Binecuvântări rodnice

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul! – Psalmii 27:14

Stând în picioare la bucătărie, lângă chiuvetă, şi privind pe fereastră, mi-au căzut repede ochii pe o pată stridentă de culoare portocalie-piersică. Plănuisem o excursie de un weekend pentru refacere mintală, ca să îmi pot reîncărca sufletul; totuşi au existat obstacole fizice în acest sens. Concentrată pe culoarea pe care tocmai o observasem, m-am dus cu gândul la faptul că, în urmă cu ceva vreme, acceptasem în dar un fruct chinuit de furtună, o papaia.

Pomul a trebuit să fie tăiat din cauză că fusese rupt de vântul puternic. Fructul verde, crud, era, în cel mai bun caz, fără gust. Nu era nicio garanţie că acest fruct avea să se coacă, după ce fusese separat de sursa lui de viaţă, pomul. Am acceptat acest dar cu neplăcere. De ce n-am putut primi un fruct copt? Nu vreau să aştept să se coacă.

Au trecut câteva săptămâni fără vreun semn de schimbare la papaia.

Ieşirea de peste weekend fusese nereuşită, nu aşa cum o plănuisem şi o anticipasem. Dar la întoarcere, explozia de culoare mi-a atras privirea prin punga de protecţie. Am zâmbit larg, pentru că mă aşteptase acest cadou, şi gustând din papaia am descoperit că am fost mai reîncărcată şi mai înviorată decât aş fi putut plănui eu vreodată.

Fără nicio neplăcere, acum mă bucuram de dulceaţa acestui fruct. Gustându-l, mi-am dat seama că Domnul este într-adevăr bun. Privind la fructul verde, necopt, nimeni n-ar fi putut ghici cât de bun putea fi copt.

Domnul, Tatăl nostru, spune să gustăm şi să vedem ce bun este El. Există situaţii când acceptăm cu neplăcere darurile Sale. Ratăm binecuvântări plăcute şi rodnice atunci când ezităm şi pierdem oportunităţi de a ne înviora şi reîncărca – dincolo de aşteptările noastre.

Există furtuni în viaţa noastră, iar efectele nu sunt întotdeauna bine-venite. Dar aceste furtuni pot aduce şi daruri, iar aceste daruri chiar vin însoţite de binecuvântări, dacă răbdăm în Domnul şi dăm dovadă de curaj.

Marjorie Gray-Johnson

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video