Cele o mie de căi ale Domnului

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul. Ferice de omul care se încrede în El. – Psalmii 34:8

  „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poartă de grijă despre care noi nu ştim nimic” (Ellen G. White, Viaţa lui lisus, p. 330, în orig.). Tatăl meu ceresc mi-a demonstrat în repetate rânduri adevărul din acest citat şi faptul că El poate să Se îngrijească de toate nevoile mele. Când mă îngrijorez, afirm de fapt că Dumnezeu este limitat şi, după părerea mea, a-L limita pe Dumnezeu este păcat. Vezi tu, sora mea, sunt încă în curs de desăvârşire. Tata are încă de lucru cu mine, ajutându-mă să învăţ să mă încred total în El. În fiecare zi, El revarsă în căile mele rezerve proaspete de binecuvântări. Nu este limitat de mijloace sau de modalităţi; are El mia Lui de căi.

  Cu ceva vreme în urmă, pe când eram la colegiu şi lucram ca asistentă la domiciliul pacienţilor, îmi era greu să îmi câştig existenţa. Urmam un curs de scriere şi un profesor mi-a recomandat o carte care îmi va fi utilă. M-am dus în librărie şi m-am uitat la carte, dar nu mi-am permis să o cumpăr.

  La scurt timp după aceea, m-am dus acasă la unul dintre pacienţi. Din nu ştiu ce motiv, m-am uitat peste nişte ziare şi cărţi care erau legate şi pregătite să fie aruncate. Am văzut ceva ce mi-a părut cunoscut. M-am apropiat şi, spre surprinderea mea, era cartea de care aveam nevoie. Nu îţi poţi imagina ce fericire m-a cuprins. Una dintre cele o mie de căi ale lui Dumnezeu s-a dovedit a fi gunoiul. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.

  Sora mea, ia-ţi timp azi şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi arate cele o mie de căi. Sunt sigură că nu vei fi dezamăgită. „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

  Există şi alte texte bune în afară de cele citate azi. Iată încă unul frumos, care să fie o binecuvântare în umblarea noastră de azi, reamintindu-ne de cele o mie de căi: „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie” (Isaia 25:1). Te-ai gândit la promisiunile Sale şi la căile Sale? Dacă avem încredere, ne putem baza pe El într-o mie de feluri.

  Joan M. Leslie

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...