Articolul precedentLinia copacilor
  Articolul următorDezvoltând un spirit care susține

  Nu-mi vine să cred!

  Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede. – Ioan 20:25

  Pe 27 iunie 2010, naţionala de fotbal a Germaniei a bătut naţionala Angliei cu 4-1 în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, din Africa de Sud. În meciurile anterioare, nemţii nu jucaseră foarte convingător, aşa că microbiştii nu au crezut că această echipă va câştiga uşor, dacă va câştiga. Dar uite că echipa germană a jucat tare şi a câştigat în mod surprinzător.

  În ziua meciului, fiica mea Saskia era de serviciu la o benzinărie unde lucrează din când în când. Deşi lucra, a putut să asculte la radio ştiri despre desfăşurarea meciului. Nefiind în arenă şi nici măcar nevăzând meciul la televizor, evident că nu a putut vedea echipa germană înscriind. După ce i s-a terminat tura, a venit acasă dând din cap: „Nu pot să cred aşa ceva! Pur şi simplu trebuie să văd cu ochii mei ca să cred.” Bineînţeles, după ce a văzut reluarea meciului pe internet, Saskia s-a convins că echipa germană într-adevăr câştigase meciul.

  Experienţa fiicei mele cu îndoiala m-a făcut să mă gândesc la unul dintre ucenicii lui Isus, la Toma. După moartea şi învierea Domnului, majoritatea ucenicilor stăteau lipiţi unii de alţii, în spatele uşilor încuiate ale camerei de sus, unde Isus li S-a arătat dintr-odată. Toma nu fusese prezent, aşa că a ratat ocazia de a-L vedea cu ochii lui pe Isus. Când, ulterior, Toma li s-a alăturat ucenicilor, aceştia i-au spus: „L-am văzut pe Domnul!”

  Ca şi Saskia, care doar a auzit ştiri despre meciul de fotbal, lui Toma nu prea i-a venit să creadă că prietenii lui îi spuneau adevărul despre Mântuitorul înviat. El a exclamat: „Până nu văd semnele de cuie la El în palme, nu pot crede!” Şi, cum internet nu exista pe vremea aceea,Toma a trebuit să aştepte o ocazie viitoare. După o săptămână, când Toma era împreună cu ceilalţi ucenici, Isus S-a arătat din nou. De data aceasta, învăţătorul l-a căutat în mod expres pe Toma şi i-a arătat semnele de cuie, spunându-i: „Tomo […] pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut şi au crezut” (Ioan 20:29).

  Dovada noastră că Isus a înviat se află în Cuvântul Său. S-ar putea să fim tentaţi să ne îndoim, să nu avem încredere. Dar, dacă suntem sincer deschişi faţă de adevăr, Isus ne va căuta, aşa cum l-a căutat pe Toma. Apoi, într-o bună zi, îl vom vedea pe Isus cu ochii noştri. Ştiind aceste lucruri, chiar şi în prezent putem spune: „Da, cred!”

  Hannele Ottschofski

  Nu-mi vine să cred! - 2017. Dovada noastră că Isus a înviat se află în Cuvântul Său. S-ar putea să fim tentaţi să ne îndoim, să nu avem încredere. Dar, dacă suntem sincer deschişi faţă de adevăr, Isus ne va căuta, aşa cum l-a căutat pe Toma.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...