Minunăția creației

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. (…) Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia. – Geneza 1:11-13

  Este din nou luna iunie în pădurile nordice din Ontario, unde locuiesc. Soţul meu, John, este în grădină plantând, tăind crengi şi făcând tot ce fac grădinarii devotaţi. Pe mine nu mă interesează grădinăritul, dar îmi plac superbele flori de climă caldă care ne împodobesc grădina, fie că stau deschise doar câteva ore, fie chiar şi câteva săptămâni. Unii spun că e păcat să depui atâta muncă pentru cultivarea florilor când ele durează atât de puţin. Dar eu sunt mare admiratoare a anotimpurilor. De fapt, după aparent interminabila iarnă cu zăpadă şi pământ golaş, chiar cred că pot fi apreciate şi mai mult florile decât dacă ar creşte tot timpul anului.

  Într-o recentă seară de iunie, vecina ne-a bătut la uşă. „Vă rog, haideţi să vedeţi ce regina-nopţii am!” Eu şi John ne-am încolonat în grădina ei, unde ea instalase un scaun de grădină chiar în faţa unei mici plante înverzite, care îşi prezenta mândră nişte flori închise. Vecina ne-a spus: „Seara trecută, florile au început să se deschidă pe la asfinţit. Cinci s-au deschis pur şi simplu în faţa ochilor mei, în lumina asfinţitului.” Deşi îndoindu-mă, mi-am zis în sinea mea: Mda, măcar asta îi explică numele: regina-nopţii.

  Am observat o floare care avea pe o margine ceva galben-pal, dar nu am sesizat nicio mişcare. Totuşi, pe măsură ce timpul trecea, galbenul tot mai pronunţat al florii părea să anunţe că porneşte într-o oarecare transformare. La un moment dat, am observat că floarea se desfăcuse foarte lent. Destul de ciudat, nu am putut identifica momentul când se produsese schimbarea. Poate într-o secundă în care privirile noastre obosite erau îndreptate în altă parte? Am jurat că o să mă uit fix cu mai multă atenţie.

  Apoi o petală verde s-a dat la o parte. Chiar înaintea ochilor noştri, floarea a început să se mişte. Încet, în formă de reţea, s-a desfăcut, de parcă era cu încetinitorul. Apoi toată mişcarea a încetat. Şi noi am rămas nemişcaţi. Dintr-odată, regina-nopţii s-a dezvelit în toată gloria ei, sub privirile noastre uimite.

  Ce experienţă extraordinară! N-o s-o uit niciodată. Să am onoarea să privesc creaţia lui Dumnezeu în acţiune, chiar sub ochii mei… Cum trebuie să fi fost în timpul săptămânii creaţiei? Slavă Domnului pentru lucrările Sale minunate!

  Dawna Beausoleil

  Minunăția creației - 2017. Ce experienţă extraordinară! N-o s-o uit niciodată. Să am onoarea să privesc creaţia lui Dumnezeu în acţiune, chiar sub ochii mei... Cum trebuie să fi fost în timpul săptămânii creaţiei? Slavă Domnului pentru lucrările Sale minunate!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Protecția lui Dumnezeu

  Cu totul de necrezut pentru mine! Dar îngerul păzitor era lângă patul meu și Îi mulțumesc lui Dumnezeu! Lăudat să fie Domnul pentru protecția Lui!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...