Dă de veste!

  Căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit. – Faptele apostolilor 4:20

  Băiatul meu cel mic nu putea ţine cu niciun chip un secret. Orice auzea era mult prea interesant ca să ţină pentru el. Avea trei ani când s-a întors de la nişte cumpărături făcute cu tatăl şi cu fratele lui mai mare. Imediat a alergat să-mi aducă la cunoştinţă noutăţile. Cu o scânteie în ochii lui verzi, a exclamat: „Am fost la cumpărături şi ţi-am luat un cadou. Dar e secret. Aşa că nu o să-ţi spun că de Ziua Mamei ţi-am luat o lustră.”

  Când a crescut, nu şi-a pierdut entuziasmul de a împărtăşi veştile bune. Noaptea în care a stins primul incendiu ca pompier voluntar a fost în mod special una interesantă. S-a dovedit a fi începutul unei cariere de pompier. În acea noapte a stat în dormitorul nostru şi ne-a împărtăşit detaliile din momentul în care a venit apelul la telefonul de urgenţă până când autospecialele s-au putut întoarce la bază.

  Plăcerea lui de a împărtăşi veşti bune îmi aminteşte de scena din capitolele 3 şi 4 din Faptele Apostolilor. În capitolul 3, apar Petru şi Ioan vindecând un olog. Apoi ei se folosesc de ocazie să îi povestească acestuia despre Isus. Dar au fost arestaţi pentru că predicau vestea bună a învierii lui Isus.

  Ziua următoare, comitetul religios i-a luat la întrebări pe cei doi. Conducătorii voiau să ştie în virtutea cărei puteri Petru şi Ioan îl vindecaseră pe om. Cei doi ucenici l-au recunoscut meritele lui Isus. Consiliul nu putea nega minunea, din moment ce bărbatul vindecat stătea chiar acolo în picioare. Furioşi, conducătorii au poruncit ca Petru şi Ioan să nu mai vorbească şi nici să nu mai predice niciodată în numele lui Isus. Răspunsul ucenicilor este captivant: „Noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit” (Faptele 4:20).

  Aceşti doi bărbaţi erau atât de entuziasmaţi şi de încântaţi de mesajul Evangheliei, încât nu puteau să nu vorbească despre el. Ceea ce văzuseră şi auziseră cât au fost cu Isus le-a schimbat viaţa. Acum vestea bună se revărsa din ei. Nu erau în stare să se oprească din transmiterea experienţei pe care o avuseseră cu Isus.

  Tu ai petrecut suficient timp cu Isus astfel ca vestea bună să se reverse din tine? Nici tu nu poţi să nu vorbeşti despre ceea ce ai văzut şi auzit cât ai stat la picioarele lui Isus? Vestea bună despre Isus nu a fost niciodată menită să fie ţinută în secret. Nu îţi pierde niciodată entuziasmul de a le prezenta şi altora cea mai bună veste existentă vreodată.

  Ginny Allen

  Dă de veste! - 2017. Vestea bună despre Isus nu a fost niciodată menită să fie ţinută în secret. Nu îţi pierde niciodată entuziasmul de a le prezenta şi altora cea mai bună veste existentă vreodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...