Articolul precedentLinia copacilor
  Articolul următorDezvoltând un spirit care susține

  Nu-mi vine să cred!

  Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede. – Ioan 20:25

  Pe 27 iunie 2010, naţionala de fotbal a Germaniei a bătut naţionala Angliei cu 4-1 în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal, din Africa de Sud. În meciurile anterioare, nemţii nu jucaseră foarte convingător, aşa că microbiştii nu au crezut că această echipă va câştiga uşor, dacă va câştiga. Dar uite că echipa germană a jucat tare şi a câştigat în mod surprinzător.

  În ziua meciului, fiica mea Saskia era de serviciu la o benzinărie unde lucrează din când în când. Deşi lucra, a putut să asculte la radio ştiri despre desfăşurarea meciului. Nefiind în arenă şi nici măcar nevăzând meciul la televizor, evident că nu a putut vedea echipa germană înscriind. După ce i s-a terminat tura, a venit acasă dând din cap: „Nu pot să cred aşa ceva! Pur şi simplu trebuie să văd cu ochii mei ca să cred.” Bineînţeles, după ce a văzut reluarea meciului pe internet, Saskia s-a convins că echipa germană într-adevăr câştigase meciul.

  Experienţa fiicei mele cu îndoiala m-a făcut să mă gândesc la unul dintre ucenicii lui Isus, la Toma. După moartea şi învierea Domnului, majoritatea ucenicilor stăteau lipiţi unii de alţii, în spatele uşilor încuiate ale camerei de sus, unde Isus li S-a arătat dintr-odată. Toma nu fusese prezent, aşa că a ratat ocazia de a-L vedea cu ochii lui pe Isus. Când, ulterior, Toma li s-a alăturat ucenicilor, aceştia i-au spus: „L-am văzut pe Domnul!”

  Ca şi Saskia, care doar a auzit ştiri despre meciul de fotbal, lui Toma nu prea i-a venit să creadă că prietenii lui îi spuneau adevărul despre Mântuitorul înviat. El a exclamat: „Până nu văd semnele de cuie la El în palme, nu pot crede!” Şi, cum internet nu exista pe vremea aceea,Toma a trebuit să aştepte o ocazie viitoare. După o săptămână, când Toma era împreună cu ceilalţi ucenici, Isus S-a arătat din nou. De data aceasta, învăţătorul l-a căutat în mod expres pe Toma şi i-a arătat semnele de cuie, spunându-i: „Tomo […] pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut şi au crezut” (Ioan 20:29).

  Dovada noastră că Isus a înviat se află în Cuvântul Său. S-ar putea să fim tentaţi să ne îndoim, să nu avem încredere. Dar, dacă suntem sincer deschişi faţă de adevăr, Isus ne va căuta, aşa cum l-a căutat pe Toma. Apoi, într-o bună zi, îl vom vedea pe Isus cu ochii noştri. Ştiind aceste lucruri, chiar şi în prezent putem spune: „Da, cred!”

  Hannele Ottschofski

  Nu-mi vine să cred! - 2017. Dovada noastră că Isus a înviat se află în Cuvântul Său. S-ar putea să fim tentaţi să ne îndoim, să nu avem încredere. Dar, dacă suntem sincer deschişi faţă de adevăr, Isus ne va căuta, aşa cum l-a căutat pe Toma.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...