Zborul

  Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi. – Evrei 12:12

  Sufeream cumplit din cauza căldurii sufocante, la plenul din cadrul taberei organizate în Columbia Britanică, Canada. În special în această zi din cadrul săptămânii dedicate de biserica noastră vieţii spirituale, mă luptam din răsputeri să înţeleg conceptele profunde ale predicii. Dar, din cauză că lateralele cortului fuseseră ridicate pentru a intra aer, bâzâitul enervantelor muşte îmi deranja concentrarea. Şi, de parcă n-ar fi fost destul de rău, nu îmi luasem nici ochelarii. În timp ce, cu ochii cruciş, mă luptam să localizez versetul pe care îl citea predicatorul, o muscă a plonjat şi a aterizat fix pe Biblia mea. Nu am vrut să fac o scenă, fiindcă mai erau pe lângă mine sute de oameni. Aşa că m-am abţinut să nu o plesnesc. Apoi am observat că musca era fix pe versetul pe care îl căutam.

  Ziua următoare, mi-am pus ochelarii. Prezentatorul şi-a început predica cu un scurt rezumat al subiectului din ziua anterioară. Mi-am deschis Biblia la pasajul deja cunoscut, pe care îl repeta. Apoi, chiar sub ochii mei, o muscă enormă a aterizat din nou – şi exact pe acelaşi verset din ziua precedentă. Să fie aceeaşi muscă? Să fi aterizat cu vreun scop?

  Nu ştiu. Dar, având ochelarii, am putut să studiez musca aşa cum nu mai studiasem nicio muscă în viaţa mea. Am observat că trupul ei robust şi frumos reflecta lumina în nuanţe irizate de verde, albastru şi auriu. Forme delicate, diafane se puteau observa pe aripile ei scurte. Am lăsat musca să se plimbe pe capitol, în timp ce eu ascultam predica. Am stat liniştită, să nu o sperii. Ochii ei mari păreau să se mişte peste cuvinte. Apoi a ajuns până la margine, s-a oprit şi şi-a frecat picioarele din faţă, aşa cum facem noi cu mâinile, de parcă ar fi spus: „Ia uite aici – vezi ce am găsit.” Era în dreptul textului din Evrei 12:12, textul nostru de azi.

  Am stat să mă gândesc cât de des sunt absorbită de viaţa de zi cu zi, iar uneori mă deranjează întreruperile, care ar putea să aducă un pic de frumuseţe în viaţa mea, dacă mi-aş lua timp să le apreciez. Biblia ne spune (vezi Romani 1:20) că ceea ce noi nu putem vedea despre Dumnezeu ni se dezvăluie prin lucrurile pe care le-a creat El. Cu alte cuvinte, prin lucrurile pe care le putem vedea. În acea dimineaţă, în tabără, Dumnezeu a făcut ca o creatură mică, al cărui scop originar a fost deturnat de păcat, să îmi ofere totuşi un semn vizual al puterii Sale creatoare. Aceeaşi Putere care zilnic mă va întări atunci când mă simt descurajată, slabă sau fragilă.

  Vidella McClellan

  Zborul - 2017. În acea dimineaţă, în tabără, Dumnezeu a făcut ca o creatură mică, al cărui scop originar a fost deturnat de păcat, să îmi ofere totuşi un semn vizual al puterii Sale creatoare. Aceeaşi Putere care zilnic mă va întări atunci când mă simt descurajată, slabă sau fragilă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...