Cântând laude

  Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre, – Psalmii 95:1

  Biserica pe care o îndrăgesc şi de care aparţin este situată în campusul unui liceu adventist cu internat, aşa că, în general, se cântă imnuri pe care le preferă adolescenţii. Noi cei cărora ne e dor de vechile imnuri clasice şi gospel ne bucurăm să le intonăm la întâlnirile de sâmbătă seara, frecventate în principal de membrii mai în vârstă şi de copiii mici. Din nefericire, nu am o voce frumoasă, ca unii dintre membrii familiei mele, dar pot scoate strigăte de bucurie, iar cei de lângă mine sunt destul de cumsecade să ignore că mai cânt şi fals.

  Au existat ocazii în care eforturile mi-au fost apreciate. Când erau mici, copiii noştri aveau o raţă cu câteva particularităţi – îi era frică de apă, aşa că, atunci când o puneau pe apă, dădea din labe disperată spre mal şi pământ sigur. Fericită să fie pe uscat, stătea pe scările din spate şi „cânta” vocal în timp ce eu cântam la pian. Se pricepea chiar şi mai puţin decât mine, dar asta n-o oprea!

  Apoi mai era şi pisica noastră flocoasă şi roşcată. Odată, părea să se fi înecat cu ceva, aşa că am pus-o în maşină şi am dus-o la veterinar, la câţiva kilometri distanţă. La volan, am început să cânt şi am observat că, ori de câte ori mă opream, pisica mieuna jalnic până când reluam cântatul, spre mulţumirea ei şi amuzamentul meu. (Mâncase ceva şi îşi rănise esofagul, dar şi-a revenit.)

  Deşi abilităţile mele muzicale sunt limitate, sunt încântată de interpretările magnifice ale altora. Nici nu îmi pot imagina cum vor suna corurile în cer. Chiar şi mai uluitoare e ideea că ne vom putea alătura lor în intonarea imnurilor de laudă pentru Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor.

  Fiul meu cel mare cânta la pian şi la trompetă şi a activat în coruri şcolare. Fratele lui cânta la pian şi la trombon şi a făcut parte din coruri în liceu şi în colegiu. Soţul meu e bariton şi obişnuiam să avem serate muzicale acasă, eu cântând la pian, iar ei, la instrumentele lor. Poate că în cer ne putem reface formaţia muzicală familială în cine ştie ce loc ferit din vastul univers. Ne-ar plăcea să ne asculţi şi îţi promit că nu vor fi note scăpate sau false.

  Mary Jane Graves

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...