Înainte de a cere

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

  „Ei…” rosti soţul meu, „ei…”, repetă el cu un hârâit în piept, „ei… plămânii… aici.” Eram în bucătărie amândoi şi Gerald zisese ceva amuzant. Am început să sar şi el a început să sară cu mine. Ne-am luat de mână râzând şi sărind, apoi respiraţia lui a început să se întrerupă, iar el să se sufoce şi să caute disperat o gură de aer. O altă criză de astm.

  Repede, am rugat o vecină să stea cu copiii şi pe altcineva să vină şi să stea la noi, probabil pentru noaptea întreagă. Apoi l-am pus pe Gerald în maşină şi am fugit la spital. Două lucruri îi declanşaseră din nou astmul din copilărie, într-o criză gravă: iarna rece din Michigan şi, după cum aveam să aflăm, epuizarea fizică. Au trecut ore bune în care el a zăcut pe patul îngust de spital în camera de gardă, luptându-se, simţeam eu, pentru viaţa lui. Doctorii au încercat toate variantele, totuşi fiecare gură de aer superficială, zgomotoasă părea că îi sfârtecă plămânii.

  Ne mutaserăm în Michigan pentru anul şcolar, ca să poată termina un program doctoral în Vechiul Testament şi să şi muncească în acelaşi timp, de acasă, ca editor pentru o editură cu profil religios. Nu era uşor şi eram limitaţi cu banii. Aceste urgenţe ne destabilizau.

  Am sunat acasă şi am rugat persoana trimisă de Dumnezeu să stea cu copiii să îi culce. Am stat la căpătâiul soţului meu, citindu-i, rugându-mă, gândindu-mă, rugându-mă, citind, rugându-mă…, şi aşa a trecut noaptea. Înainte de răsărit, Gerald a început să respire mai uşor şi a cerut cu insistenţă să meargă acasă. Într-un final, medicii au fost de acord – pe la prânz. Ne-am oprit la farmacie, ca să luăm reţeta. Costa 50 de dolari, lăsându-ne în cont doar câţiva amărâţi de dolari. Nu stăteam bine deloc. Trebuia să trăim din ei următoarele câteva săptămâni, până când intra următorul lui salariu.

  „Nu vreau să mă duc acasă” mi-a spus. „Hai să mergem la mall, să intrăm pur şi simplu şi să stăm acolo.” Nu am avut nimic împotrivă, dar, fiindcă eram aproape de casă, am oprit să văd ce venise în poştă. Am fost surprinsă să găsesc un plic cu o ştampilă din America de Sud – adresat mie. Era un cec de 50 de dolari. Un editor creştin republicase un articol de-al meu şi îmi trimisese banii. Era o minune. Articolele mele erau deseori republicate de editorii străini, dar rareori eram anunţată şi aproape niciodată nu primeam altceva în afară de mulţumiri. Nu am putut decât să Îl laud pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa şi pentru sincronizarea perfectă. Cred că El ne dă aceste „minuni” ca să ne consolideze credinţa pentru viitor.

  Penny Estes Wheeler

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...