Lecţii de la nufăr

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Deseori sunt inspirată de poveştile unor femei care au găsit forţa să înfrângă marile provocări ale vieţii, învăţând să aibă o viaţă împlinită şi plină de bucurie în ciuda greutăţilor. Recent, am fost atinsă de istoria lui Fanny Crosby. Poetă ale cărei cuvinte au devenit versuri pentru multe imnuri îndrăgite, Fanny a orbit în copilărie din cauza proastei îngrijiri medicale. în ciuda dificultăţilor, Fanny a ales să se concentreze pe iubirea dulce a Creatorului şi Mântuitorului ei. Ea a scris: „Ce fericire am pe Isus… în veci cânta-voi că-s fericit, asta mă face vesel nespus.”

  Dispoziţia ei m-a făcut să mă întreb: Eu sunt vesel(ă) nespus? Mi-am dat seama că pot uşor confunda „nevoile” mele cu „preferinţele” sau „dorinţele” mele. Şi m-am mai întrebat: De ce anume am nevoie ca să trăiesc o viaţă plină de bucurie, fără nelinişte? Adevărul este că ne întristăm imediat când se întâmplă ceva ce percepem ca rău sau când cineva acţionează sau nu acţionează aşa cum credem noi că artrebui. „Nevoile” noastre aşa cum le percepem noi devin obligaţii imaginare. Cum putem evita această capcană?

  În ceea ce mă priveşte, eu am învăţat o lecţie de la nufăr. „Deşi înconjurat de buruieni şi mizerii, îşi înfige tulpina striată în nisipul pur de dedesubt şi, trăgându-şi de acolo viaţa, îşi scoate floarea înmiresmată la lumină în puritate desăvârşită” (Ellen G. White, Educaţie, p. 119).

  Am învăţat că, atunci când mă simt singură şi respinsă sau dacă mă confrunt cu probleme în relaţie, cu dificultăţi financiare, cu pierdere, frustrare sau durere, îmi pot îndrepta gândurile spre „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă” (Filipeni 4:8). Nufărul trebuie să depună efort să îşi ridice tulpina din adâncuri, aşa cum e nevoie de efort şi exerciţiu să îţi concentrezi gândurile pe ceea ce este adevărat. Trebuie să alegem să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne schimbe modul de gândire (Romani 12:2).

  Dacă eşti înconjurată de apele slinoase ale dificultăţilor, de buruienile îndoielii sau de gunoiul grijilor acestei lumi, te invit să înveţi şi tu de la nufăr şi să îţi înfigi tulpina sub apele murdare, în nisipurile pure ale adevărului şi ale promisiunilor pline de har din partea lui Dumnezeu. Asemenea mie, vei găsi o reînnoită bucurie şi vindecare fizică, mintală şi emoţională şi, asemenea nufărului, vei răspândi un parfum pur, ce îţi va înfrumuseţa viaţa şi va fi o binecuvântare pentru alţii, în acelaşi timp.

  Kcrtia Garcia Reinert

  Lecţii de la nufăr - 2017. Dacă eşti înconjurată de apele slinoase ale dificultăţilor, de buruienile îndoielii sau de gunoiul grijilor acestei lumi, te invit să înveţi şi tu de la nufăr şi să îţi înfigi tulpina sub apele murdare, în nisipurile pure ale adevărului şi ale promisiunilor pline de har din partea lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...