Un tată minunat

  Cine este tatăl acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte? (…) Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce i-L cer! – Luca 11:11-13

  Zilele speciale sunt recunoscute şi sărbătorite peste tot pe glob, conform unui calendar anual, dar zilele şi ocaziile speciale pe care le consider eu memorabile îl au în capul listei pe tatăl meu. Amintirile cu el vor fi întotdeauna supreme pentru noi, cei trei fraţi. Obişnuiam să îi spunem Tati. Devin puţin sentimentală când se sărbătoreşte Ziua Tatălui, datorită nu doar a amintirilor de copil, ci şi a celor de adult.

  Tata a întruchipat dintotdeauna puterea şi dragostea pentru Dumnezeu; aceasta a generat şi în mine, în fratele şi în sora mea dragoste pentru Dumnezeu. Tatei îi plăcea să lucreze sub diferite forme pentru biserică şi era şi un muncitor harnic şi dedicat la locul de muncă cu care îşi întreţinea familia. Totuşi niciodată nu a uitat să petreacă timp cu noi, să ne întrebe cum ne-a fost ziua. Au fost, sigur, ocazii în care ne disciplina, amintindu-ne că întotdeauna neascultarea are consecinţe. Am fost învăţaţi că, atunci când nu îl ascultam, noi nu îl ascultam nici pe Tatăl ceresc. Textul lui preferat era Efeseni 6:1 -„Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept.”

  Tati era un părinte al rugăciunii, care credea cu tărie în Tatăl ceresc şi era convins că nevoile ne vor fi împlinite. Îmi amintesc ziua în care ne-am adunat toată familia să ne rugăm în timpul unei furtuni cumplite; fulgerele luminau, ploaia cădea, tunetele bubuiau în timp ce tata şi-a pus braţele în jurul meu şi toţi din familie ne-am luat de mâini. Surprinzător, la finalul rugăciunii, l-am auzit spunând: „Îţi mulţumim, Tată ceresc!” Furtuna s-a mai potolit şi ne-am uitat pe fereastră exact la timp ca să vedem cum un fulger a lovit copacul mare din spatele casei. L-am auzit pe Taţi spunând: „Îţi mulţumim, Tată ceresc, pentru că ai făcut ca trăsnetul să lovească copacul. Am încă familia şi casa.”

  Îmi dau seama că niciun tată pământean nu este perfect, dar îi sunt foarte recunoscătoare Tatălui ceresc pentru că mi l-a dat pe tatăl meu biologic. Preţuiesc enorm amintirile fericite, iar influenţa unui tată nu trebuie să dispară când viaţa lui dispare.

  Annie B. Best

  Un tată minunat - 2017. Îmi dau seama că niciun tată pământean nu este perfect, dar îi sunt foarte recunoscătoare Tatălui ceresc pentru că mi l-a dat pe tatăl meu biologic. Preţuiesc enorm amintirile fericite, iar influenţa unui tată nu trebuie să dispară când viaţa lui dispare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...