Articolul precedentUn Sabat plăcut
  Articolul următorLinia copacilor

  Îi pasă lui Dumnezeu?

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră. – Psalmii 91:11,12

  Când tu citeşti aceste rânduri, fără îndoială că inima mea va fi frântă în urma pierderii surorii mele Norka. În urmă cu nouă ani, medicii i-au pus un diagnostic trist pe baza simptomelor pe care le acuza. Suferă de două boli de imunodeficienţă: lupus şi sclerodermă. Din momentul diagnosticării, Norka a luptat curajoasă cu aceste două afecţiuni, care, practic, au mâncat-o de vie. Singurul obiectiv al vieţii ei din prezent este să supravieţuiască zilei actuale. Mulţi au fost cei care s-au rugat fierbinte şi cu credinţă să fie vindecată. Totuşi nu s-a vindecat.

  Aşadar, îi pasă lui Dumnezeu? Ascultă strigătele noastre disperate?

  Fără niciun dubiu, pot spune: „Da, îi pasă!” De ce? Pentru că Dumnezeul nostru îndurător a purtat-o pe Norka pe braţele Sale, astfel încât să nu îşi lovească piciorul de vreo piatră a disperării. Deşi nu a vindecat-o. El a intervenit dumnezeieşte spre binele ei şi i-a purtat de grijă.

  Lui Dumnezeu îi pasă suficient de mult încât să îi dea Norkăi un soţ iubitor şi credincios, care a contribuit şi el la supravieţuirea ei prin suişurile şi coborâşurile acestei curse dificile. Cu blândeţe, i-a împlinit nevoile aşa cum numai un bărbat care îşi iubeşte soţia din toată inima poate face. Lui Dumnezeu îi pasă suficient de mult de Norka, încât să o lase pe mâna unui doctor care o consideră nu doar o pacientă, ci o prietenă şi o membră a propriei familii. Acest medic face tot ce e posibil să îi uşureze durerea fizică. Dumnezeu Se îngrijeşte atât de mult de Norka, încât i-a dat trei băieţi, care continuă să îi umple viaţa cu bucurie şi dragoste tandră. În grija Sa faţă de sora mea, Dumnezeu a înconjurat-o cu alţi membri ai familiei, care o susţin, şi cu prieteni fără de care tortura ei fizică ar fi fost mai greu de îndurat. Mai mult, lui Dumnezeu îi pasă atât de mult de Norka, încât i-a împlinit toate nevoile fizice, financiare şi medicale. Şi, pe lângă toate aceste binecuvântări, Dumnezeu este suficient de preocupat de ea, încât să o transforme şi să îi dea pace sufletească dincolo de înţelegerea umană.

  Datorită grijii Sale, Norka a fost şi continuă să fie o mărturie pentru noi, ceilalţi. O mărturie că, în ciuda nesiguranţei şi a suferinţei de neînţeles din această viaţă, noi putem fi împăcaţi cu Dumnezeu. Putem avea încredere că, şi dacă ne confruntăm cu pierderi pe acest pământ, El găseşte căi să ne poarte de grijă în moduri deosebite. Iar într-o zi ne va recompensa cu viaţa veşnică. Da, lui Dumnezeu îi pasă!

  Hannelore Gomez

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...