Articolul precedentÎndepărtând durerea
  Articolul următorOchi slabi

  Vrăbiile şi răul

  Isus plângea. – Ioan 11:35

  Stăteam pe bancheta din spate a maşinii. Când ne-am oprit la semafor, m-am uitat pe fereastră şi am observat pe şosea o vrăbiuţă moartă. Săraca, mi-am zis, probabil că a fost lovită de o maşină. Deloc surprinzător, mi s-a dus gândul la textul: ,,Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuşi niciuna din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu” (Luca 12:6). De câte ori nu Îl doare inima pe Dumnezeu din cauza vrăbiilor căzute? m-am întrebat. Trebuie să fie cu miile într-o zi. Apoi m-am gândit şi la alte lucruri care probabil că Îi rup inima, poate în fiecare minut. Lista e infinită. Zilele acestea, la ştiri, au fost prezentate cazuri de copii înfometaţi intenţionat – abuz intenţionat. Probabil că acest lucru Îi sfâşie inima lui Isus. Apoi vin, desigur, celelalte tipuri de abuz – toate lucrurile oribile pe care oamenii şi le fac unii altora, iar uneori chiar celor din propria familie, oamenilor pe care se presupune că îi iubesc.

  N-a trebuit mult ca mintea să mi se ducă la tot felul de lucruri pe care le aud zi de zi şi care mă fac să mă înfiorez. Iar Dumnezeu ştie cu mult mai multe – şi veghează. În fiecare zi vedem imagini cu oameni care suferă de foame, de pe urma inundaţiilor sau a altor dezastre naturale. Imoralitatea devine excesivă. Apoi mai sunt, sigur, şi războaiele, care sunt mai mult decât suficiente. Şi violenţa religioasă şi terorismul care se manifestă în tot mai multe ţări – când se vor opri? Cel mai probabil că Dumnezeu tânjeşte după acea zi mult mai mult decât noi.

  Gândind în felul acesta, mă pot identifica cu Ieremia, profetul care plânge. Cu gândul la ororile distrugerii Ierusalimului, el a scris: „De aceea plâng, îmi varsă lacrimi ochii, căci s-a depărtat de la mine Cel ce trebuia să mă mângâie, Cel ce trebuia să-mi învioreze viaţa; fiii mei sunt zdrobiţi, căci vrăjmaşul a biruit” (Plângerile lui Ieremia 1:16). Dar iată şi vestea bună, iar Ieremia a consemnat-o şi pe aceasta: „Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! «Domnul este partea mea de moştenire», zice sufletul meu, de aceea nădăjduiesc în El” (Plângerile lui Ieremia 3:21-24). Deşi este o carte cu lamentaţii, Plângerile lui Ieremia conţine şi câteva promisiuni minunate. Te încurajez să o citeşti. Dumnezeu vrea ca răul să înceteze, inclusiv moartea vrăbiuţelor, chiar mai mult decât mine – şi ştiu că şi tu vrei, nu-i aşa?

  Ardis Dick Stenbakken

  Vrăbiile şi răul - 2017. Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...