Salvarea vine de la Domnul

  Mâine pogorâţi-vă împotriva lor. (…) Nu veţi avea de luptat în lupta aceasta; aşezaţi-vă, staţi acolo şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul. (…) Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi; (…) şi Domnul va fi cu voi! – 2 Cronici 20:16,17

  Într-o seară, precedând o înfăţişare la tribunal, am citit versetele de mai sus. Totul începuse în adolescenţă, când am generat un accident în trafic şi am fost dată în judecată. Imaturitatea, lipsa de experienţă şi de înţelepciune – mai ales în ceea ce priveşte căile Domnului – au făcut ca vrăjmaşul şi greşelile succesive ale unor avocaţi maliţioşi să transforme acest accident într-o rană deschisă. Ani de zile am fugit de problemă, dar, cu cât fugeam mai mult, cu atât creştea mai mult.

  Când am revenit în braţele Domnului, Duhul Său a început să îmi organizeze viaţa. „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Am angajat un avocat ca să aflu situaţia curentă a cazului. Datoria era mult mai mare decât eu şi prietenul meu ne puteam permite să achităm. Prietenul meu a început să urmeze cursuri de Biblie. Am început să dăm zecime şi am stabilit data nunţii. Am ales cele mai simple lucruri şi jumătate din costuri le-am achitat cu ceea ce ne-au oferit rudele şi prietenii. Dumnezeu ne-a binecuvântat în tot. După nuntă, eu şi soţul meu ne-am botezat (el, pentru prima oară, eu, pentru a doua oară). După ce am plătit chiria şi avocatul, am început chiar să punem bani deoparte. Într-un an, am economisit două cincimi din datorie. Speram să ajungem la o înţelegere şi să achităm doar jumătate din sumă.

  Revin la cuvintele din debutul acestui mesaj. Chiar dacă Dumnezeu îmi vorbea prin intermediul Cuvântului Său, eram înţepenită de frică şi de lipsă de credinţă. Ajungem să pierdem frumoasa încurajare din partea lui Isus când suntem în mijlocul luptelor pentru că nu lăsăm aceste lupte, şi totul, în seama Sa. Am avut succes în acea zi la tribunal. Am obţinut înţelegerea, deşi a presupus multă durere sufletească. S-a întâmplat cum am citit în Cuvântul lui Dumnezeu. Nu a trebuit să aduc argumente. Am aşteptat şi, la un moment dat, am auzit cuvintele eliberatoare: „Da, accept înţelegerea.”

  Astăzi, îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu, deoarece El nu doar că mi-a dat puterea şi resursele să pun capăt acestei situaţii, ci, după un an, soţul meu a câştigat la o tombolă o maşină nouă. Ce minune! Dumnezeu ne-a dat înapoi suma cheltuită pe achitarea datoriei.

  Nu ştiu prin ce o să treci tu astăzi, dar merită să îi slujeşti lui Dumnezeu şi să Îi fii credincioasă.

  Adriana Lucia Bonatti

  Salvarea vine de la Domnul - 2017. Chiar dacă Dumnezeu îmi vorbea prin intermediul Cuvântului Său, eram înţepenită de frică şi de lipsă de credinţă. Ajungem să pierdem frumoasa încurajare din partea lui Isus când suntem în mijlocul luptelor pentru că nu lăsăm aceste lupte, şi totul, în seama Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....