Inima lui Amarelis

  Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă. – Psalmii 120:1

  Apelul telefonic neaşteptat mi-a întrerupt baia de soare în frumuseţea însorită a Republicii Dominicane. „Doamnă De Mattos”, a început o voce tânără, „Amarelis e pe moarte. Vă rugăm, veniţi cât puteţi de repede. Avem nevoie de ajutor. Repede! O doare cumplit de tare inima. Nu ştim ce să facem. Veniţi să ne ajutaţi!”

  Şocată, am închis. Amarelis locuia cu două alte studente, Rebeca şi Belkis, aproape de locul în care stăteam şi noi ca misionari în acest paradis tropical.

  Mi-am zis în sinea mea: De ce m-au sunat pe mine fetele astea? Nu sunt medic. Iar dacă Amarelis va muri cât o îngrijesc eu, o să fie groaznic. Agitată, m-am rugat: „Doamne, Te rog, ajută-mă! Nu ştiu ce să fac în cazul problemei grave de inimă pe care o are Amarelis. Aşa că Te rog pe Tine, dragă Doamne, să mergi înaintea mea şi să o vindeci.”

  Chiar în timp ce mă rugam, mă pregăteam să ajung în grabă la casa fetelor. Ieşind, L-am implorat iarăşi pe Dumnezeu: „Doamne, nu înţeleg de ce m-au sunat pe mine. Of, Doamne, ai grijă demine şi de Amarelis! Voia Ta să se facă în toate!”

  Intrând în casa studentelor, am văzut-o pe Amarelis întinsă cu faţa în jos şi evident foarte bolnavă. Mai sus de capul ei era o Biblie deschisă. Pe loc mi-am dat seama că citea din Biblie înainte să i se facă rău. Privirea mi-a rămas fixată pe paginile deschise şi apoi în special pe Psalmul 120:1 – „Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă.” Am citit versetul cu voce tare şi am continuat să citesc tot psalmul. Cu Biblia în mână de data aceasta, am rostit următoarele cuvinte: „Dumnezeu este foarte puternic şi nu există nicio fiinţă mai puternică decât El, Amarelis”, după care, cu încredere, am adăugat: „Acum o să ne rugăm pentru tine. Doar Dumnezeu poate interveni, pentru că eu nu pot face nimic.” Am îngenuncheat şi ne-am rugat. Când am încheiat rugăciunea, am citit alte pasaje din Psalmul 125 până la Psalmul 150.

  Când am terminat de citit, Amarelis s-a ridicat în picioare şi a spus: „Nu mai simt nimic. Dumnezeu m-a vindecat. El este foarte puternic.” Din nou, le-am invitat pe fete să îngenunchem şi să-I mulţumim Domnului pentru marea Sa victorie. Cred că rugăciunile noastre au fost ascultate imediat pentru că, în calitate de copii ai Săi, am avut încredere doar în mila Sa. Pentru că marele nostru Dumnezeu face minuni.

  Slavă acestui puternic Salvator! Să Îi mulţumim pentru puterea Sa!

  Socorro Castro de Mattos

  Inima lui Amarelis - 2017. Cred că rugăciunile noastre au fost ascultate imediat pentru că, în calitate de copii ai Săi, am avut încredere doar în mila Sa. Pentru că marele nostru Dumnezeu face minuni.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...