Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  Furtună

  Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru. Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi de la Tine! – Psalmii 33:20-22

  Splendidă primăvară! Noi începuturi! De la şofranul care scoate capul din zăpadă până la pomii în floare şi puii de animale nou-născuţi, este un anotimp al înnoirii şi al frumuseţii.

  Ca un copil care am crescut la ţară, iubeam primăvara dintr-un motiv în plus: puişorii de găină. Ferma la care locuiam era o fermă de vaci, dar ca venit în plus vindeam ouă unui mic magazin local în schimbul unor produse de uz general. În fiecare primăvară, mama achiziţiona 100 sau chiar mai mulţi puişori şi era întotdeauna o plăcere să merg cu ea la clocitoare şi să aducem acasă drăgălăşeniile acelea – pufoşenii galbene cu ochi negri şi mărgelaţi şi cu picioare lungi şi subţiri. Aveam coteţul deja pregătit pentru ei, într-o incintă împrejmuită, cu un radiator pentru încălzire şi jgheaburi pentru apă şi mâncare. Cum puii nu aveau „mamă” ca să le ţină de cald, depindeau de radiator.

  Într-un sfârşit de primăvară, am avut parte de o furtună cumplită – tunete şi fulgere mulţime – şi chiar grindină. S-a întrerupt curentul – lucru grav la o fermă de vaci: am rămas fără mulgătoare şi fără radiatorul pentru pui. Ne-am pus cu toţii pe treabă, mulgând vacile manual. Treaba mea era să merg la adăpostul puilor şi să îi fac să nu stea grămadă. Când le este frig, puii se înghesuie unii în alţii, iar uneori se strâng atât de tare, încât unii ajung să se sufoce. Deci misiunea mea era să fac în aşa fel încât puii să nu se înghesuie prea tare. Având într-o mână o lanternă, cu mâna cealaltă mă asiguram că puii nu se bagă prea tare unii în alţii. Pana de curent a părut să dureze mult, dar, în cele din urmă, radiatorul a pornit, iar puii erau în siguranţă şi la căldură.

  Când îmi aduc aminte de acea situaţie, ajung cu gândul la Matei 23:37, unde Isus spune că I-ar plăcea să îşi adune poporul aşa cum cloşca îşi adună puii sub aripi, dar de multe ori, noi refuzăm. Pentru mine, imaginea unei cloşti care îşi strânge puii sub aripi reprezintă adevărul despre grija lui Dumnezeu faţă de poporul Său. El ne iubeşte şi vrea să fim doritori să alergăm sub aripile Lui, pentru a ne ocroti de relele din această lume.

  Când furtunile, fulgerele şi tunetele ameninţătoare se abat asupra vieţii tale, îl cauţi pe Domnul? Isus este cu noi întotdeauna în timpul acestor furtuni. Caută azi grija Sa plină de iubire!

  Ginger Bell

  Furtună - 2017. Pentru mine, imaginea unei cloşti care îşi strânge puii sub aripi reprezintă adevărul despre grija lui Dumnezeu faţă de poporul Său. El ne iubeşte şi vrea să fim doritori să alergăm sub aripile Lui, pentru a ne ocroti de relele din această lume.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.