Clar şi simplu

  Dar slujitorii lui s-au apropiat să-i vorbească şi au zis: „Părinte, dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi făcut? Cu atât mai mult trebuie să faci ce ţi-a spus: «Scaldă-te şi vei fi curat.»” S-a pogorât atunci şi s-a cufundat de şapte ori în Iordan, după cuvântul omului iui Dumnezeu, şi carnea lui s-a făcut iarăşi cum este carnea unui copilaş şi s-a curăţit. – 2 Împăraţi 5:13,14

  Cancerul încercuise zone importante, ceea ce făcea imposibilă extirparea. Prin urmare, chirurgul a scos ce a putut şi i-a dat lui Dave (numele sunt schimbate) doar trei luni de trăit. După două săptămâni, el şi soţia lui, Ruth, au venit la mine. Agricultor, bun vânător şi pescar, Dave consuma carne aproape la fiecare masă. În ciuda medicamentelor luate, i-am găsit tensiunea arterială extrem de ridicată.

  I-am încurajat să mănânce cât mai multe legume şi fructe crude (să le facă suc, ca să mărească aportul), să excludă carnea din alimentaţie şi să o înlocuiască cu leguminoase şi cereale integrale. După ce Dave avea să facă schimbările necesare în alimentaţie, următorul punct era hidroterapia. Când cei doi soţi au plecat de la clinică, m-am întrebat când şi dacă o să îi mai revăd. Recomandasem multe schimbări; nu avea niciun sens ca Dave să facă compromisuri, nu în cazul cancerului. După patru zile, a sunat Ruth să facă programare pentru hidroterapie. A precizat cu bucurie că Dave renunţase la carne, începuse o cură de sucuri şi făcea deja exerciţii în aer liber în fiecare zi. Am început, aşadar, hidroterapia, iniţial limitându-ne la tratarea tensiunii arteriale, care acum a scăzut. Noua dietă şi exerciţiile fizice au avut un evident şi puternic impact pozitiv în doar o săptămână. Apoi Dave a ajuns în situaţia de a renunţa la toate medicamentele.

  Cu conştiinciozitate, s-a ţinut de regimul alimentar şi de exerciţiile fizice. Ne rugam înainte şi după fiecare tratament, rugându-L pe Dumnezeu să ne dea binecuvântare şi vindecare. După trei luni, Dave s-a simţit atât de bine, încât i-a cerut medicului să îi mai facă un computer tomograf. Când i-a arătat rezultatele, chirurgul s-a uitat la Dave şi i-a spus: „Probabil că încă se întâmplă minuni.” Tumoarea dispăruse, lăsând o mică zonă fibroasă acolo unde chirurgul lăsase o imensă tumoare, cu doar trei luni în urmă.

  Întâmpini probleme de sănătate? Există ceva ce poţi face, prin harul lui Dumnezeu, ca să îţi îmbunătăţeşti obiceiurile legate de sănătate? După care, asemenea lui Dave, să laşi restul în seama voinţei Tatălui tău iubitor?

  Respectând legile clare şi simple ale sănătăţii, Dave – un bărbat trecut de 80 de ani – încă are un stil de viaţă sănătos. Şi se întăreşte pe zi ce trece.

  Nerida McKibben

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...