Cele o mie de căi ale Domnului

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul. Ferice de omul care se încrede în El. – Psalmii 34:8

  „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poartă de grijă despre care noi nu ştim nimic” (Ellen G. White, Viaţa lui lisus, p. 330, în orig.). Tatăl meu ceresc mi-a demonstrat în repetate rânduri adevărul din acest citat şi faptul că El poate să Se îngrijească de toate nevoile mele. Când mă îngrijorez, afirm de fapt că Dumnezeu este limitat şi, după părerea mea, a-L limita pe Dumnezeu este păcat. Vezi tu, sora mea, sunt încă în curs de desăvârşire. Tata are încă de lucru cu mine, ajutându-mă să învăţ să mă încred total în El. În fiecare zi, El revarsă în căile mele rezerve proaspete de binecuvântări. Nu este limitat de mijloace sau de modalităţi; are El mia Lui de căi.

  Cu ceva vreme în urmă, pe când eram la colegiu şi lucram ca asistentă la domiciliul pacienţilor, îmi era greu să îmi câştig existenţa. Urmam un curs de scriere şi un profesor mi-a recomandat o carte care îmi va fi utilă. M-am dus în librărie şi m-am uitat la carte, dar nu mi-am permis să o cumpăr.

  La scurt timp după aceea, m-am dus acasă la unul dintre pacienţi. Din nu ştiu ce motiv, m-am uitat peste nişte ziare şi cărţi care erau legate şi pregătite să fie aruncate. Am văzut ceva ce mi-a părut cunoscut. M-am apropiat şi, spre surprinderea mea, era cartea de care aveam nevoie. Nu îţi poţi imagina ce fericire m-a cuprins. Una dintre cele o mie de căi ale lui Dumnezeu s-a dovedit a fi gunoiul. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.

  Sora mea, ia-ţi timp azi şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi arate cele o mie de căi. Sunt sigură că nu vei fi dezamăgită. „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

  Există şi alte texte bune în afară de cele citate azi. Iată încă unul frumos, care să fie o binecuvântare în umblarea noastră de azi, reamintindu-ne de cele o mie de căi: „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie” (Isaia 25:1). Te-ai gândit la promisiunile Sale şi la căile Sale? Dacă avem încredere, ne putem baza pe El într-o mie de feluri.

  Joan M. Leslie

  Cele o mie de căi ale Domnului - 2017. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...