Într-o buna zi în care mi-a stat părul prost

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  „Of ce bine ar fi dacă nu mi-ar mai zice nimeni nimic de păr!” mi-am zis în sinea mea când încă o persoană a comentat cât de mult îi place noua mea tunsoare. Mie nu îmi plăcea. Mă vedeam ciufulită. I-am spus coafezei că nu vreau să am şuviţe. Şi fix şuviţe aveam. Era de parcă părul avea propria lui agendă şi decisese că o să stea în starea lui naturală, ondulat, indiferent cât de tare mă chinuiam să îl îndrept. Chiar nu îmi plăcea cum arată. Când o veche prietenă mi-a spus că e o tunsoare demodată şi că mă face mai bătrână, am fost de acord cu ea. Părea să fie singura care vedea lucrurile aşa. Pe tot parcursul weekendului, unii şi alţii au continuat să îmi spună cât de mult le place. Nu voiam decât să urlu: „Dar mie nu îmi place!”

  Eu chiar voiam să am părul drept ca în toate frizurile la modă. Păr neted, lucios, care cade ordonat şi se îndoaie puţin. O frizură mai stilată şi mai drăguţă decât talmeş-balmeşul meu ondulat. Dar, cu această nouă tunsoare, nu am avut de ales decât să îmi las părul să stea aşa cum stă el natural. Când încercam să îl îndrept şi să îl fac să stea stilat şi trendy, arăta groaznic.

  Atunci Dumnezeu m-a făcut puţin atentă, arătându-mi de câte ori vreau să fiu altfel decât sunt în mod natural. Cât de des vreau să fiu ca altcineva, considerând că persoana respectivă are daruri mai bune, e mai drăguţă sau face lucrurile mai bine decât mine! Cât de des nu vreau să fiu aşa cum m-a creat El să fiu! Uneori mă străduiesc din greu să fiu altcineva, tot aşa cum încercam să îmi îndrept părul ondulat.

  Totuşi El m-a creat să fiu eu însămi. O introvertită care preferă conversaţiile personale, în loc de cine ştie ce petrecere plină de oameni şi jocuri. O profesoară în esenţa fiinţei ei, care vrea să transforme tot ce a învăţat şi toată experienţa ei cu Dumnezeu într-un articol sau o predică. O femeie cu un suflet empatic, care plânge la reclame şi la ştirile de dimineaţă – chiar şi la sală, în timp ce depune efort fizic. Dumnezeu vrea să fiu eu însămi, aşa cum m-a creat El. Vrea să ne trezim în fiecare dimineaţă, să ne uităm în oglindă şi să spunem: „Sunt grozav de frumos creată! Extraordinare sunt lucrările Tale – inclusiv eu însămi!” Să zâmbim şi să mergem mai departe, fiind cea mai bună variantă posibilă a fiinţei noastre.

  Ca să parafrazez gândul unui poet contemporan, niciun alt om de pe întreaga planetă nu poate fi mai original decât – mare surpriză! – propria ta persoană!

  Mamyra Horst

  Într-o buna zi în care mi-a stat părul prost - 2017. Dumnezeu vrea să ne trezim în fiecare dimineaţă, să ne uităm în oglindă şi să spunem: „Sunt grozav de frumos creată! Extraordinare sunt lucrările Tale - inclusiv eu însămi!” Să zâmbim şi să mergem mai departe, fiind cea mai bună variantă posibilă a fiinţei noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...