Zborul

  Întăriţi-vă dar mâinile obosite şi genunchii slăbănogiţi. – Evrei 12:12

  Sufeream cumplit din cauza căldurii sufocante, la plenul din cadrul taberei organizate în Columbia Britanică, Canada. În special în această zi din cadrul săptămânii dedicate de biserica noastră vieţii spirituale, mă luptam din răsputeri să înţeleg conceptele profunde ale predicii. Dar, din cauză că lateralele cortului fuseseră ridicate pentru a intra aer, bâzâitul enervantelor muşte îmi deranja concentrarea. Şi, de parcă n-ar fi fost destul de rău, nu îmi luasem nici ochelarii. În timp ce, cu ochii cruciş, mă luptam să localizez versetul pe care îl citea predicatorul, o muscă a plonjat şi a aterizat fix pe Biblia mea. Nu am vrut să fac o scenă, fiindcă mai erau pe lângă mine sute de oameni. Aşa că m-am abţinut să nu o plesnesc. Apoi am observat că musca era fix pe versetul pe care îl căutam.

  Ziua următoare, mi-am pus ochelarii. Prezentatorul şi-a început predica cu un scurt rezumat al subiectului din ziua anterioară. Mi-am deschis Biblia la pasajul deja cunoscut, pe care îl repeta. Apoi, chiar sub ochii mei, o muscă enormă a aterizat din nou – şi exact pe acelaşi verset din ziua precedentă. Să fie aceeaşi muscă? Să fi aterizat cu vreun scop?

  Nu ştiu. Dar, având ochelarii, am putut să studiez musca aşa cum nu mai studiasem nicio muscă în viaţa mea. Am observat că trupul ei robust şi frumos reflecta lumina în nuanţe irizate de verde, albastru şi auriu. Forme delicate, diafane se puteau observa pe aripile ei scurte. Am lăsat musca să se plimbe pe capitol, în timp ce eu ascultam predica. Am stat liniştită, să nu o sperii. Ochii ei mari păreau să se mişte peste cuvinte. Apoi a ajuns până la margine, s-a oprit şi şi-a frecat picioarele din faţă, aşa cum facem noi cu mâinile, de parcă ar fi spus: „Ia uite aici – vezi ce am găsit.” Era în dreptul textului din Evrei 12:12, textul nostru de azi.

  Am stat să mă gândesc cât de des sunt absorbită de viaţa de zi cu zi, iar uneori mă deranjează întreruperile, care ar putea să aducă un pic de frumuseţe în viaţa mea, dacă mi-aş lua timp să le apreciez. Biblia ne spune (vezi Romani 1:20) că ceea ce noi nu putem vedea despre Dumnezeu ni se dezvăluie prin lucrurile pe care le-a creat El. Cu alte cuvinte, prin lucrurile pe care le putem vedea. În acea dimineaţă, în tabără, Dumnezeu a făcut ca o creatură mică, al cărui scop originar a fost deturnat de păcat, să îmi ofere totuşi un semn vizual al puterii Sale creatoare. Aceeaşi Putere care zilnic mă va întări atunci când mă simt descurajată, slabă sau fragilă.

  Vidella McClellan

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...