Cele o mie de căi ale Domnului

  Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul. Ferice de omul care se încrede în El. – Psalmii 34:8

  „Tatăl nostru ceresc are o mie de căi prin care ne poartă de grijă despre care noi nu ştim nimic” (Ellen G. White, Viaţa lui lisus, p. 330, în orig.). Tatăl meu ceresc mi-a demonstrat în repetate rânduri adevărul din acest citat şi faptul că El poate să Se îngrijească de toate nevoile mele. Când mă îngrijorez, afirm de fapt că Dumnezeu este limitat şi, după părerea mea, a-L limita pe Dumnezeu este păcat. Vezi tu, sora mea, sunt încă în curs de desăvârşire. Tata are încă de lucru cu mine, ajutându-mă să învăţ să mă încred total în El. În fiecare zi, El revarsă în căile mele rezerve proaspete de binecuvântări. Nu este limitat de mijloace sau de modalităţi; are El mia Lui de căi.

  Cu ceva vreme în urmă, pe când eram la colegiu şi lucram ca asistentă la domiciliul pacienţilor, îmi era greu să îmi câştig existenţa. Urmam un curs de scriere şi un profesor mi-a recomandat o carte care îmi va fi utilă. M-am dus în librărie şi m-am uitat la carte, dar nu mi-am permis să o cumpăr.

  La scurt timp după aceea, m-am dus acasă la unul dintre pacienţi. Din nu ştiu ce motiv, m-am uitat peste nişte ziare şi cărţi care erau legate şi pregătite să fie aruncate. Am văzut ceva ce mi-a părut cunoscut. M-am apropiat şi, spre surprinderea mea, era cartea de care aveam nevoie. Nu îţi poţi imagina ce fericire m-a cuprins. Una dintre cele o mie de căi ale lui Dumnezeu s-a dovedit a fi gunoiul. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.

  Sora mea, ia-ţi timp azi şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi arate cele o mie de căi. Sunt sigură că nu vei fi dezamăgită. „Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalmii 37:4).

  Există şi alte texte bune în afară de cele citate azi. Iată încă unul frumos, care să fie o binecuvântare în umblarea noastră de azi, reamintindu-ne de cele o mie de căi: „Doamne, Tu eşti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălţa! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioşie” (Isaia 25:1). Te-ai gândit la promisiunile Sale şi la căile Sale? Dacă avem încredere, ne putem baza pe El într-o mie de feluri.

  Joan M. Leslie

  Cele o mie de căi ale Domnului - 2017. Eu cred că Dumnezeu are simţul umorului. După mulţi ani, încă am acea carte care să îmi amintească de cele o mie de căi ale lui Dumnezeu. Nu întotdeauna Dumnezeu apare atunci când vrei tu sau cum vrei tu, dar întotdeauna apare la timp.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...