Extraordinara mea galerie

  Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile spre rău; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei, nu se teme şi nu încetează să aducă rod. – Ieremia 17:8

  În timp ce mă întorceam acasă de la serviciu, cu mai mulţi ani în urmă, am fost grav accidentată de o maşină. Viaţa mi s-a schimbat dramatic. Chiar şi aşa, am nenumărate motive să îi fiu recunoscătoare lui Dumnezeu.

  Mă consider privilegiată că am avut şansa de a învăţa multe lucruri pe parcursul vieţii. Cel mai dificil dintre ele a fost să depind de alţii. Trecerea din pat în scaunul cu rotile, faptul de a face un duş, de a mă îmbrăca, de a mă întinde după un pix care a căzut pe jos, de a bea un pahar cu apă, a plăti facturile, care vin chiar dacă nu mai poţi lucra, faptul de a deschide uşa – pentru toate acestea am nevoie de ajutor din partea altora – cele mai simple lucruri despre care credem că le vom face întotdeauna.

  Nimeni nu plănuieşte să fie într-un scaun cu rotile mai mult decât plănuim orice altă calamitate. Chiar şi în mijlocul numeroaselor dificultăţi prin care trecem uneori, fie că vrem, fie că nu, Dumnezeu pune în calea noastră oameni extraordinari care să ne ajute în vremuri de restrişte. Astăzi, chiar în acest moment, El deja a ales pe cineva care să intre în programul tău şi să îţi ofere privilegiul de a deveni nemuritoare în Galeria de Oameni Extraordinari a acelei persoane.

  Deţin propria mea galerie de valoare. Conţine sute de nume de rude, prieteni, angajaţi, copii, vecini, doctori, terapeuţi şi chiar de străini care compun Galeria Oamenilor Extraordinari din viaţa mea doar din simplul motiv că au fost de acord să fie mâinile şi picioarele mele sau sprijinul şi încurajarea mea în perioada dureroasei recuperări şi vindecări. Poate că aceşti oameni niciodată nu vor şti exact cât de profund mi-au atins inima şi cum mi-au dat putere să continui. Dar eu ştiu foarte bine cum. Şi mai ştiu că şi Dumnezeu ştie. Şi amândoi vom fi veşnic recunoscători că şi în lumea de azi, aşa cum e ea, există încă asemenea oameni.

  Este o mare provocare să îţi găseşti timp pentru alţii când propria viaţă cere atât de mult. Dar şi mai greu este să fii persoana care are nevoie de ajutor. Dacă, din întâmplare, este cazul tău astăzi, acceptă acest lucru. Îţi garantez că vei fî recunoscătoare că ai avut privilegiul să fii atinsă de un înger în formă umană. Vei descoperi că există mulţi oameni minunaţi capabili să facă pentru tine ceea ce niciodată nu ţi-ai imaginat.

  Kenia Kopitar

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...