Îngeri care veghează asupra mea

  Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit! – Psalmii 32:1

  Pe când eram copil şi locuiam în Anglia, la vârsta de şapte-opt ani mă întorceam acasă de la biserică împreună cu mama şi fraţii mai mari. O ţineam pe mama de mână, întrucât ne apropiam de o stradă principală. Fraţii mei au alergat înainte şi au traversat, aşa că, fără să stau să mă gândesc, i-am dat drumul mamei şi am fugit fără să mă uit. Următorul lucru pe care l-am auzit a fost cum mama mă strigă pe nume; când m-am întors, am observat cum o maşină a oprit cu botul chiar lângă rochiţa mea, iar pe mama cum îşi strângea Biblia la piept. Îngerii au vegheat asupra mea.

  După aproximativ şase ani, de data aceasta în Bronx, New York, eu şi fraţii mei traversam o stradă pustie în toiul nopţii, când am auzit zgomot de cauciucuri şi frâne. Fraţii mei au decis să fugă înainte, eu, înapoi. Ceva mi-a lovit piciorul drept şi am aterizat cu faţa în jos. Nu am avut nicio ruptură – doar câţiva dinţi în minus. Da, îngerii au vegheat asupra mea.

  Pe repede-înainte 15 ani. Pe parcursul unui conflict şi al unui război, rugăciunile mamei au continuat să se înalţe pentru mine, deşi eu încetasem să mă mai încred în Dumnezeu. Apoi, în timp ce mă îndreptam cu maşina spre casă, din New York spre Oklahoma, după înmormântarea mamei, oboseala a preluat oarecum conducerea corpului meu, în Missouri. Când mi-am venit în fire, maşina pe care o conduceam se dăduse peste cap de două ori, soţul meu zburase prin uşa din spate, iar soacra mea şi cei trei copii erau blocaţi înăuntru. După multe ore, multe telefoane şi după ce am fost duşi la spital, ne-am continuat drumul spre casă. Îngerii încă vegheau asupra mea.

  De data aceasta am ascultat cum Dumnezeu Se adresează inimii mele şi a trebuit să mă întreb de câte ori trebuie să îl mai pun pe Dumnezeu la încercare, înainte să mă trezesc să dau curs voinţei Sale. În următorii doi ani, m-am potolit şi L-am lăsat pe Duhul Sfânt să preia controlul vieţii mele. El a trimis un pastor şi un lucrător la mine acasă. în cele din urmă, m-am botezat şi, după câţiva ani, doi dintre copiii mei s-au botezat şi ei. Iată cum sună Psalmul 32:1 în altă versiune: „Binecuvântat este cel a cărui nelegiuire este iertată, cel al cărui păcat este acoperit!” (NIV). Personalizând textul de astăzi după versiunea The Message, pot scrie: „Eu, Fleather, mă consider binecuvântată şi, oh, cât de fericită trebuie să fiu: am putut să o iau de la capăt, totul e şters cu buretele” Toată lauda Celui Preaînalt. Îngerii încă veghează asupra mea!

  Heather E. Overstreet

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...