Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Călătorie într-o bulă

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  În mai 2012, am făcut împreună cu soţul meu o croazieră în Europa, până la Dunărea de Jos, pentru a sărbători faptul că am obţinut titlul de master. A fost frumos. Servirea a fost excelentă. Mâncarea, nemaipomenită. Tovarăşii noştri de călătorie, extrem de interesanţi. Ne-a plăcut să călătorim prin ţări pe care nu le mai vizitaserăm şi să aflăm lucruri despre ele. Totuşi, în ciuda faptului că, în general, ne bucuram de ceea ce trăiam, ne chinuia cea mai ciudată senzaţie. Ne simţeam ca într-o bulă. Toţi călătorii erau din ţări vorbitoare de limba engleză, aşa că toţi cu care interacţionam vorbeau engleza. Pe vas şi în autocarele cu care vizitam, eram ţinuţi departe de oamenii locului, pentru că nu ne adresam direct lor şi nici nu interacţionam cu ei. Doar îi observam de la distanţă mai degrabă decât să ne implicăm în viaţa şi în cultura ţării în care ne aflam.

  Gândindu-mă la această senzaţie ciudată, m-am şocat să realizez că mult prea des trec prin viaţă în propria bulă. Cât de des mi se întâmplă să fiu înglodată în propriile griji şi chiar bucurii până acolo încât să pierd legătura cu vecinii, cu colegii de serviciu sau chiar cu străinii de pe stradă sau dintr-un magazin? Dumnezeu vrea să mă îndrept spre cei de lângă mine. În fiecare zi pot fi o binecuvântare pentru alţii, ascultându-le durerea, încurajându-i când sunt căzuţi sau bucurându-mă cu ei pentru toate binecuvântările pe care Dumnezeu le revarsă asupra lor. În lumea ocupată de astăzi este foarte uşor să ne atingem doar superficial viaţa unii altora.

  Aşadar, eu cred că Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la relaţii mai profunde cu prietenii, cu familia, cu familia bisericii şi cu colegii de serviciu. Trebuie să trăim practic dragostea lui Dumnezeu. Cred că, în primul rând, Dumnezeu vrea să aibă o relaţie autentică cu fiecare dintre noi şi apoi, în virtutea acelei relaţii, noi să fim în stare să mergem spre cei din jurul nostru cu iubirea lui Dumnezeu.

  Nu vreau să umblu într-o bulă. Nu vreau să fiu izolată de cei din jurul meu sau, în cel mai bun caz, doar la suprafaţă să ating viaţa prietenilor mei. Vreau mai mult. Ştiu că Dumnezeu vrea mai mult pentru mine şi pentru tine. Hai să fim iubirea lui Dumnezeu pentru cei din jurul nostru!

  Julie Bacock-Bliss

  Călătorie într-o bulă - 2017. Nu vreau să fiu izolată de cei din jurul meu sau, în cel mai bun caz, doar la suprafaţă să ating viaţa prietenilor mei. Vreau mai mult. Ştiu că Dumnezeu vrea mai mult pentru mine şi pentru tine. Hai să fim iubirea lui Dumnezeu pentru cei din jurul nostru!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...