Articolul precedentCântă dimineaţa
  Articolul următorLapte și miere

  Spre nord

  Orice lucru îşi are vremea lui. – Eclesiastul 3:1

  Vara, compasul nostru arată nordul. Cu mulţi ani în urmă, eu şi soţul meu, Larry, l-am luat pe fiul nostru de patru ani şi am mers cu canoea pe lacurile Bowron, în nordul statului Columbia Britanică, Canada. Când Garrick a făcut nouă ani, i-am cumpărat rucsac şi ne-am îndreptat spre Alaska, într-o drumeţie de 50 de kilometri, pe faimosul traseu Chilkoot. Vara următoare, toţi trei am vâslit 690 de kilometri spre nord, pe râul Yukon, până în Dawson City, după care am mers cu maşina spre Inuvik, cât de în nord se poate ajunge cu maşina pe drumuri publice, vara, în Canada – la 200 de kilometri nord de Cercul Arctic. Când Garrick a ajuns să urmeze cursuri de doctorat şi îşi putea lua vacanţă vara, eu şi Larry încă ne luam bărcile şi binoclurile spre Alaska, să facem drumeţii în Parcul Naţional Denali, la poalele celui mai înalt masiv din America de Nord, muntele McKinley.

  Spre încântarea noastră, Garrick şi soţia lui lucrează în prezent în Alaska. De obicei, drumul de 3100 de kilometri până la ei ne ia trei zile obositoare, dar în anul 2011 ne-am grăbit mai mult decât de obicei – voiam să îl vedem pe primul nostru nepot. Am călcat acceleraţia kilometru după kilometru. În ciuda zilelor lungi, ne simţeam bine. Ca de obicei, făceam liste cu animalele pe care le vedeam. Ne-am citit reciproc cărţi şi am cântat concomitent cu melodiile pe care le ascultam. Deşi de obicei nu ne opream să luăm masa, am oprit totuşi la localul cu nume ciudat: „Centrul de chec cu scorţişoară a clusterului galactic”.

  Rememorând primele noastre excursii în Nord, ne simţeam tineri, deşi eram bunici. Când ne-am oprit să alimentăm, eu am pus în rezervor, iar Larry a şters parbrizul. Ne-am uitat la celelalte maşini şi am zâmbit. O canoe pe un Jeep. Două caiacuri pe un SUV. Aşa călătoriserăm şi noi. Apoi am aruncat o privire atentă la maşina noastră. Nu aveam nicio canoe. Bocancii şi lanternele se puteau observa, dar frânghie şi rucsacuri nu aveam cu noi. Se vedea o valijoară plină cu lucruri de-ale noastre, iar în rest maşina era încărcată cu lucruri de bebeluş: cutii cu cărţi pentru copii, coşul în care băiatul nostru dormise în primele luni de viaţă şi un scaun-balansoar, cumpărat cu 30 de zile înainte să se nască.

  Încărcătura maşinii noastre exprima realitatea că eu şi Larry nu mai eram tineri, nu mai eram aventurierii care fuseserăm. Ne uitam unul la altul, râdeam şi ne îndreptam spre nord cu bucuria aşteptării întâlnirii cu nepotul nostru. Pentru toate există o vreme potrivită – şi toate au savoarea lor.

  Denise Dick Herr

  Spre nord - 2017. Încărcătura maşinii noastre exprima realitatea că eu şi Larry nu mai eram tineri, nu mai eram aventurierii care fuseserăm. Orice lucru îşi are vremea lui.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...