Cântând laude

  Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre, – Psalmii 95:1

  Biserica pe care o îndrăgesc şi de care aparţin este situată în campusul unui liceu adventist cu internat, aşa că, în general, se cântă imnuri pe care le preferă adolescenţii. Noi cei cărora ne e dor de vechile imnuri clasice şi gospel ne bucurăm să le intonăm la întâlnirile de sâmbătă seara, frecventate în principal de membrii mai în vârstă şi de copiii mici. Din nefericire, nu am o voce frumoasă, ca unii dintre membrii familiei mele, dar pot scoate strigăte de bucurie, iar cei de lângă mine sunt destul de cumsecade să ignore că mai cânt şi fals.

  Au existat ocazii în care eforturile mi-au fost apreciate. Când erau mici, copiii noştri aveau o raţă cu câteva particularităţi – îi era frică de apă, aşa că, atunci când o puneau pe apă, dădea din labe disperată spre mal şi pământ sigur. Fericită să fie pe uscat, stătea pe scările din spate şi „cânta” vocal în timp ce eu cântam la pian. Se pricepea chiar şi mai puţin decât mine, dar asta n-o oprea!

  Apoi mai era şi pisica noastră flocoasă şi roşcată. Odată, părea să se fi înecat cu ceva, aşa că am pus-o în maşină şi am dus-o la veterinar, la câţiva kilometri distanţă. La volan, am început să cânt şi am observat că, ori de câte ori mă opream, pisica mieuna jalnic până când reluam cântatul, spre mulţumirea ei şi amuzamentul meu. (Mâncase ceva şi îşi rănise esofagul, dar şi-a revenit.)

  Deşi abilităţile mele muzicale sunt limitate, sunt încântată de interpretările magnifice ale altora. Nici nu îmi pot imagina cum vor suna corurile în cer. Chiar şi mai uluitoare e ideea că ne vom putea alătura lor în intonarea imnurilor de laudă pentru Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor.

  Fiul meu cel mare cânta la pian şi la trompetă şi a activat în coruri şcolare. Fratele lui cânta la pian şi la trombon şi a făcut parte din coruri în liceu şi în colegiu. Soţul meu e bariton şi obişnuiam să avem serate muzicale acasă, eu cântând la pian, iar ei, la instrumentele lor. Poate că în cer ne putem reface formaţia muzicală familială în cine ştie ce loc ferit din vastul univers. Ne-ar plăcea să ne asculţi şi îţi promit că nu vor fi note scăpate sau false.

  Mary Jane Graves

  Cântând laude - 2017. Deşi abilităţile mele muzicale sunt limitate, sunt încântată de interpretările magnifice ale altora. Nici nu îmi pot imagina cum vor suna corurile în cer. Chiar şi mai uluitoare e ideea că ne vom putea alătura lor în intonarea imnurilor de laudă pentru Domnul domnilor şi împăratul împăraţilor.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...