Un tată minunat

  Cine este tatăl acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său pâine, să-i dea o piatră? Ori, dacă cere un peşte, să-i dea un şarpe în loc de peşte? (…) Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce i-L cer! – Luca 11:11-13

  Zilele speciale sunt recunoscute şi sărbătorite peste tot pe glob, conform unui calendar anual, dar zilele şi ocaziile speciale pe care le consider eu memorabile îl au în capul listei pe tatăl meu. Amintirile cu el vor fi întotdeauna supreme pentru noi, cei trei fraţi. Obişnuiam să îi spunem Tati. Devin puţin sentimentală când se sărbătoreşte Ziua Tatălui, datorită nu doar a amintirilor de copil, ci şi a celor de adult.

  Tata a întruchipat dintotdeauna puterea şi dragostea pentru Dumnezeu; aceasta a generat şi în mine, în fratele şi în sora mea dragoste pentru Dumnezeu. Tatei îi plăcea să lucreze sub diferite forme pentru biserică şi era şi un muncitor harnic şi dedicat la locul de muncă cu care îşi întreţinea familia. Totuşi niciodată nu a uitat să petreacă timp cu noi, să ne întrebe cum ne-a fost ziua. Au fost, sigur, ocazii în care ne disciplina, amintindu-ne că întotdeauna neascultarea are consecinţe. Am fost învăţaţi că, atunci când nu îl ascultam, noi nu îl ascultam nici pe Tatăl ceresc. Textul lui preferat era Efeseni 6:1 -„Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept.”

  Tati era un părinte al rugăciunii, care credea cu tărie în Tatăl ceresc şi era convins că nevoile ne vor fi împlinite. Îmi amintesc ziua în care ne-am adunat toată familia să ne rugăm în timpul unei furtuni cumplite; fulgerele luminau, ploaia cădea, tunetele bubuiau în timp ce tata şi-a pus braţele în jurul meu şi toţi din familie ne-am luat de mâini. Surprinzător, la finalul rugăciunii, l-am auzit spunând: „Îţi mulţumim, Tată ceresc!” Furtuna s-a mai potolit şi ne-am uitat pe fereastră exact la timp ca să vedem cum un fulger a lovit copacul mare din spatele casei. L-am auzit pe Taţi spunând: „Îţi mulţumim, Tată ceresc, pentru că ai făcut ca trăsnetul să lovească copacul. Am încă familia şi casa.”

  Îmi dau seama că niciun tată pământean nu este perfect, dar îi sunt foarte recunoscătoare Tatălui ceresc pentru că mi l-a dat pe tatăl meu biologic. Preţuiesc enorm amintirile fericite, iar influenţa unui tată nu trebuie să dispară când viaţa lui dispare.

  Annie B. Best

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...