Duşmanul a fost înfrânt

  Cu Dumnezeu vom face mari isprăvi; El va zdrobi pe vrăjmaşii noştri. – Psalmii 108:13

  Eram noua lucrătoare biblică dinTonopah. L-am rugat pe Barry (nu e numele lui real), un domn în vârstă care frecventa sporadic biserica noastră, dacă nu i-ar plăcea să urmeze studii biblice. A răspuns afirmativ, iar cursurile au decurs bine, el înţelegând şi acceptând totul în cursul vizitelor pe care i le făceam. Avea multe întrebări la care, spre satisfacţia lui, eram în stare să îi răspund. L-am întrebat pe Barry cu privire la doctrina noastră şi dacă nu i-ar plăcea să se alăture bisericii noastre pe baza unei mărturisiri de credinţă: „O, nu” a răspuns el, „vreau să mă rebotez.” Aşa că am programat botezul pentru Sabatul următor.

  Deoarece biserica pe care o închiriem noi nu are bazin de botez, am mers vreo 50 de kilometri până la o biserică baptistă. În Sabat dimineaţa, l-am sunat pe Barry pentru ultimele aranjamente. A părut foarte nervos la telefon, fapt care nu îi stătea în fire, aşa că am fost şocată. Apoi mi-a spus că jumătate de noapte stătuse la baie, iar jumătate avusese coşmaruri – cu mine. Totuşi a precizat că va merge până la capăt cu botezul, fiindcă ne-a promis. Şi aşa a făcut, ajungând la biserică chiar înaintea noastră.

  Tot drumul până la biserica baptistă m-am întrebat dacă nu îl forţasem prea mult şi prea repede; totuşi, m-am liniştit la gândul (trimis, cred eu, de Duhul Sfânt) că, după ce se va încheia botezul, Barry o să fie bine. La biserică, pastorul baptist şi soţia lui nici n-ar fi putut fi mai amabili şi mai săritori, luând masa cu noi, participând la toată ceremonia şi oferindu-ne tot sprijinul de care aveam nevoie. În plus, ne-au dat gheme de aţă şi alte materiale pentru activităţile centrului nostru de seniori, unde tricotăm pături pentru genunchi destinate pacienţilor în scaune cu rotile şi pături din petice destinate copiilor nevoiaşi.

  La două zile după aceea, Barry a mărturisit că se bucură că s-a botezat şi a redevenit cel pe care îl ştiam. Soţia lui, Margaret, care locuieşte în alt stat, deja îl acceptase pe Hristos şi a fost în culmea fericirii la auzul veştii.

  Ştiu că vrăjmaşul a fost de vină pentru deranjul creat. Slavă Domnului că Barry a mers până la capăt; altfel, e posibil să nu se mai fi botezat niciodată. Slavă Domnului şi pentru că pastorul baptist a sprijinit ceremonia noastră. Acum, Barry le dă mărturie altora folosind cărţile noastre. Am simţit că Dumnezeu este la conducere când vrăjmaşii Săi au fost înfrânţi – cu vitejie!

  Joyce Rapp

  Duşmanul a fost înfrânt - 2017. Am simţit că Dumnezeu este la conducere când vrăjmaşii Săi au fost înfrânţi - cu vitejie!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...