Duşmanul a fost înfrânt

  Cu Dumnezeu vom face mari isprăvi; El va zdrobi pe vrăjmaşii noştri. – Psalmii 108:13

  Eram noua lucrătoare biblică dinTonopah. L-am rugat pe Barry (nu e numele lui real), un domn în vârstă care frecventa sporadic biserica noastră, dacă nu i-ar plăcea să urmeze studii biblice. A răspuns afirmativ, iar cursurile au decurs bine, el înţelegând şi acceptând totul în cursul vizitelor pe care i le făceam. Avea multe întrebări la care, spre satisfacţia lui, eram în stare să îi răspund. L-am întrebat pe Barry cu privire la doctrina noastră şi dacă nu i-ar plăcea să se alăture bisericii noastre pe baza unei mărturisiri de credinţă: „O, nu” a răspuns el, „vreau să mă rebotez.” Aşa că am programat botezul pentru Sabatul următor.

  Deoarece biserica pe care o închiriem noi nu are bazin de botez, am mers vreo 50 de kilometri până la o biserică baptistă. În Sabat dimineaţa, l-am sunat pe Barry pentru ultimele aranjamente. A părut foarte nervos la telefon, fapt care nu îi stătea în fire, aşa că am fost şocată. Apoi mi-a spus că jumătate de noapte stătuse la baie, iar jumătate avusese coşmaruri – cu mine. Totuşi a precizat că va merge până la capăt cu botezul, fiindcă ne-a promis. Şi aşa a făcut, ajungând la biserică chiar înaintea noastră.

  Tot drumul până la biserica baptistă m-am întrebat dacă nu îl forţasem prea mult şi prea repede; totuşi, m-am liniştit la gândul (trimis, cred eu, de Duhul Sfânt) că, după ce se va încheia botezul, Barry o să fie bine. La biserică, pastorul baptist şi soţia lui nici n-ar fi putut fi mai amabili şi mai săritori, luând masa cu noi, participând la toată ceremonia şi oferindu-ne tot sprijinul de care aveam nevoie. În plus, ne-au dat gheme de aţă şi alte materiale pentru activităţile centrului nostru de seniori, unde tricotăm pături pentru genunchi destinate pacienţilor în scaune cu rotile şi pături din petice destinate copiilor nevoiaşi.

  La două zile după aceea, Barry a mărturisit că se bucură că s-a botezat şi a redevenit cel pe care îl ştiam. Soţia lui, Margaret, care locuieşte în alt stat, deja îl acceptase pe Hristos şi a fost în culmea fericirii la auzul veştii.

  Ştiu că vrăjmaşul a fost de vină pentru deranjul creat. Slavă Domnului că Barry a mers până la capăt; altfel, e posibil să nu se mai fi botezat niciodată. Slavă Domnului şi pentru că pastorul baptist a sprijinit ceremonia noastră. Acum, Barry le dă mărturie altora folosind cărţile noastre. Am simţit că Dumnezeu este la conducere când vrăjmaşii Săi au fost înfrânţi – cu vitejie!

  Joyce Rapp

  Duşmanul a fost înfrânt - 2017. Am simţit că Dumnezeu este la conducere când vrăjmaşii Săi au fost înfrânţi - cu vitejie!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...