Unitatea (II)

  Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi.” – Ioan 17:11

  Orice acţionează împotriva zidirii trupului lui Hristos, le scria Pavel corintenilor, trebuie evitat: imoralitatea sexuală; apelarea la tribunale seculare pentru rezolvarea conflictelor ce ar putea fi uşor rezolvate în interiorul bisericii; abuzarea de propriul corp, care este templul Duhului Sfânt; refuzarea reciprocă a obligaţiilor conjugale; dominarea peste cei care au mai puţină putere; călcarea în picioare a noii lor libertăţi găsite în Hristos, în detrimentul bisericii şi aşa mai departe.

  Care sunt factorii care duc la absenţa păcii între membrii trupului lui Hristos, biserica? Diversitatea, binecuvântata diversitate. Cu toţii am fost făcuţi diferiţi, deşi cu toţii în acelaşi scop. Suntem diferiţi pentru că aşa a intenţionat Dumnezeu. Aşa cum fiecare persoană a Trinităţii este diferită, ele formează un singur Dumnezeu. Fiecare are propria contribuţie valoroasă în procesul de realizare a mântuirii noastre şi a binelui nostru. În acelaşi fel, fiecare dintre membrii trupului lui Hristos are o contribuţie diferită, dar indispensabilă în vederea binelui întregului trup şi a înaintării Evangheliei. Când împarte darurile ce vor garanta buna sănătate a trupului lui Hristos, Duhul Sfânt lasă ușa deschisă astfel ca bărbaţi şi femei, băieţi şi fete, săraci şi bogaţi, oameni cu doctorate și oameni cu trei clase primare să audă chemarea la lucrare, folosindu-şi propriul dar pentru consolidarea bisericii.

  Glorioasa diversitate de daruri creează condiţiile ca fiecare parte din trup să fie hrănită şi întărită. Unitatea şi diversitatea nu sunt opuse, ci se completează, asemenea ştecherului şi prizei. Nu o poţi avea pe una fără cealaltă, dacă vrei ca lampa să lumineze şi prăjitorul să funcţioneze. Creând bărbatul şi femeia, Dumnezeu a statuat diversitatea drept contextul în care unitatea să se poată manifesta. Unitatea nu este uniformitate sau conformare oarbă. Adevărata unitate recunoaşte diversitatea darurilor noastre şi urează un mediu propice ca fiecare dar unic să fie manifestat spre binecuvântarea întregului trup.

  Necunoaşterea relaţiei simbiotice dintre unitate şi diversitate este primul pas spre pace în relaţia noastră cu Dumnezeu, cu cei din jur şi cu sufletul nostru.

  Lourdes Morales-Gudmundsson

  Unitatea (II) - 2017. Unitatea nu este uniformitate sau conformare oarbă. Adevărata unitate recunoaşte diversitatea darurilor noastre şi urează un mediu propice ca fiecare dar unic să fie manifestat spre binecuvântarea întregului trup.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....