Articolul precedentUn Sabat plăcut
  Articolul următorLinia copacilor

  Îi pasă lui Dumnezeu?

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. – Psalmii 91:11,12

  Când tu citeşti aceste rânduri, fără îndoială că inima mea va fi frântă în urma pierderii surorii mele Norka. În urmă cu nouă ani, medicii i-au pus un diagnostic trist pe baza simptomelor pe care le acuza. Suferă de două boli de imunodeficienţă: lupus şi sclerodermă. Din momentul diagnosticării, Norka a luptat curajoasă cu aceste două afecţiuni, care, practic, au mâncat-o de vie. Singurul obiectiv al vieţii ei din prezent este să supravieţuiască zilei actuale. Mulţi au fost cei care s-au rugat fierbinte şi cu credinţă să fie vindecată. Totuşi nu s-a vindecat.

  Aşadar, îi pasă lui Dumnezeu? Ascultă strigătele noastre disperate?

  Fără niciun dubiu, pot spune: „Da, îi pasă!” De ce? Pentru că Dumnezeul nostru îndurător a purtat-o pe Norka pe braţele Sale, astfel încât să nu îşi lovească piciorul de vreo piatră a disperării. Deşi nu a vindecat-o. El a intervenit dumnezeieşte spre binele ei şi i-a purtat de grijă.

  Lui Dumnezeu îi pasă suficient de mult încât să îi dea Norkăi un soţ iubitor şi credincios, care a contribuit şi el la supravieţuirea ei prin suişurile şi coborâşurile acestei curse dificile. Cu blândeţe, i-a împlinit nevoile aşa cum numai un bărbat care îşi iubeşte soţia din toată inima poate face. Lui Dumnezeu îi pasă suficient de mult de Norka, încât să o lase pe mâna unui doctor care o consideră nu doar o pacientă, ci o prietenă şi o membră a propriei familii. Acest medic face tot ce e posibil să îi uşureze durerea fizică. Dumnezeu Se îngrijeşte atât de mult de Norka, încât i-a dat trei băieţi, care continuă să îi umple viaţa cu bucurie şi dragoste tandră. În grija Sa faţă de sora mea, Dumnezeu a înconjurat-o cu alţi membri ai familiei, care o susţin, şi cu prieteni fără de care tortura ei fizică ar fi fost mai greu de îndurat. Mai mult, lui Dumnezeu îi pasă atât de mult de Norka, încât i-a împlinit toate nevoile fizice, financiare şi medicale. Şi, pe lângă toate aceste binecuvântări, Dumnezeu este suficient de preocupat de ea, încât să o transforme şi să îi dea pace sufletească dincolo de înţelegerea umană.

  Datorită grijii Sale, Norka a fost şi continuă să fie o mărturie pentru noi, ceilalţi. O mărturie că, în ciuda nesiguranţei şi a suferinţei de neînţeles din această viaţă, noi putem fi împăcaţi cu Dumnezeu. Putem avea încredere că, şi dacă ne confruntăm cu pierderi pe acest pământ, El găseşte căi să ne poarte de grijă în moduri deosebite. Iar într-o zi ne va recompensa cu viaţa veşnică. Da, lui Dumnezeu îi pasă!

  Hannelore Gomez

  Îi pasă lui Dumnezeu? - 2017. În ciuda nesiguranţei şi a suferinţei de neînţeles din această viaţă, noi putem fi împăcaţi cu Dumnezeu. Putem avea încredere că, şi dacă ne confruntăm cu pierderi pe acest pământ, El găseşte căi să ne poarte de grijă în moduri deosebite. Iar într-o zi ne va recompensa cu viaţa veşnică.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...