Inima lui Amarelis

  Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă. – Psalmii 120:1

  Apelul telefonic neaşteptat mi-a întrerupt baia de soare în frumuseţea însorită a Republicii Dominicane. „Doamnă De Mattos”, a început o voce tânără, „Amarelis e pe moarte. Vă rugăm, veniţi cât puteţi de repede. Avem nevoie de ajutor. Repede! O doare cumplit de tare inima. Nu ştim ce să facem. Veniţi să ne ajutaţi!”

  Şocată, am închis. Amarelis locuia cu două alte studente, Rebeca şi Belkis, aproape de locul în care stăteam şi noi ca misionari în acest paradis tropical.

  Mi-am zis în sinea mea: De ce m-au sunat pe mine fetele astea? Nu sunt medic. Iar dacă Amarelis va muri cât o îngrijesc eu, o să fie groaznic. Agitată, m-am rugat: „Doamne, Te rog, ajută-mă! Nu ştiu ce să fac în cazul problemei grave de inimă pe care o are Amarelis. Aşa că Te rog pe Tine, dragă Doamne, să mergi înaintea mea şi să o vindeci.”

  Chiar în timp ce mă rugam, mă pregăteam să ajung în grabă la casa fetelor. Ieşind, L-am implorat iarăşi pe Dumnezeu: „Doamne, nu înţeleg de ce m-au sunat pe mine. Of, Doamne, ai grijă demine şi de Amarelis! Voia Ta să se facă în toate!”

  Intrând în casa studentelor, am văzut-o pe Amarelis întinsă cu faţa în jos şi evident foarte bolnavă. Mai sus de capul ei era o Biblie deschisă. Pe loc mi-am dat seama că citea din Biblie înainte să i se facă rău. Privirea mi-a rămas fixată pe paginile deschise şi apoi în special pe Psalmul 120:1 – „Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă.” Am citit versetul cu voce tare şi am continuat să citesc tot psalmul. Cu Biblia în mână de data aceasta, am rostit următoarele cuvinte: „Dumnezeu este foarte puternic şi nu există nicio fiinţă mai puternică decât El, Amarelis”, după care, cu încredere, am adăugat: „Acum o să ne rugăm pentru tine. Doar Dumnezeu poate interveni, pentru că eu nu pot face nimic.” Am îngenuncheat şi ne-am rugat. Când am încheiat rugăciunea, am citit alte pasaje din Psalmul 125 până la Psalmul 150.

  Când am terminat de citit, Amarelis s-a ridicat în picioare şi a spus: „Nu mai simt nimic. Dumnezeu m-a vindecat. El este foarte puternic.” Din nou, le-am invitat pe fete să îngenunchem şi să-I mulţumim Domnului pentru marea Sa victorie. Cred că rugăciunile noastre au fost ascultate imediat pentru că, în calitate de copii ai Săi, am avut încredere doar în mila Sa. Pentru că marele nostru Dumnezeu face minuni.

  Slavă acestui puternic Salvator! Să Îi mulţumim pentru puterea Sa!

  Socorro Castro de Mattos

  Inima lui Amarelis - 2017. Cred că rugăciunile noastre au fost ascultate imediat pentru că, în calitate de copii ai Săi, am avut încredere doar în mila Sa. Pentru că marele nostru Dumnezeu face minuni.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...