O Cincizecime personală

  Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului. – Faptele apostolilor 1:8

  A existat vreodată în mintea ta o discrepanţă între ceea ce a făcut Dumnezeu pentru personajele biblice şi ceea ce crezi că poate face în viaţa ta? Eu am avut. Foarte uşor las ca „grijile lumii acesteia” (Matei 13:22) – conştientizarea propriilor greşeli – să îmi slăbească credinţa în harul necondiţionat al lui Dumnezeu.

  Într-o zi, am sărit peste momentele mele devoţionale de dimineaţă pentru o programare la chiropractician. Stătusem trează cu o seară înainte să îl ajut pe soţul meu la o predică, iar dimineaţa am dormit prea mult. După ce am ieşit din cabinet, m-am hotărât să merg puţin pe jos, înainte să mă îndrept cu maşina spre casă. M-am pedepsit pentru că nu mă rugasem suficient pentru ziua respectivă înainte de a pleca de acasă – deşi abia dacă avusesem timp să îmi dau cu pieptănul o dată prin părul cărunt şi ciufulit (şi bineînţeles că se vedea). „Doamne, azi mă simt şi arăt cu susul în jos. Sunt ameţită de cap. Iartă-mă că Te-am ignorat în tot haosul meu. Invit Duhul Tău să vină în viaţa mea şi să mă folosească – în ciuda defectelor mele.”

  Chiar atunci, ceva m-a atras să intru într-un magazin pe lângă care treceam. O oră mai târziu, ieşeam din acel magazin după ce ascultasem vreme de 50 de minute câte greutăţi întâmpină un manager de magazin (cu lacrimi în ochi, din partea unei femei total străine pentru mine). Dumnezeu îmi dăduse cuvinte de încurajare biblică pentru ea. A fost chiar de acord să mă rog cu ea despre situaţia în care se afla.

  După vizita la cabinet din ziua următoare, am mers la magazinul de îmbrăcăminte din nou, de data aceasta având în mână o carte de suflet. „O, tu eşti!” a strigat managera, alergând şi învăluindu-mă într-o îmbrăţişare caldă. „Eşti om în carne şi oase!” Nedumerită, am dat din cap afirmativ, apoi ea mi-a explicat: „Aseară, în cadrul orei de studiu biblic din timpul săptămânii, am povestit grupei mele că Dumnezeu îmi trimisese pe cineva exact în momentul în care crezusem că, gata, mă duc la fund. Exact când aveam nevoie de un cuvânt din partea Lui. Am povestit că nu ştiu sigur dacă eşti o femeie în vârstă sau un înger. De aceea mi s-a luminat sufletul când te-am văzut intrând pe uşă. Deci… nu eşti un înger, dar şi aşa mă bucur tare să te văd.”

  Smerită, am rămas uimită de Cincizecimea personală pe care mi-o oferise Dumnezeu în ziua precedentă, în ciuda plecării mele grăbite de acasă şi fără să mă închin. Pentru că, oricum, Tatăl „va da Duhul Sfânt celor ce i-L cer!” (Luca 11:13).

  Deci, curaj! Cere-L! Poate că cineva astăzi se va întreba dacă nu cumva eşti şi tu un înger.

  Carolyn Sutton

  O Cincizecime personală - 2017. Smerită, am rămas uimită de Cincizecimea personală pe care mi-o oferise Dumnezeu în ziua precedentă, în ciuda plecării mele grăbite de acasă şi fără să mă închin.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...