Articolul precedentOchi slabi
  Articolul următorCe înseamnă sa îmbătrâneşti normal?

  Charlie

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

  Locuiesc pe o proprietate de două hectare şi jumătate şi sunt o mare iubitoare de câini, aşa că a fost un privilegiu ca, de-a lungul ultimilor ani, să cunosc câţiva câini abandonaţi sau la care stăpânii au renunţat de bunăvoie. Aşa l-am întâlnit pe Charlie.

  Charlie este un frumos golden caniş, care arată ca o miniatură a mamei lui golden retriever. Singurul lucru care pare să-l fi dobândit de la tatăl lui caniş este atitudinea. Familia care îl deţinuse renunţase la el în principal pentru că la vârsta de doi ani era prea greu de îngrijit. În ciuda orelor petrecute cu el şi a faptului că l-am făcut cooperant când era în lesă, în momentul în care lesa dispărea, părea să uite totul. Alerga în direcţia opusă când era strigat şi deseori apărea dincolo de gardul nostru, fără să dea semne că îşi aduce aminte pe unde îşi săpase tunelul de ieşire. În câteva ocazii, din cauza lui, s-a oprit traficul în ambele direcţii, în timp ce oamenii mă ajutau să îl prind.

  Într-o zi, când i-am pus în lesă pe ceilalţi doi câini ai mei ca să mergem la plimbare, l-am strigat pe Charlie, iar el a alergat în direcţia opusă. După câteva minute, l-am văzut alergând (dincolo de gard) spre şosea. Deja eram frustrată din cauza lui şi l-am adus înaintea Domnului. Am făcut o pauză şi am zis: „Doamne, este câinele Tău; Te rog, ai grijă de el, într-un fel sau altul, şi, dacă vrei să mai am grijă de el, Te rog, fă să fie înapoi în curte când mă întorc.” Şi, acestea fiind spuse, i-am luat pe ceilalţi doi câini la plimbare. După o jumătate de oră, când m-am întors, Charlie al meu stătea dincoace de gard, uitându-se la mine nedumerit. Părea să se întrebe de ce am plecat fără el.

  Am învăţat câteva lecţii valoroase în acea zi. De ce să încercăm să „reparăm” lucrurile (sau fiinţele) după capul nostru, când Dumnezeu abia aşteaptă să fie rugat să intervină? El vrea să apelăm la El. De asemenea, mi-am dat seama cât de mult ţine la noi; va fi cu noi în necaz şi ne va elibera. Dacă a putut să îl ferească pe Charlie de maşini pe şosea şi să îl ajute să găsească drumul spre casă, cu cât mai capabil este să ne îndrume în siguranţă acasă, dacă doar Îl rugăm!

  Mă bucur să pot spune că Charlie are acum şapte ani şi a devenit cel mai bun exemplu pentru ceilalţi câini pe care îi am. Este primul care vine când e strigat şi, în prezent, este singurul care poate merge la plimbare fără lesă, întrucât stă la picior şi ascultă orice comandă.

  Beverly D. Hazzard

  Charlie - 2017. De ce să încercăm să „reparăm” lucrurile (sau fiinţele) după capul nostru, când Dumnezeu abia aşteaptă să fie rugat să intervină? El vrea să apelăm la El.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...