Salvarea vine de la Domnul

  Mâine pogorâţi-vă împotriva lor. (…) Nu veţi avea de luptat în lupta aceasta; aşezaţi-vă, staţi acolo şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul. (…) Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi; (…) şi Domnul va fi cu voi! – 2 Cronici 20:16,17

  Într-o seară, precedând o înfăţişare la tribunal, am citit versetele de mai sus. Totul începuse în adolescenţă, când am generat un accident în trafic şi am fost dată în judecată. Imaturitatea, lipsa de experienţă şi de înţelepciune – mai ales în ceea ce priveşte căile Domnului – au făcut ca vrăjmaşul şi greşelile succesive ale unor avocaţi maliţioşi să transforme acest accident într-o rană deschisă. Ani de zile am fugit de problemă, dar, cu cât fugeam mai mult, cu atât creştea mai mult.

  Când am revenit în braţele Domnului, Duhul Său a început să îmi organizeze viaţa. „Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Am angajat un avocat ca să aflu situaţia curentă a cazului. Datoria era mult mai mare decât eu şi prietenul meu ne puteam permite să achităm. Prietenul meu a început să urmeze cursuri de Biblie. Am început să dăm zecime şi am stabilit data nunţii. Am ales cele mai simple lucruri şi jumătate din costuri le-am achitat cu ceea ce ne-au oferit rudele şi prietenii. Dumnezeu ne-a binecuvântat în tot. După nuntă, eu şi soţul meu ne-am botezat (el, pentru prima oară, eu, pentru a doua oară). După ce am plătit chiria şi avocatul, am început chiar să punem bani deoparte. Într-un an, am economisit două cincimi din datorie. Speram să ajungem la o înţelegere şi să achităm doar jumătate din sumă.

  Revin la cuvintele din debutul acestui mesaj. Chiar dacă Dumnezeu îmi vorbea prin intermediul Cuvântului Său, eram înţepenită de frică şi de lipsă de credinţă. Ajungem să pierdem frumoasa încurajare din partea lui Isus când suntem în mijlocul luptelor pentru că nu lăsăm aceste lupte, şi totul, în seama Sa. Am avut succes în acea zi la tribunal. Am obţinut înţelegerea, deşi a presupus multă durere sufletească. S-a întâmplat cum am citit în Cuvântul lui Dumnezeu. Nu a trebuit să aduc argumente. Am aşteptat şi, la un moment dat, am auzit cuvintele eliberatoare: „Da, accept înţelegerea.”

  Astăzi, îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu, deoarece El nu doar că mi-a dat puterea şi resursele să pun capăt acestei situaţii, ci, după un an, soţul meu a câştigat la o tombolă o maşină nouă. Ce minune! Dumnezeu ne-a dat înapoi suma cheltuită pe achitarea datoriei.

  Nu ştiu prin ce o să treci tu astăzi, dar merită să îi slujeşti lui Dumnezeu şi să Îi fii credincioasă.

  Adriana Lucia Bonatti

  Salvarea vine de la Domnul - 2017. Chiar dacă Dumnezeu îmi vorbea prin intermediul Cuvântului Său, eram înţepenită de frică şi de lipsă de credinţă. Ajungem să pierdem frumoasa încurajare din partea lui Isus când suntem în mijlocul luptelor pentru că nu lăsăm aceste lupte, şi totul, în seama Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...