Binecuvântări rodnice

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

  Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

  Stând în picioare la bucătărie, lângă chiuvetă, şi privind pe fereastră, mi-au căzut repede ochii pe o pată stridentă de culoare portocalie-piersică. Plănuisem o excursie de un weekend pentru refacere mintală, ca să îmi pot reîncărca sufletul; totuşi au existat obstacole fizice în acest sens. Concentrată pe culoarea pe care tocmai o observasem, m-am dus cu gândul la faptul că, în urmă cu ceva vreme, acceptasem în dar un fruct chinuit de furtună, o papaia.

  Pomul a trebuit să fie tăiat din cauză că fusese rupt de vântul puternic. Fructul verde, crud, era, în cel mai bun caz, fără gust. Nu era nicio garanţie că acest fruct avea să se coacă, după ce fusese separat de sursa lui de viaţă, pomul. Am acceptat acest dar cu neplăcere. De ce n-am putut primi un fruct copt? Nu vreau să aştept să se coacă.

  Au trecut câteva săptămâni fără vreun semn de schimbare la papaia.

  Ieşirea de peste weekend fusese nereuşită, nu aşa cum o plănuisem şi o anticipasem. Dar la întoarcere, explozia de culoare mi-a atras privirea prin punga de protecţie. Am zâmbit larg, pentru că mă aşteptase acest cadou, şi gustând din papaia am descoperit că am fost mai reîncărcată şi mai înviorată decât aş fi putut plănui eu vreodată.

  Fără nicio neplăcere, acum mă bucuram de dulceaţa acestui fruct. Gustându-l, mi-am dat seama că Domnul este într-adevăr bun. Privind la fructul verde, necopt, nimeni n-ar fi putut ghici cât de bun putea fi copt.

  Domnul, Tatăl nostru, spune să gustăm şi să vedem ce bun este El. Există situaţii când acceptăm cu neplăcere darurile Sale. Ratăm binecuvântări plăcute şi rodnice atunci când ezităm şi pierdem oportunităţi de a ne înviora şi reîncărca – dincolo de aşteptările noastre.

  Există furtuni în viaţa noastră, iar efectele nu sunt întotdeauna bine-venite. Dar aceste furtuni pot aduce şi daruri, iar aceste daruri chiar vin însoţite de binecuvântări, dacă răbdăm în Domnul şi dăm dovadă de curaj.

  Marjorie Gray-Johnson

  Binecuvântări rodnice - 2017. Domnul, Tatăl nostru, spune să gustăm şi să vedem ce bun este El. Există situaţii când acceptăm cu neplăcere darurile Sale. Ratăm binecuvântări plăcute şi rodnice atunci când ezităm şi pierdem oportunităţi de a ne înviora şi reîncărca - dincolo de aşteptările noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....