Articolul precedentÎndepărtând durerea
  Articolul următorOchi slabi

  Vrăbiile şi răul

  Isus plângea. – Ioan 11:35

  Stăteam pe bancheta din spate a maşinii. Când ne-am oprit la semafor, m-am uitat pe fereastră şi am observat pe şosea o vrăbiuţă moartă. Săraca, mi-am zis, probabil că a fost lovită de o maşină. Deloc surprinzător, mi s-a dus gândul la textul: ,,Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuşi niciuna din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu” (Luca 12:6). De câte ori nu Îl doare inima pe Dumnezeu din cauza vrăbiilor căzute? m-am întrebat. Trebuie să fie cu miile într-o zi. Apoi m-am gândit şi la alte lucruri care probabil că Îi rup inima, poate în fiecare minut. Lista e infinită. Zilele acestea, la ştiri, au fost prezentate cazuri de copii înfometaţi intenţionat – abuz intenţionat. Probabil că acest lucru Îi sfâşie inima lui Isus. Apoi vin, desigur, celelalte tipuri de abuz – toate lucrurile oribile pe care oamenii şi le fac unii altora, iar uneori chiar celor din propria familie, oamenilor pe care se presupune că îi iubesc.

  N-a trebuit mult ca mintea să mi se ducă la tot felul de lucruri pe care le aud zi de zi şi care mă fac să mă înfiorez. Iar Dumnezeu ştie cu mult mai multe – şi veghează. În fiecare zi vedem imagini cu oameni care suferă de foame, de pe urma inundaţiilor sau a altor dezastre naturale. Imoralitatea devine excesivă. Apoi mai sunt, sigur, şi războaiele, care sunt mai mult decât suficiente. Şi violenţa religioasă şi terorismul care se manifestă în tot mai multe ţări – când se vor opri? Cel mai probabil că Dumnezeu tânjeşte după acea zi mult mai mult decât noi.

  Gândind în felul acesta, mă pot identifica cu Ieremia, profetul care plânge. Cu gândul la ororile distrugerii Ierusalimului, el a scris: „De aceea plâng, îmi varsă lacrimi ochii, căci s-a depărtat de la mine Cel ce trebuia să mă mângâie, Cel ce trebuia să-mi învioreze viaţa; fiii mei sunt zdrobiţi, căci vrăjmaşul a biruit” (Plângerile lui Ieremia 1:16). Dar iată şi vestea bună, iar Ieremia a consemnat-o şi pe aceasta: „Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! «Domnul este partea mea de moştenire», zice sufletul meu, de aceea nădăjduiesc în El” (Plângerile lui Ieremia 3:21-24). Deşi este o carte cu lamentaţii, Plângerile lui Ieremia conţine şi câteva promisiuni minunate. Te încurajez să o citeşti. Dumnezeu vrea ca răul să înceteze, inclusiv moartea vrăbiuţelor, chiar mai mult decât mine – şi ştiu că şi tu vrei, nu-i aşa?

  Ardis Dick Stenbakken

  Vrăbiile şi răul - 2017. Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...