Dă de veste!

  Căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit. – Faptele apostolilor 4:20

  Băiatul meu cel mic nu putea ţine cu niciun chip un secret. Orice auzea era mult prea interesant ca să ţină pentru el. Avea trei ani când s-a întors de la nişte cumpărături făcute cu tatăl şi cu fratele lui mai mare. Imediat a alergat să-mi aducă la cunoştinţă noutăţile. Cu o scânteie în ochii lui verzi, a exclamat: „Am fost la cumpărături şi ţi-am luat un cadou. Dar e secret. Aşa că nu o să-ţi spun că de Ziua Mamei ţi-am luat o lustră.”

  Când a crescut, nu şi-a pierdut entuziasmul de a împărtăşi veştile bune. Noaptea în care a stins primul incendiu ca pompier voluntar a fost în mod special una interesantă. S-a dovedit a fi începutul unei cariere de pompier. În acea noapte a stat în dormitorul nostru şi ne-a împărtăşit detaliile din momentul în care a venit apelul la telefonul de urgenţă până când autospecialele s-au putut întoarce la bază.

  Plăcerea lui de a împărtăşi veşti bune îmi aminteşte de scena din capitolele 3 şi 4 din Faptele Apostolilor. În capitolul 3, apar Petru şi Ioan vindecând un olog. Apoi ei se folosesc de ocazie să îi povestească acestuia despre Isus. Dar au fost arestaţi pentru că predicau vestea bună a învierii lui Isus.

  Ziua următoare, comitetul religios i-a luat la întrebări pe cei doi. Conducătorii voiau să ştie în virtutea cărei puteri Petru şi Ioan îl vindecaseră pe om. Cei doi ucenici l-au recunoscut meritele lui Isus. Consiliul nu putea nega minunea, din moment ce bărbatul vindecat stătea chiar acolo în picioare. Furioşi, conducătorii au poruncit ca Petru şi Ioan să nu mai vorbească şi nici să nu mai predice niciodată în numele lui Isus. Răspunsul ucenicilor este captivant: „Noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit” (Faptele 4:20).

  Aceşti doi bărbaţi erau atât de entuziasmaţi şi de încântaţi de mesajul Evangheliei, încât nu puteau să nu vorbească despre el. Ceea ce văzuseră şi auziseră cât au fost cu Isus le-a schimbat viaţa. Acum vestea bună se revărsa din ei. Nu erau în stare să se oprească din transmiterea experienţei pe care o avuseseră cu Isus.

  Tu ai petrecut suficient timp cu Isus astfel ca vestea bună să se reverse din tine? Nici tu nu poţi să nu vorbeşti despre ceea ce ai văzut şi auzit cât ai stat la picioarele lui Isus? Vestea bună despre Isus nu a fost niciodată menită să fie ţinută în secret. Nu îţi pierde niciodată entuziasmul de a le prezenta şi altora cea mai bună veste existentă vreodată.

  Ginny Allen

  Dă de veste! - 2017. Vestea bună despre Isus nu a fost niciodată menită să fie ţinută în secret. Nu îţi pierde niciodată entuziasmul de a le prezenta şi altora cea mai bună veste existentă vreodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...