Articolul precedentOpriţi aglomerarea
  Articolul următorUn Eutih modern

  Călătorie într-o bulă

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  În mai 2012, am făcut împreună cu soţul meu o croazieră în Europa, până la Dunărea de Jos, pentru a sărbători faptul că am obţinut titlul de master. A fost frumos. Servirea a fost excelentă. Mâncarea, nemaipomenită. Tovarăşii noştri de călătorie, extrem de interesanţi. Ne-a plăcut să călătorim prin ţări pe care nu le mai vizitaserăm şi să aflăm lucruri despre ele. Totuşi, în ciuda faptului că, în general, ne bucuram de ceea ce trăiam, ne chinuia cea mai ciudată senzaţie. Ne simţeam ca într-o bulă. Toţi călătorii erau din ţări vorbitoare de limba engleză, aşa că toţi cu care interacţionam vorbeau engleza. Pe vas şi în autocarele cu care vizitam, eram ţinuţi departe de oamenii locului, pentru că nu ne adresam direct lor şi nici nu interacţionam cu ei. Doar îi observam de la distanţă mai degrabă decât să ne implicăm în viaţa şi în cultura ţării în care ne aflam.

  Gândindu-mă la această senzaţie ciudată, m-am şocat să realizez că mult prea des trec prin viaţă în propria bulă. Cât de des mi se întâmplă să fiu înglodată în propriile griji şi chiar bucurii până acolo încât să pierd legătura cu vecinii, cu colegii de serviciu sau chiar cu străinii de pe stradă sau dintr-un magazin? Dumnezeu vrea să mă îndrept spre cei de lângă mine. În fiecare zi pot fi o binecuvântare pentru alţii, ascultându-le durerea, încurajându-i când sunt căzuţi sau bucurându-mă cu ei pentru toate binecuvântările pe care Dumnezeu le revarsă asupra lor. În lumea ocupată de astăzi este foarte uşor să ne atingem doar superficial viaţa unii altora.

  Aşadar, eu cred că Dumnezeu ne cheamă pe fiecare la relaţii mai profunde cu prietenii, cu familia, cu familia bisericii şi cu colegii de serviciu. Trebuie să trăim practic dragostea lui Dumnezeu. Cred că, în primul rând, Dumnezeu vrea să aibă o relaţie autentică cu fiecare dintre noi şi apoi, în virtutea acelei relaţii, noi să fim în stare să mergem spre cei din jurul nostru cu iubirea lui Dumnezeu.

  Nu vreau să umblu într-o bulă. Nu vreau să fiu izolată de cei din jurul meu sau, în cel mai bun caz, doar la suprafaţă să ating viaţa prietenilor mei. Vreau mai mult. Ştiu că Dumnezeu vrea mai mult pentru mine şi pentru tine. Hai să fim iubirea lui Dumnezeu pentru cei din jurul nostru!

  Julie Bacock-Bliss

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...