Ascultă glasul şoptit

  Păzesc poruncile şi învăţăturile Tale, căci toate căile mele sunt înaintea Ta – Psalmii 119:168

  Într-o vineri dimineaţa, după momentele de închinare, m-am întors în pat, întrucât era încă foarte devreme. Am început să mă gândesc la numeroasele lucruri pe care le voi face până la apus, ca pregătire pentru Sabat. Stând relaxată în pat, am auzit o voce şoptită care mi-a amintit că mă hotărâsem să postesc în acea zi. M-am întrebat oare pentru ce să postesc, dacă tot mi se reamintise de post. De fapt, grupa din care fac eu parte posteşte miercurea, însă miercurea care trecuse eu nu postisem.

  Apoi mi-am spus: Bine, o să postesc pentru propria creştere spirituală. E ceea ce trebuie să fac şi mă bucur că acum am ocazia. Astăzi, mă voi consacra pur şi simplu Domnului.

  După câteva minute, a sunat băiatul meu să-mi spună că primise un telefon de la un examinator care îl întreba dacă nu voia, că tot era vremea bună, să-şi dea examenul de pilot. Trebuia să se pregătească să susţină testul la ora 3 după-amiază. Aşa că fiul meu mă ruga să prezint înaintea tronului lui Dumnezeu nevoia lui de binecuvântare.

  Apoi mi-a trecut prin minte ideea că Dumnezeu voia să postesc pentru băiatul meu. E minunat Dumnezeu; planurile noastre nu sunt ca ale Lui. Am simţit că El întocmise planul de rugăciune, aşa că am început să mă rog pentru fiul meu. Mi-am zis în sinea mea că voi întrerupe postul după ce fiul meu îşi va fi dat testul de zbor. Mi-am făcut toate treburile şi pregătirile pentru Sabat şi am mers apoi la adăpostul pentru oamenii străzii să îi invit pe toţi să vină la biserica noastră, deoarece urma să fie Ziua Vizitatorului.

  La ora 5 după-amiaza, m-a sunat băiatul meu, fericit şi lăudând bunătatea Domnului nostru. Mi-a spus că a trecut testul, iar acum era pilot. Am tresăltat de fericire în Domnul şi l-am adresat laude şi mulţumiri. Da, Dumnezeu răspunde la rugăciuni.

  Am acum de înălţat o rugăciune şi pentru mine, ca Domnul să mă înveţe să ascult glasul Său şi să urmez voia Sa în viaţa mea. Uneori, El vorbeşte printr-o voce şoptită, iar alteori vorbeşte prin Cuvântul Său. Un text din Deuteronomul se referă la această nevoie pe care o avem cu toţii: „O, de ar rămâne ei cu aceeaşi inimă ca să se teamă de Mine şi să păzească toate poruncile Mele, ca să fie fericiţi pe vecie, ei şi copiii lor!” (5:29).

  Orpha Gumbo Maseko

  Ascultă glasul şoptit - 2017. Uneori, El vorbeşte printr-o voce şoptită, iar alteori vorbeşte prin Cuvântul Său. „O, de ar rămâne ei cu aceeaşi inimă ca să se teamă de Mine şi să păzească toate poruncile Mele, ca să fie fericiţi pe vecie, ei şi copiii lor!” (Deuteronomul 5:29).
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...