Articolul precedentCu aripi ca vulturii
  Articolul următorRugăciunea unui vindecător rănit

  Putere divină

  Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. – 2 Corinteni 12:9

  În adolescenţă, eram încântată să îi anunţ pe băieţi că sunt ceva mai mult decât o posesoare a doi sâni. Habar nu aveam că va veni ziua în care aceste cuvinte se vor adeveri cu vârf şi îndesat.

  Pe când aveam 25 de ani, mi s-a extirpat primul nodul la sân. Era o foarte mare tumoare filodă de natură benignă. După aproape cinci ani, când am simţit un alt nodul mare, am crezut că e unul la fel. M-am supus operaţiei aferente şi am pierdut o bună parte din sânul drept. Nu mi-am făcut probleme de rezultatul histologic, convinsă fiind că Dumnezeu nu va îngădui ca tumoarea să fie malignă, pentru că El ştia că locuiesc în insulele Coicos şi Turks şi tratamentul pentru cancer nu era deloc o opţiune acolo. Mi-am reluat activitatea şi am aşteptat rezultatele. După aproape două luni, nu am primit niciun rezultat, aşa că l-am sunat pe chirurg. Mi-a spus că tumoarea era canceroasă şi că aveam nevoie de tratament suplimentar, care avea să includă probabil radioterapie.

  În acel moment, viaţa a început să mi se schimbe, gândindu-mă că, dacă voi ajunge din nou la cuţitul chirurgului, sânul îmi va fi extirpat în totalitate. L-am rugat pe Dumnezeu să îmi deschidă uşi ca să îmi dau seama unde ar trebui să îmi fac operaţia. M-am dus acasă, în Jamaica şi, după patru zile şi două consultaţii de la sosire, am fost supusă unei mastectomii unilaterale.

  Drumul n-a fost uşor, întrucât mastectomia mi-a afectat multe aspecte ale vieţii. Aş fi putut să mă revolt că Dumnezeu nu m-a vindecat pe loc, dar am învăţat că bucuria este o stare a minţii. Aleg să fiu bucuroasă. Boala nu mi-a înfrânt atitudinea. Ceea ce m-ar fi putut distruge m-a făcut pur şi simplu mai puternică mintal şi psihic, datorită schimbărilor din alimentaţie şi a exerciţiilor fizice. Am învăţat să depind de Dumnezeu. El nu doar că mă întăreşte, ci mă şi ajută să îi sprijin pe alţii în direcţia schimbărilor de alimentaţie şi a activităţilor de consiliere pentru pacienţii bolnavi de cancer şi rudele lor. Pierderea unui sân nu mă defineşte ca persoană – şi nici pe tine. Nu situaţiile în care te afli te definesc. Indiferent de lucrurile cu care te confrunţi, ştii că Dumnezeu este acolo. El este o sursă omniprezentă de speranţă şi putere. Nu trebuie decât să ne bazăm pe El, iar El va fi puterea noastră.

  Andrea Francis

  Putere divină - 2017. Am învăţat să depind de Dumnezeu. El nu doar că mă întăreşte, ci mă şi ajută să îi sprijin pe alţii în direcţia schimbărilor de alimentaţie şi a activităţilor de consiliere pentru pacienţii bolnavi de cancer şi rudele lor.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...