Rugăciunea

  Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. – Matei 6:6

  Era sâmbătă seara. Eram foarte îngrijorată că cei doi băieţi ai mei merseseră fiecare în alt loc. Mai ales îmi făceam griji cu privire la cel mic. Era consumator de droguri şi ştiam unde e. De cel mare nu îmi făceam aşa probleme, fiindcă era un băiat responsabil.

  Dar în acea seară eram agitată, îngrijorată, anxioasă. Băiatul cel mic şi trei prieteni merseseră într-un oraş apropiat. Drumul nu presupunea mari riscuri, dar o îngrijorare incontrolabilă a pus stăpânire pe mine. Dată fiind această stare, am simţit nevoia să vorbesc cu Dumnezeu, aşa că am mers într-un loc unde puteam fi singură cu El şi acolo I-am spus care îmi sunt simţămintele. L-am rugat să le poarte de grijă băieţilor şi tuturor celor aflaţi cu ei.

  După rugăciune, m-am simţit mai bine şi m-am dus în dormitor. Când a sunat telefonul, am alergat să răspund şi i-am auzit glasul băiatului celui mare. Cu o voce care îi tremura şi îi trăda sperietura, mi-a spus direct: „Mamă, am avut un accident, dar suntem toţi bine. O roată din spate s-a desprins, am văzut scântei scoase de fierul care freca asfaltul, iar maşina a scăpat de sub control. Când s-a întâmplat, nu erau alte maşini pe şosea şi, slavă Domnului, prietenul meu a putut să tragă pe dreapta – nu ştim cum. Din fericire, suntem bine. Avem nevoie de tata să vină să ne ajute şi să aducă altă roată.”

  L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că i-a ocrotit şi m-a condus la rugăciune exact în momentul accidentului. Dumnezeul care ne iubeşte foarte mult a auzit rugăciunea mea şi a avut grijă de băieţi. După cum spune textul nostru de astăzi, El „îţi va răsplăti”.

  Cum maşina noastră era acelaşi tip cu maşina condusă de băieţi, am putut folosi roata de rezervă şi să îi scoatem din dificultate. Dumnezeu nu doar că oferă ocrotire, dar ne şi împlineşte nevoile. Am avut nevoie de eliberare şi siguranţă în legătură cu grija neîntreruptă a lui Dumnezeu, şi am primit mult mai mult.

  Chiar şi Isus S-a rugat pentru cei pe care îi iubea. În Ioan 17 citim:,, Pentru ei Mă rog. Nu Mă rog pentru lume, ci pentru aceia pe care Mi i-ai dat Tu, pentru că sunt ai Tăi. […] Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi”(v. 9-11).

  Vera Lucia F. S. Ferrari

  Rugăciunea - 2017. Dumnezeu nu doar că oferă ocrotire, dar ne şi împlineşte nevoile. Am avut nevoie de eliberare şi siguranţă în legătură cu grija neîntreruptă a lui Dumnezeu, şi am primit mult mai mult.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...