Minunăția creației

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. (…) Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia. – Geneza 1:11-13

  Este din nou luna iunie în pădurile nordice din Ontario, unde locuiesc. Soţul meu, John, este în grădină plantând, tăind crengi şi făcând tot ce fac grădinarii devotaţi. Pe mine nu mă interesează grădinăritul, dar îmi plac superbele flori de climă caldă care ne împodobesc grădina, fie că stau deschise doar câteva ore, fie chiar şi câteva săptămâni. Unii spun că e păcat să depui atâta muncă pentru cultivarea florilor când ele durează atât de puţin. Dar eu sunt mare admiratoare a anotimpurilor. De fapt, după aparent interminabila iarnă cu zăpadă şi pământ golaş, chiar cred că pot fi apreciate şi mai mult florile decât dacă ar creşte tot timpul anului.

  Într-o recentă seară de iunie, vecina ne-a bătut la uşă. „Vă rog, haideţi să vedeţi ce regina-nopţii am!” Eu şi John ne-am încolonat în grădina ei, unde ea instalase un scaun de grădină chiar în faţa unei mici plante înverzite, care îşi prezenta mândră nişte flori închise. Vecina ne-a spus: „Seara trecută, florile au început să se deschidă pe la asfinţit. Cinci s-au deschis pur şi simplu în faţa ochilor mei, în lumina asfinţitului.” Deşi îndoindu-mă, mi-am zis în sinea mea: Mda, măcar asta îi explică numele: regina-nopţii.

  Am observat o floare care avea pe o margine ceva galben-pal, dar nu am sesizat nicio mişcare. Totuşi, pe măsură ce timpul trecea, galbenul tot mai pronunţat al florii părea să anunţe că porneşte într-o oarecare transformare. La un moment dat, am observat că floarea se desfăcuse foarte lent. Destul de ciudat, nu am putut identifica momentul când se produsese schimbarea. Poate într-o secundă în care privirile noastre obosite erau îndreptate în altă parte? Am jurat că o să mă uit fix cu mai multă atenţie.

  Apoi o petală verde s-a dat la o parte. Chiar înaintea ochilor noştri, floarea a început să se mişte. Încet, în formă de reţea, s-a desfăcut, de parcă era cu încetinitorul. Apoi toată mişcarea a încetat. Şi noi am rămas nemişcaţi. Dintr-odată, regina-nopţii s-a dezvelit în toată gloria ei, sub privirile noastre uimite.

  Ce experienţă extraordinară! N-o s-o uit niciodată. Să am onoarea să privesc creaţia lui Dumnezeu în acţiune, chiar sub ochii mei… Cum trebuie să fi fost în timpul săptămânii creaţiei? Slavă Domnului pentru lucrările Sale minunate!

  Dawna Beausoleil

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...