Articolul precedentUn Eutih modern
  Articolul următorÎndepărtând durerea

  Nu doar o menajeră

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos. – Coloseni 3:23,24

  Efectul secundar al traiului în frumoasa Scoţie este depărtarea de familiile noastre.

  Dar faptul că sunt scriitoare înseamnă că am programul flexibil, aşa că îmi pot vizita familia ori de câte ori soţul meu are întâlniri ce se desfăşoară în Anglia.

  Fiica noastră, Beth, are un serviciu cu normă întreagă. Aşa că îmi petrec dimineţile acasă la ea, unde scriu. După prânz, o oră mi-o petrec făcând curat la ea în casă şi gătind, după care o iau pe micuţa Zara de la creşă, ca să ne jucăm înainte ca părinţii ei să ajungă acasă.

  Nu sunt cine ştie ce ataşată de făcutul curăţeniei, dar, când fac curăţenie pentru fiica mea, devine un dar şi o încântare şi contează enorm pentru Beth, care este foarte ocupată. Când e acasă, prioritatea ei este să petreacă timp cu fetiţa şi cu soţul ei, nu să facă curat în baie.

  Într-o zi, pe când îi frecam podeaua din bucătărie, a sunat telefonul. Era cineva de la o organizaţie caritabilă şi nu prea voiam să lungesc discuţia. Aşa că, în loc să spun că sunt mama lui Beth, am spus că sunt „doar o menajeră”; în speranţa că se va încheia repede conversaţia. La urma urmei, aia şi eram: cu un vas cu apă şi detergent şi cu o perie în mână, spălam pe jos.

  Brusc, am auzit: „Domnişoară (asta m-a făcut să zâmbesc), nu te înjosi singură! Nu e nimic rău să fii menajeră. Merită la fel de mult respect ca orice altă ocupaţie. Lumea ar fi un loc oribil de locuit dacă nu ar fi menajere!” Şi vocea de la capătul firului a continuat vreo cinci minute. Era o încântare sufletească faptul că un străin este atât de preocupat de cineva care era „doar o menajeră”.

  Azi, majoritatea dintre noi vom face ceva comun, plictisitor, murdar sau neapreciat. S-ar putea să credem că suntem doar o menajeră, doar o mamă, doar cineva care spală haine – dar suntem ceva cu mult mai mult. Fiecare lucru mic pe care îl facem poate fi un dar din iubire pentru cineva şi, drept consecinţă, un dar din dragoste pentru Dumnezeu. Iubirea noastră transformă cea mai simplă activitate într-un act de închinare. Când frec pardoseli, îmi imaginez că o fac pentru Isus. Zâmbesc, trupul mi se relaxează şi eu ştiu că munca mea este cel mai important lucru pe care îl pot face pentru Dumnezeu în momentul respectiv. Nu sunt doar o menajeră – îi slujesc lui Dumnezeu însuşi.

  În ochii lui Dumnezeu, nu suntem niciodată doar ceva. Cu excepţia faptului că suntem doar iubiţi de El.

  Karen Holford

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...