Articolul precedentOchi slabi
  Articolul următorCe înseamnă sa îmbătrâneşti normal?

  Charlie

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

  Locuiesc pe o proprietate de două hectare şi jumătate şi sunt o mare iubitoare de câini, aşa că a fost un privilegiu ca, de-a lungul ultimilor ani, să cunosc câţiva câini abandonaţi sau la care stăpânii au renunţat de bunăvoie. Aşa l-am întâlnit pe Charlie.

  Charlie este un frumos golden caniş, care arată ca o miniatură a mamei lui golden retriever. Singurul lucru care pare să-l fi dobândit de la tatăl lui caniş este atitudinea. Familia care îl deţinuse renunţase la el în principal pentru că la vârsta de doi ani era prea greu de îngrijit. În ciuda orelor petrecute cu el şi a faptului că l-am făcut cooperant când era în lesă, în momentul în care lesa dispărea, părea să uite totul. Alerga în direcţia opusă când era strigat şi deseori apărea dincolo de gardul nostru, fără să dea semne că îşi aduce aminte pe unde îşi săpase tunelul de ieşire. În câteva ocazii, din cauza lui, s-a oprit traficul în ambele direcţii, în timp ce oamenii mă ajutau să îl prind.

  Într-o zi, când i-am pus în lesă pe ceilalţi doi câini ai mei ca să mergem la plimbare, l-am strigat pe Charlie, iar el a alergat în direcţia opusă. După câteva minute, l-am văzut alergând (dincolo de gard) spre şosea. Deja eram frustrată din cauza lui şi l-am adus înaintea Domnului. Am făcut o pauză şi am zis: „Doamne, este câinele Tău; Te rog, ai grijă de el, într-un fel sau altul, şi, dacă vrei să mai am grijă de el, Te rog, fă să fie înapoi în curte când mă întorc.” Şi, acestea fiind spuse, i-am luat pe ceilalţi doi câini la plimbare. După o jumătate de oră, când m-am întors, Charlie al meu stătea dincoace de gard, uitându-se la mine nedumerit. Părea să se întrebe de ce am plecat fără el.

  Am învăţat câteva lecţii valoroase în acea zi. De ce să încercăm să „reparăm” lucrurile (sau fiinţele) după capul nostru, când Dumnezeu abia aşteaptă să fie rugat să intervină? El vrea să apelăm la El. De asemenea, mi-am dat seama cât de mult ţine la noi; va fi cu noi în necaz şi ne va elibera. Dacă a putut să îl ferească pe Charlie de maşini pe şosea şi să îl ajute să găsească drumul spre casă, cu cât mai capabil este să ne îndrume în siguranţă acasă, dacă doar Îl rugăm!

  Mă bucur să pot spune că Charlie are acum şapte ani şi a devenit cel mai bun exemplu pentru ceilalţi câini pe care îi am. Este primul care vine când e strigat şi, în prezent, este singurul care poate merge la plimbare fără lesă, întrucât stă la picior şi ascultă orice comandă.

  Beverly D. Hazzard

  Charlie - 2017. De ce să încercăm să „reparăm” lucrurile (sau fiinţele) după capul nostru, când Dumnezeu abia aşteaptă să fie rugat să intervină? El vrea să apelăm la El.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...