Zborul

  Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi. – Evrei 12:12

  Sufeream cumplit din cauza căldurii sufocante, la plenul din cadrul taberei organizate în Columbia Britanică, Canada. În special în această zi din cadrul săptămânii dedicate de biserica noastră vieţii spirituale, mă luptam din răsputeri să înţeleg conceptele profunde ale predicii. Dar, din cauză că lateralele cortului fuseseră ridicate pentru a intra aer, bâzâitul enervantelor muşte îmi deranja concentrarea. Şi, de parcă n-ar fi fost destul de rău, nu îmi luasem nici ochelarii. În timp ce, cu ochii cruciş, mă luptam să localizez versetul pe care îl citea predicatorul, o muscă a plonjat şi a aterizat fix pe Biblia mea. Nu am vrut să fac o scenă, fiindcă mai erau pe lângă mine sute de oameni. Aşa că m-am abţinut să nu o plesnesc. Apoi am observat că musca era fix pe versetul pe care îl căutam.

  Ziua următoare, mi-am pus ochelarii. Prezentatorul şi-a început predica cu un scurt rezumat al subiectului din ziua anterioară. Mi-am deschis Biblia la pasajul deja cunoscut, pe care îl repeta. Apoi, chiar sub ochii mei, o muscă enormă a aterizat din nou – şi exact pe acelaşi verset din ziua precedentă. Să fie aceeaşi muscă? Să fi aterizat cu vreun scop?

  Nu ştiu. Dar, având ochelarii, am putut să studiez musca aşa cum nu mai studiasem nicio muscă în viaţa mea. Am observat că trupul ei robust şi frumos reflecta lumina în nuanţe irizate de verde, albastru şi auriu. Forme delicate, diafane se puteau observa pe aripile ei scurte. Am lăsat musca să se plimbe pe capitol, în timp ce eu ascultam predica. Am stat liniştită, să nu o sperii. Ochii ei mari păreau să se mişte peste cuvinte. Apoi a ajuns până la margine, s-a oprit şi şi-a frecat picioarele din faţă, aşa cum facem noi cu mâinile, de parcă ar fi spus: „Ia uite aici – vezi ce am găsit.” Era în dreptul textului din Evrei 12:12, textul nostru de azi.

  Am stat să mă gândesc cât de des sunt absorbită de viaţa de zi cu zi, iar uneori mă deranjează întreruperile, care ar putea să aducă un pic de frumuseţe în viaţa mea, dacă mi-aş lua timp să le apreciez. Biblia ne spune (vezi Romani 1:20) că ceea ce noi nu putem vedea despre Dumnezeu ni se dezvăluie prin lucrurile pe care le-a creat El. Cu alte cuvinte, prin lucrurile pe care le putem vedea. În acea dimineaţă, în tabără, Dumnezeu a făcut ca o creatură mică, al cărui scop originar a fost deturnat de păcat, să îmi ofere totuşi un semn vizual al puterii Sale creatoare. Aceeaşi Putere care zilnic mă va întări atunci când mă simt descurajată, slabă sau fragilă.

  Vidella McClellan

  Zborul - 2017. În acea dimineaţă, în tabără, Dumnezeu a făcut ca o creatură mică, al cărui scop originar a fost deturnat de păcat, să îmi ofere totuşi un semn vizual al puterii Sale creatoare. Aceeaşi Putere care zilnic mă va întări atunci când mă simt descurajată, slabă sau fragilă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...