Lecţii de la nufăr

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Deseori sunt inspirată de poveştile unor femei care au găsit forţa să înfrângă marile provocări ale vieţii, învăţând să aibă o viaţă împlinită şi plină de bucurie în ciuda greutăţilor. Recent, am fost atinsă de istoria lui Fanny Crosby. Poetă ale cărei cuvinte au devenit versuri pentru multe imnuri îndrăgite, Fanny a orbit în copilărie din cauza proastei îngrijiri medicale. în ciuda dificultăţilor, Fanny a ales să se concentreze pe iubirea dulce a Creatorului şi Mântuitorului ei. Ea a scris: „Ce fericire am pe Isus… în veci cânta-voi că-s fericit, asta mă face vesel nespus.”

  Dispoziţia ei m-a făcut să mă întreb: Eu sunt vesel(ă) nespus? Mi-am dat seama că pot uşor confunda „nevoile” mele cu „preferinţele” sau „dorinţele” mele. Şi m-am mai întrebat: De ce anume am nevoie ca să trăiesc o viaţă plină de bucurie, fără nelinişte? Adevărul este că ne întristăm imediat când se întâmplă ceva ce percepem ca rău sau când cineva acţionează sau nu acţionează aşa cum credem noi că artrebui. „Nevoile” noastre aşa cum le percepem noi devin obligaţii imaginare. Cum putem evita această capcană?

  În ceea ce mă priveşte, eu am învăţat o lecţie de la nufăr. „Deşi înconjurat de buruieni şi mizerii, îşi înfige tulpina striată în nisipul pur de dedesubt şi, trăgându-şi de acolo viaţa, îşi scoate floarea înmiresmată la lumină în puritate desăvârşită” (Ellen G. White, Educaţie, p. 119).

  Am învăţat că, atunci când mă simt singură şi respinsă sau dacă mă confrunt cu probleme în relaţie, cu dificultăţi financiare, cu pierdere, frustrare sau durere, îmi pot îndrepta gândurile spre „tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă” (Filipeni 4:8). Nufărul trebuie să depună efort să îşi ridice tulpina din adâncuri, aşa cum e nevoie de efort şi exerciţiu să îţi concentrezi gândurile pe ceea ce este adevărat. Trebuie să alegem să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne schimbe modul de gândire (Romani 12:2).

  Dacă eşti înconjurată de apele slinoase ale dificultăţilor, de buruienile îndoielii sau de gunoiul grijilor acestei lumi, te invit să înveţi şi tu de la nufăr şi să îţi înfigi tulpina sub apele murdare, în nisipurile pure ale adevărului şi ale promisiunilor pline de har din partea lui Dumnezeu. Asemenea mie, vei găsi o reînnoită bucurie şi vindecare fizică, mintală şi emoţională şi, asemenea nufărului, vei răspândi un parfum pur, ce îţi va înfrumuseţa viaţa şi va fi o binecuvântare pentru alţii, în acelaşi timp.

  Kcrtia Garcia Reinert

  Lecţii de la nufăr - 2017. Dacă eşti înconjurată de apele slinoase ale dificultăţilor, de buruienile îndoielii sau de gunoiul grijilor acestei lumi, te invit să înveţi şi tu de la nufăr şi să îţi înfigi tulpina sub apele murdare, în nisipurile pure ale adevărului şi ale promisiunilor pline de har din partea lui Dumnezeu.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...