Articolul precedentCântă dimineaţa
  Articolul următorLapte și miere

  Spre nord

  Orice lucru îşi are vremea lui. – Eclesiastul 3:1

  Vara, compasul nostru arată nordul. Cu mulţi ani în urmă, eu şi soţul meu, Larry, l-am luat pe fiul nostru de patru ani şi am mers cu canoea pe lacurile Bowron, în nordul statului Columbia Britanică, Canada. Când Garrick a făcut nouă ani, i-am cumpărat rucsac şi ne-am îndreptat spre Alaska, într-o drumeţie de 50 de kilometri, pe faimosul traseu Chilkoot. Vara următoare, toţi trei am vâslit 690 de kilometri spre nord, pe râul Yukon, până în Dawson City, după care am mers cu maşina spre Inuvik, cât de în nord se poate ajunge cu maşina pe drumuri publice, vara, în Canada – la 200 de kilometri nord de Cercul Arctic. Când Garrick a ajuns să urmeze cursuri de doctorat şi îşi putea lua vacanţă vara, eu şi Larry încă ne luam bărcile şi binoclurile spre Alaska, să facem drumeţii în Parcul Naţional Denali, la poalele celui mai înalt masiv din America de Nord, muntele McKinley.

  Spre încântarea noastră, Garrick şi soţia lui lucrează în prezent în Alaska. De obicei, drumul de 3100 de kilometri până la ei ne ia trei zile obositoare, dar în anul 2011 ne-am grăbit mai mult decât de obicei – voiam să îl vedem pe primul nostru nepot. Am călcat acceleraţia kilometru după kilometru. În ciuda zilelor lungi, ne simţeam bine. Ca de obicei, făceam liste cu animalele pe care le vedeam. Ne-am citit reciproc cărţi şi am cântat concomitent cu melodiile pe care le ascultam. Deşi de obicei nu ne opream să luăm masa, am oprit totuşi la localul cu nume ciudat: „Centrul de chec cu scorţişoară a clusterului galactic”.

  Rememorând primele noastre excursii în Nord, ne simţeam tineri, deşi eram bunici. Când ne-am oprit să alimentăm, eu am pus în rezervor, iar Larry a şters parbrizul. Ne-am uitat la celelalte maşini şi am zâmbit. O canoe pe un Jeep. Două caiacuri pe un SUV. Aşa călătoriserăm şi noi. Apoi am aruncat o privire atentă la maşina noastră. Nu aveam nicio canoe. Bocancii şi lanternele se puteau observa, dar frânghie şi rucsacuri nu aveam cu noi. Se vedea o valijoară plină cu lucruri de-ale noastre, iar în rest maşina era încărcată cu lucruri de bebeluş: cutii cu cărţi pentru copii, coşul în care băiatul nostru dormise în primele luni de viaţă şi un scaun-balansoar, cumpărat cu 30 de zile înainte să se nască.

  Încărcătura maşinii noastre exprima realitatea că eu şi Larry nu mai eram tineri, nu mai eram aventurierii care fuseserăm. Ne uitam unul la altul, râdeam şi ne îndreptam spre nord cu bucuria aşteptării întâlnirii cu nepotul nostru. Pentru toate există o vreme potrivită – şi toate au savoarea lor.

  Denise Dick Herr

  Spre nord - 2017. Încărcătura maşinii noastre exprima realitatea că eu şi Larry nu mai eram tineri, nu mai eram aventurierii care fuseserăm. Orice lucru îşi are vremea lui.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...