Binecuvântări rodnice

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Stând în picioare la bucătărie, lângă chiuvetă, şi privind pe fereastră, mi-au căzut repede ochii pe o pată stridentă de culoare portocalie-piersică. Plănuisem o excursie de un weekend pentru refacere mintală, ca să îmi pot reîncărca sufletul; totuşi au existat obstacole fizice în acest sens. Concentrată pe culoarea pe care tocmai o observasem, m-am dus cu gândul la faptul că, în urmă cu ceva vreme, acceptasem în dar un fruct chinuit de furtună, o papaia.

  Pomul a trebuit să fie tăiat din cauză că fusese rupt de vântul puternic. Fructul verde, crud, era, în cel mai bun caz, fără gust. Nu era nicio garanţie că acest fruct avea să se coacă, după ce fusese separat de sursa lui de viaţă, pomul. Am acceptat acest dar cu neplăcere. De ce n-am putut primi un fruct copt? Nu vreau să aştept să se coacă.

  Au trecut câteva săptămâni fără vreun semn de schimbare la papaia.

  Ieşirea de peste weekend fusese nereuşită, nu aşa cum o plănuisem şi o anticipasem. Dar la întoarcere, explozia de culoare mi-a atras privirea prin punga de protecţie. Am zâmbit larg, pentru că mă aşteptase acest cadou, şi gustând din papaia am descoperit că am fost mai reîncărcată şi mai înviorată decât aş fi putut plănui eu vreodată.

  Fără nicio neplăcere, acum mă bucuram de dulceaţa acestui fruct. Gustându-l, mi-am dat seama că Domnul este într-adevăr bun. Privind la fructul verde, necopt, nimeni n-ar fi putut ghici cât de bun putea fi copt.

  Domnul, Tatăl nostru, spune să gustăm şi să vedem ce bun este El. Există situaţii când acceptăm cu neplăcere darurile Sale. Ratăm binecuvântări plăcute şi rodnice atunci când ezităm şi pierdem oportunităţi de a ne înviora şi reîncărca – dincolo de aşteptările noastre.

  Există furtuni în viaţa noastră, iar efectele nu sunt întotdeauna bine-venite. Dar aceste furtuni pot aduce şi daruri, iar aceste daruri chiar vin însoţite de binecuvântări, dacă răbdăm în Domnul şi dăm dovadă de curaj.

  Marjorie Gray-Johnson

  Binecuvântări rodnice - 2017. Domnul, Tatăl nostru, spune să gustăm şi să vedem ce bun este El. Există situaţii când acceptăm cu neplăcere darurile Sale. Ratăm binecuvântări plăcute şi rodnice atunci când ezităm şi pierdem oportunităţi de a ne înviora şi reîncărca - dincolo de aşteptările noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...