Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Locuri ale durerii

  Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui. – 1 Petru 4:12,13

  „Doamne, nu pot face singură aşa ceva. Am nevoie să mă ajuţi!” Cuvintele imnului lui Josh Wilson „Te rog, Doamne!” mi-au venit în minte în timp ce mi-am deschis ochii şi m-am târât cu durere jos din pat. Avusesem o săptămână grea. Eram epuizată – emoţional şi fizic. Nu doar că mă luptam cu limitele mele financiare, dar şi încercam să suport rănile fizice apărute în urma unui accident grav de maşină şi undele de şoc din alte domenii ale vieţii mele. Totuşi nu eram singura într-un „loc al durerii” în acea dimineaţă. Mi-am adus aminte în rugăciune de unii dintre prietenii mei apropiaţi care treceau şi ei prin greutăţi financiare, trădare, divorţ, disperare. Mi-am zis în sinea mea: Copiii lui Dumnezeu trec prin vremuri grele.

  Eu bănuiesc că apostolul Petru a avut preocupări similare în legătură cu prietenii lui, la fel ca mine în legătură cu prietenii mei. De fapt, folosind termeni direcţi, el a recunoscut că locurile durerii fac parte din viaţa multora dintre primii credincioşi în Hristos: suferinţă, nedreptate, pierdere. Petru i-a îndemnat pe tovarăşii lui de credinţă să-și vadă greutăţile din unghiul de vedere al poporului ales al lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, el spunea: „Nu vă miraţi de atacurile lui Satana şi de încercările de foc prin care treceţi în prezent. Doar nu uitaţi că Domnul va răsplăti devotamentul vostru când va veni din nou în slavă.”

  Aceeaşi încurajare se dovedeşte valabilă pentru credincioşii de azi. Da, Diavolul îşi îndreaptă săgeţile spre zonele noastre cele mai sensibile, în cele mai vulnerabile momente, când suntem în punctul cel mai de jos. Uneori ne chinuim să înţelegem momentele încercărilor de foc prin care trecem. Totuşi Dumnezeu este exact lângă noi, cu visurile noastre spulberate, cu inimile rănite, cu golul, durerea şi singurătatea noastră. Şi Se bucură de stabilitatea şi fidelitatea noastră.

  Mai mult, uneori într-un loc al durerii imprimă Dumnezeu cel mai adânc adevăr asupra inimilor noastre. Tocmai în dezolarea noastră înţelegem mai bine că Isus a suferit pentru noi. Începem să îi simţim agonia şi singurătatea, îndurate din iubire pentru noi. În locurile noastre de durere, îl găsim pe El. Apoi găsim vindecarea şi pacea.

  A promis că îşi va manifesta slava în noi şi ne va da bucurie – amândouă servind ca mărturii sfinte pentru cei din jur, care ne privesc drumul triumfal prin locurile noastre de durere.

  Stacey A. Nicely

  Locuri ale durerii - 2017. Uneori ne chinuim să înţelegem momentele încercărilor de foc prin care trecem. Totuşi Dumnezeu este exact lângă noi, cu visurile noastre spulberate, cu inimile rănite, cu golul, durerea şi singurătatea noastră. Şi Se bucură de stabilitatea şi fidelitatea noastră.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...