Unitatea (II)

  Sfinte Tată, păzeşte, în Numele Tău, pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei să fie una, cum suntem şi Noi.” – Ioan 17:11

  Orice acţionează împotriva zidirii trupului lui Hristos, le scria Pavel corintenilor, trebuie evitat: imoralitatea sexuală; apelarea la tribunale seculare pentru rezolvarea conflictelor ce ar putea fi uşor rezolvate în interiorul bisericii; abuzarea de propriul corp, care este templul Duhului Sfânt; refuzarea reciprocă a obligaţiilor conjugale; dominarea peste cei care au mai puţină putere; călcarea în picioare a noii lor libertăţi găsite în Hristos, în detrimentul bisericii şi aşa mai departe.

  Care sunt factorii care duc la absenţa păcii între membrii trupului lui Hristos, biserica? Diversitatea, binecuvântata diversitate. Cu toţii am fost făcuţi diferiţi, deşi cu toţii în acelaşi scop. Suntem diferiţi pentru că aşa a intenţionat Dumnezeu. Aşa cum fiecare persoană a Trinităţii este diferită, ele formează un singur Dumnezeu. Fiecare are propria contribuţie valoroasă în procesul de realizare a mântuirii noastre şi a binelui nostru. În acelaşi fel, fiecare dintre membrii trupului lui Hristos are o contribuţie diferită, dar indispensabilă în vederea binelui întregului trup şi a înaintării Evangheliei. Când împarte darurile ce vor garanta buna sănătate a trupului lui Hristos, Duhul Sfânt lasă ușa deschisă astfel ca bărbaţi şi femei, băieţi şi fete, săraci şi bogaţi, oameni cu doctorate și oameni cu trei clase primare să audă chemarea la lucrare, folosindu-şi propriul dar pentru consolidarea bisericii.

  Glorioasa diversitate de daruri creează condiţiile ca fiecare parte din trup să fie hrănită şi întărită. Unitatea şi diversitatea nu sunt opuse, ci se completează, asemenea ştecherului şi prizei. Nu o poţi avea pe una fără cealaltă, dacă vrei ca lampa să lumineze şi prăjitorul să funcţioneze. Creând bărbatul şi femeia, Dumnezeu a statuat diversitatea drept contextul în care unitatea să se poată manifesta. Unitatea nu este uniformitate sau conformare oarbă. Adevărata unitate recunoaşte diversitatea darurilor noastre şi urează un mediu propice ca fiecare dar unic să fie manifestat spre binecuvântarea întregului trup.

  Necunoaşterea relaţiei simbiotice dintre unitate şi diversitate este primul pas spre pace în relaţia noastră cu Dumnezeu, cu cei din jur şi cu sufletul nostru.

  Lourdes Morales-Gudmundsson

  Unitatea (II) - 2017. Unitatea nu este uniformitate sau conformare oarbă. Adevărata unitate recunoaşte diversitatea darurilor noastre şi urează un mediu propice ca fiecare dar unic să fie manifestat spre binecuvântarea întregului trup.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...