Articolul precedentOchi slabi
  Articolul următorCe înseamnă sa îmbătrâneşti normal?

  Charlie

  Când Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strâmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. – Psalmii 91:15

  Locuiesc pe o proprietate de două hectare şi jumătate şi sunt o mare iubitoare de câini, aşa că a fost un privilegiu ca, de-a lungul ultimilor ani, să cunosc câţiva câini abandonaţi sau la care stăpânii au renunţat de bunăvoie. Aşa l-am întâlnit pe Charlie.

  Charlie este un frumos golden caniş, care arată ca o miniatură a mamei lui golden retriever. Singurul lucru care pare să-l fi dobândit de la tatăl lui caniş este atitudinea. Familia care îl deţinuse renunţase la el în principal pentru că la vârsta de doi ani era prea greu de îngrijit. În ciuda orelor petrecute cu el şi a faptului că l-am făcut cooperant când era în lesă, în momentul în care lesa dispărea, părea să uite totul. Alerga în direcţia opusă când era strigat şi deseori apărea dincolo de gardul nostru, fără să dea semne că îşi aduce aminte pe unde îşi săpase tunelul de ieşire. În câteva ocazii, din cauza lui, s-a oprit traficul în ambele direcţii, în timp ce oamenii mă ajutau să îl prind.

  Într-o zi, când i-am pus în lesă pe ceilalţi doi câini ai mei ca să mergem la plimbare, l-am strigat pe Charlie, iar el a alergat în direcţia opusă. După câteva minute, l-am văzut alergând (dincolo de gard) spre şosea. Deja eram frustrată din cauza lui şi l-am adus înaintea Domnului. Am făcut o pauză şi am zis: „Doamne, este câinele Tău; Te rog, ai grijă de el, într-un fel sau altul, şi, dacă vrei să mai am grijă de el, Te rog, fă să fie înapoi în curte când mă întorc.” Şi, acestea fiind spuse, i-am luat pe ceilalţi doi câini la plimbare. După o jumătate de oră, când m-am întors, Charlie al meu stătea dincoace de gard, uitându-se la mine nedumerit. Părea să se întrebe de ce am plecat fără el.

  Am învăţat câteva lecţii valoroase în acea zi. De ce să încercăm să „reparăm” lucrurile (sau fiinţele) după capul nostru, când Dumnezeu abia aşteaptă să fie rugat să intervină? El vrea să apelăm la El. De asemenea, mi-am dat seama cât de mult ţine la noi; va fi cu noi în necaz şi ne va elibera. Dacă a putut să îl ferească pe Charlie de maşini pe şosea şi să îl ajute să găsească drumul spre casă, cu cât mai capabil este să ne îndrume în siguranţă acasă, dacă doar Îl rugăm!

  Mă bucur să pot spune că Charlie are acum şapte ani şi a devenit cel mai bun exemplu pentru ceilalţi câini pe care îi am. Este primul care vine când e strigat şi, în prezent, este singurul care poate merge la plimbare fără lesă, întrucât stă la picior şi ascultă orice comandă.

  Beverly D. Hazzard

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...