Articolul precedentSchimbându-ți gândirea
  Articolul următorUn Sabat plăcut

  Locuri ale durerii

  Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi, dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui. – 1 Petru 4:12,13

  „Doamne, nu pot face singură aşa ceva. Am nevoie să mă ajuţi!” Cuvintele imnului lui Josh Wilson „Te rog, Doamne!” mi-au venit în minte în timp ce mi-am deschis ochii şi m-am târât cu durere jos din pat. Avusesem o săptămână grea. Eram epuizată – emoţional şi fizic. Nu doar că mă luptam cu limitele mele financiare, dar şi încercam să suport rănile fizice apărute în urma unui accident grav de maşină şi undele de şoc din alte domenii ale vieţii mele. Totuşi nu eram singura într-un „loc al durerii” în acea dimineaţă. Mi-am adus aminte în rugăciune de unii dintre prietenii mei apropiaţi care treceau şi ei prin greutăţi financiare, trădare, divorţ, disperare. Mi-am zis în sinea mea: Copiii lui Dumnezeu trec prin vremuri grele.

  Eu bănuiesc că apostolul Petru a avut preocupări similare în legătură cu prietenii lui, la fel ca mine în legătură cu prietenii mei. De fapt, folosind termeni direcţi, el a recunoscut că locurile durerii fac parte din viaţa multora dintre primii credincioşi în Hristos: suferinţă, nedreptate, pierdere. Petru i-a îndemnat pe tovarăşii lui de credinţă să-și vadă greutăţile din unghiul de vedere al poporului ales al lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, el spunea: „Nu vă miraţi de atacurile lui Satana şi de încercările de foc prin care treceţi în prezent. Doar nu uitaţi că Domnul va răsplăti devotamentul vostru când va veni din nou în slavă.”

  Aceeaşi încurajare se dovedeşte valabilă pentru credincioşii de azi. Da, Diavolul îşi îndreaptă săgeţile spre zonele noastre cele mai sensibile, în cele mai vulnerabile momente, când suntem în punctul cel mai de jos. Uneori ne chinuim să înţelegem momentele încercărilor de foc prin care trecem. Totuşi Dumnezeu este exact lângă noi, cu visurile noastre spulberate, cu inimile rănite, cu golul, durerea şi singurătatea noastră. Şi Se bucură de stabilitatea şi fidelitatea noastră.

  Mai mult, uneori într-un loc al durerii imprimă Dumnezeu cel mai adânc adevăr asupra inimilor noastre. Tocmai în dezolarea noastră înţelegem mai bine că Isus a suferit pentru noi. Începem să îi simţim agonia şi singurătatea, îndurate din iubire pentru noi. În locurile noastre de durere, îl găsim pe El. Apoi găsim vindecarea şi pacea.

  A promis că îşi va manifesta slava în noi şi ne va da bucurie – amândouă servind ca mărturii sfinte pentru cei din jur, care ne privesc drumul triumfal prin locurile noastre de durere.

  Stacey A. Nicely

  Locuri ale durerii - 2017. Uneori ne chinuim să înţelegem momentele încercărilor de foc prin care trecem. Totuşi Dumnezeu este exact lângă noi, cu visurile noastre spulberate, cu inimile rănite, cu golul, durerea şi singurătatea noastră. Şi Se bucură de stabilitatea şi fidelitatea noastră.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...