Articolul precedentUn Eutih modern
  Articolul următorÎndepărtând durerea

  Nu doar o menajeră

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. – Coloseni 3:23,24

  Efectul secundar al traiului în frumoasa Scoţie este depărtarea de familiile noastre.

  Dar faptul că sunt scriitoare înseamnă că am programul flexibil, aşa că îmi pot vizita familia ori de câte ori soţul meu are întâlniri ce se desfăşoară în Anglia.

  Fiica noastră, Beth, are un serviciu cu normă întreagă. Aşa că îmi petrec dimineţile acasă la ea, unde scriu. După prânz, o oră mi-o petrec făcând curat la ea în casă şi gătind, după care o iau pe micuţa Zara de la creşă, ca să ne jucăm înainte ca părinţii ei să ajungă acasă.

  Nu sunt cine ştie ce ataşată de făcutul curăţeniei, dar, când fac curăţenie pentru fiica mea, devine un dar şi o încântare şi contează enorm pentru Beth, care este foarte ocupată. Când e acasă, prioritatea ei este să petreacă timp cu fetiţa şi cu soţul ei, nu să facă curat în baie.

  Într-o zi, pe când îi frecam podeaua din bucătărie, a sunat telefonul. Era cineva de la o organizaţie caritabilă şi nu prea voiam să lungesc discuţia. Aşa că, în loc să spun că sunt mama lui Beth, am spus că sunt „doar o menajeră”; în speranţa că se va încheia repede conversaţia. La urma urmei, aia şi eram: cu un vas cu apă şi detergent şi cu o perie în mână, spălam pe jos.

  Brusc, am auzit: „Domnişoară (asta m-a făcut să zâmbesc), nu te înjosi singură! Nu e nimic rău să fii menajeră. Merită la fel de mult respect ca orice altă ocupaţie. Lumea ar fi un loc oribil de locuit dacă nu ar fi menajere!” Şi vocea de la capătul firului a continuat vreo cinci minute. Era o încântare sufletească faptul că un străin este atât de preocupat de cineva care era „doar o menajeră”.

  Azi, majoritatea dintre noi vom face ceva comun, plictisitor, murdar sau neapreciat. S-ar putea să credem că suntem doar o menajeră, doar o mamă, doar cineva care spală haine – dar suntem ceva cu mult mai mult. Fiecare lucru mic pe care îl facem poate fi un dar din iubire pentru cineva şi, drept consecinţă, un dar din dragoste pentru Dumnezeu. Iubirea noastră transformă cea mai simplă activitate într-un act de închinare. Când frec pardoseli, îmi imaginez că o fac pentru Isus. Zâmbesc, trupul mi se relaxează şi eu ştiu că munca mea este cel mai important lucru pe care îl pot face pentru Dumnezeu în momentul respectiv. Nu sunt doar o menajeră – îi slujesc lui Dumnezeu însuşi.

  În ochii lui Dumnezeu, nu suntem niciodată doar ceva. Cu excepţia faptului că suntem doar iubiţi de El.

  Karen Holford

  Nu doar o menajeră - 2017. Când frec pardoseli, îmi imaginez că o fac pentru Isus. Zâmbesc, trupul mi se relaxează şi eu ştiu că munca mea este cel mai important lucru pe care îl pot face pentru Dumnezeu în momentul respectiv. Nu sunt doar o menajeră - îi slujesc lui Dumnezeu însuşi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...