Articolul precedentAtitudinea lui Hristos
  Articolul următorUrmărind inamicul

  Furtună

  Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru. Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi de la Tine! – Psalmii 33:20-22

  Splendidă primăvară! Noi începuturi! De la şofranul care scoate capul din zăpadă până la pomii în floare şi puii de animale nou-născuţi, este un anotimp al înnoirii şi al frumuseţii.

  Ca un copil care am crescut la ţară, iubeam primăvara dintr-un motiv în plus: puişorii de găină. Ferma la care locuiam era o fermă de vaci, dar ca venit în plus vindeam ouă unui mic magazin local în schimbul unor produse de uz general. În fiecare primăvară, mama achiziţiona 100 sau chiar mai mulţi puişori şi era întotdeauna o plăcere să merg cu ea la clocitoare şi să aducem acasă drăgălăşeniile acelea – pufoşenii galbene cu ochi negri şi mărgelaţi şi cu picioare lungi şi subţiri. Aveam coteţul deja pregătit pentru ei, într-o incintă împrejmuită, cu un radiator pentru încălzire şi jgheaburi pentru apă şi mâncare. Cum puii nu aveau „mamă” ca să le ţină de cald, depindeau de radiator.

  Într-un sfârşit de primăvară, am avut parte de o furtună cumplită – tunete şi fulgere mulţime – şi chiar grindină. S-a întrerupt curentul – lucru grav la o fermă de vaci: am rămas fără mulgătoare şi fără radiatorul pentru pui. Ne-am pus cu toţii pe treabă, mulgând vacile manual. Treaba mea era să merg la adăpostul puilor şi să îi fac să nu stea grămadă. Când le este frig, puii se înghesuie unii în alţii, iar uneori se strâng atât de tare, încât unii ajung să se sufoce. Deci misiunea mea era să fac în aşa fel încât puii să nu se înghesuie prea tare. Având într-o mână o lanternă, cu mâna cealaltă mă asiguram că puii nu se bagă prea tare unii în alţii. Pana de curent a părut să dureze mult, dar, în cele din urmă, radiatorul a pornit, iar puii erau în siguranţă şi la căldură.

  Când îmi aduc aminte de acea situaţie, ajung cu gândul la Matei 23:37, unde Isus spune că I-ar plăcea să îşi adune poporul aşa cum cloşca îşi adună puii sub aripi, dar de multe ori, noi refuzăm. Pentru mine, imaginea unei cloşti care îşi strânge puii sub aripi reprezintă adevărul despre grija lui Dumnezeu faţă de poporul Său. El ne iubeşte şi vrea să fim doritori să alergăm sub aripile Lui, pentru a ne ocroti de relele din această lume.

  Când furtunile, fulgerele şi tunetele ameninţătoare se abat asupra vieţii tale, îl cauţi pe Domnul? Isus este cu noi întotdeauna în timpul acestor furtuni. Caută azi grija Sa plină de iubire!

  Ginger Bell

  Furtună - 2017. Pentru mine, imaginea unei cloşti care îşi strânge puii sub aripi reprezintă adevărul despre grija lui Dumnezeu faţă de poporul Său. El ne iubeşte şi vrea să fim doritori să alergăm sub aripile Lui, pentru a ne ocroti de relele din această lume.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.