Cântând laude

  Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre, – Psalmii 95:1

  Biserica pe care o îndrăgesc şi de care aparţin este situată în campusul unui liceu adventist cu internat, aşa că, în general, se cântă imnuri pe care le preferă adolescenţii. Noi cei cărora ne e dor de vechile imnuri clasice şi gospel ne bucurăm să le intonăm la întâlnirile de sâmbătă seara, frecventate în principal de membrii mai în vârstă şi de copiii mici. Din nefericire, nu am o voce frumoasă, ca unii dintre membrii familiei mele, dar pot scoate strigăte de bucurie, iar cei de lângă mine sunt destul de cumsecade să ignore că mai cânt şi fals.

  Au existat ocazii în care eforturile mi-au fost apreciate. Când erau mici, copiii noştri aveau o raţă cu câteva particularităţi – îi era frică de apă, aşa că, atunci când o puneau pe apă, dădea din labe disperată spre mal şi pământ sigur. Fericită să fie pe uscat, stătea pe scările din spate şi „cânta” vocal în timp ce eu cântam la pian. Se pricepea chiar şi mai puţin decât mine, dar asta n-o oprea!

  Apoi mai era şi pisica noastră flocoasă şi roşcată. Odată, părea să se fi înecat cu ceva, aşa că am pus-o în maşină şi am dus-o la veterinar, la câţiva kilometri distanţă. La volan, am început să cânt şi am observat că, ori de câte ori mă opream, pisica mieuna jalnic până când reluam cântatul, spre mulţumirea ei şi amuzamentul meu. (Mâncase ceva şi îşi rănise esofagul, dar şi-a revenit.)

  Deşi abilităţile mele muzicale sunt limitate, sunt încântată de interpretările magnifice ale altora. Nici nu îmi pot imagina cum vor suna corurile în cer. Chiar şi mai uluitoare e ideea că ne vom putea alătura lor în intonarea imnurilor de laudă pentru Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor.

  Fiul meu cel mare cânta la pian şi la trompetă şi a activat în coruri şcolare. Fratele lui cânta la pian şi la trombon şi a făcut parte din coruri în liceu şi în colegiu. Soţul meu e bariton şi obişnuiam să avem serate muzicale acasă, eu cântând la pian, iar ei, la instrumentele lor. Poate că în cer ne putem reface formaţia muzicală familială în cine ştie ce loc ferit din vastul univers. Ne-ar plăcea să ne asculţi şi îţi promit că nu vor fi note scăpate sau false.

  Mary Jane Graves

  Cântând laude - 2017. Deşi abilităţile mele muzicale sunt limitate, sunt încântată de interpretările magnifice ale altora. Nici nu îmi pot imagina cum vor suna corurile în cer. Chiar şi mai uluitoare e ideea că ne vom putea alătura lor în intonarea imnurilor de laudă pentru Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....