Articolul precedentFăcându-i o favoare lui Dumnezeu
  Articolul următorUn sfat mai bun

  Ne va împlini toate nevoile

  Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Locuiesc în cel mai secetos stat de pe cel mai secetos continent din lume, Australia, pe o mică proprietate de un hectar şi ceva. Vechea fermă a fost cumpărată de străbunicul soţului meu, în anii 1800. Locuim în zona oraşului Murray Bridge, lângă râul Murray, un râu cu un curs scurt, din munţii Snowy (înzăpeziţi), din New South Wales, care traversează trei state şi se varsă în mare la Goolwa, Australia de Sud.

  În anii 2008-2009, am avut parte de secetă. Sunt căsătorită cu soţul meu de peste 60 de ani şi locuiesc aici de peste 55 de ani, dar nu am văzut niciodată aşa secetă. Au mai fost perioade uscate, dar niciodată în aşa măsură. Chiar când aveam noi altarul de dimineaţă, veneau aproximativ 500 de păsări corella şi câteva galah ca să îşi ia micul dejun de pe terenul nostru, săpând sistematic în pământ cu ciocul şi mâncând bulbii de musta, sau motha (Cyperus rotundus). Aceasta este o plantă adusă în Australia şi atât oamenii, cât şi păsările îi consumă rizomii, care au un strat exterior subţire, ca de hârtie, cu frunzuliţe ca iarba, astfel că păsările îi localizează uşor.

  Avem un Dumnezeu uimitor, care ne satisface toate nevoile, precum şi pe ale păsărilor. În zilele finale, înainte de venirea lui Isus, ni se promite că pâinea şi apa nu ne vor lipsi. Adu-ţi aminte cum Dumnezeu l-a hrănit pe Ilie cu mâncare adusă de corbi, dimineaţa şi seara (vezi 1 împăraţi 17:2-6). Dumnezeu satisface şi nevoile păsărilor: „Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu strâng în grânare, şi totuşi Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?” (Matei 6:26).

  Cu aproximativ 20-30 de ani în urmă, o femeie în vârstă de la biserica noastră făcea provizii de mâncare pentru „vremea de strâmtorare” despre care Biblia spune că va veni pe pământ înainte de revenirea lui Isus. Ea a ajuns să treacă la odihna în Domnul, precum şi unicul ei fiu şi soţia acestuia. A avut ea încredere în Domnul sau a încercat să ia lucrurile în propriile mâini?

  Trebuie să avem încredere în Domnul; doar Tatăl nostru ceresc ştie timpul şi ceasul venirii Sale. După cum ne îndeamnă un imn renumit, trebuie să credem şi să ascultăm.

  Joan D. L. Jaensch

  Ne va împlini toate nevoile - 2017. Trebuie să avem încredere în Domnul; doar Tatăl nostru ceresc ştie timpul şi ceasul venirii Sale. După cum ne îndeamnă un imn renumit, trebuie să credem şi să ascultăm.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...