şi am cântat. Mi-a spus ce-o să facă dacă o să-şi revină. M-a privit şi mi-a spus: „A trebuit să se ajungă la asta înainte să-mi dau seama care este realitatea în ceea ce îl priveşte pe Dumnezeu şi cât de mulţi oameni plini de iubire există?” Apoi a adăugat, cu vocea stinsă: „Dumnezeu nu este un fel de Moş Crăciun căruia i te adresezi doar să îi ceri ceva. El e altfel…, este realitatea vieţii… Dumnezeu este în ea… întotdeauna.”

  Nu întotdeauna în această viaţă Dumnezeu îi vindecă pe oameni, dar ne-a oferit o mică fereastră spre cer, ca să ne bucurăm de apropiere, de iubire şi de speranţa vieţii veşnice. „Până ne vom revedea, iubitul meu frăţior.” Eu sper în fiecare zi pentru tine şi pentru mine!

  Sinikka Dixon

  Frăţiorul - 2017. Nu întotdeauna în această viaţă Dumnezeu îi vindecă pe oameni, dar ne-a oferit o mică fereastră spre cer, ca să ne bucurăm de apropiere, de iubire şi de speranţa vieţii veşnice. „Până ne vom revedea, iubitul meu frăţior.” Eu sper în fiecare zi pentru tine şi pentru mine!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...