Datoria de jurat

  Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. – Efeseni 2:8

  Într-o zi frumoasă de vară, am fost convocată ca jurat la un proces. Pentru că tribunalul se află la doar 45 de minute de casa noastră, eu şi soţul meu am plecat devreme, ca să nu prindem aglomeraţia de dimineaţă. M-am înregistrat la ora 7 fix şi am pornit spre camera de alegere a juraţilor. în jurul orei 8, aprodul ne-a dat câteva linii generale legate de ce anume să ne aşteptăm şi ne-a reamintit cât de important era rolul nostru ca potenţiali juraţi. Ne-a evidenţiat faptul că în acea zi vom lua o decizie ce va afecta cursul vieţii unui alt cetăţean.

  În sala de selectare a juraţilor, erau cam 400 de persoane care aşteptau să fie repartizate la diferite procese. Eram împărţiţi în grupe a câte 25 la fiecare proces şi ne aşteptam rândul să intrăm în sala de judecată. Pe la ora 10, grupul nostru a fost chemat să se aşeze în ordinea numerelor primite, înainte ca aprodul să ne invite înăuntru. Când ne-am aliniat toţi, brusc ni s-a spus să ne întoarcem la locurile noastre, întrucât judecătorul nu avea nevoie de noi încă.

  Am aşteptat toată ziua, dar nu am mai fost chemaţi deloc, iar la ora 16 am fost eliberaţi din această responsabilitate. Ce dezamăgire pentru noi, cei care ne sculaserăm devreme ca să ne facem datoria de cetăţeni! Ce poate fi mai rău când eşti convocat ca jurat decât să nu ajungi să activezi ca jurat? Din această experienţă am învăţat că nu există certitudini în curţile pământeşti; orice se poate întâmpla şi schimba.

  Stând în sala pentru juraţi în acea zi, m-am gândit la curţile cereşti, unde viaţa mea va fi examinată în ziua judecăţii. Mi-L imaginez pe Domnul şi Salvatorul meu, pe Isus Hristos, pledând cazul meu înaintea Tatălui ceresc şi activând ca avocat al meu. Am credinţa că va face ce este cel mai bine pentru mine, dat fiind faptul că m-a răscumpărat din sclavia păcatului, cu sângele Său, pe crucea de pe Calvar. Cu smerenie, sunt conştientă că El mă iubeşte necondiţionat şi vrea să petrec veşnicia împreună cu El.

  Sunt foarte recunoscătoare că nu oamenii muritori îmi decid destinul veşnic. Doar Fiul nepătat al lui Dumnezeu îmi poate acoperi defectele cu neprihănirea Sa. Eşti dispusă să accepţi darul salvării oferit de El?

  Rhona Grace Magpayo

  Datoria de jurat - 2017. Sunt foarte recunoscătoare că nu oamenii muritori îmi decid destinul veşnic. Doar Fiul nepătat al lui Dumnezeu îmi poate acoperi defectele cu neprihănirea Sa. Eşti dispusă să accepţi darul salvării oferit de El?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...