Cala şi Callah

  Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! – Psalmii 139:17

  La nunta fiicei noastre, domnişoarele de onoare erau îmbrăcate în roşu şi aveau cale albe, iar mireasa a ales pentru buchetul ei cale roşii. Nu ştiu exact când au devenit calele florile ei preferate, dar au fost foarte frumoase.

  După câţiva ani, fiica şi ginerele nostru au devenit părinţii unei frumoase fetiţe pe nume Callah. Este mica mea încântare. Sunt binecuvântată să locuiesc la mai puţin de cinci minute de ea şi am avut privilegiul să petrec multe ore cu ea în primul an de viaţă.

  Pur şi simplu tânjesc să merg la Callah şi să stau cu ea. Sunt toată un zâmbet din momentul în care intru pe uşa casei ei până când sunt la jumătatea drumului de întoarcere spre casa mea, după care îi povestesc bunicului ce lucru drăguţ a făcut Callah în ziua respectivă. Uneori dansează după ce apasă pe butonul de pe elefantul ei de pluş, care cântă: „Iubita, iubiţica mea, ştii că te iubesc, nu pot să nu te iubesc.”

  Mergem la plimbare şi ne oprim să suflăm în puful de păpădie, iar când vedem flori frumoase cântăm: „Cine a făcut florile frumoase, florile, florile; cine a făcut florile frumoase? Marele Dumnezeu!”

  Îşi iubeşte foarte mult câinele, pe Charlie, care este beneficiarul îmbrăţişărilor ei dulci. Îl strigă CharChar sau Chardi.

  Pot povesti (şi chiar povestesc) la nesfârşit despre comoara mea mică, Callah. Această relaţie preţioasă îmi aminteşte de relaţia noastră cu Domnul. Cred că noi suntem încântarea Lui şi preţuieşte fiecare minut pe care îl petrecem cu El, bucuros să ne vadă „paşii de copil” pe care îi facem. Se foloseşte de natură, a doua Sa carte, să îşi exprime iubirea pentru noi atunci când vedem calele şi alte flori, pe care le-a lăsat să ajungă din Eden până la noi ca să ne lumineze zilele. Păsărelele care ciripesc vesele ne reamintesc că El Se îngrijeşte de nevoile lor şi ne are şi pe noi în grijă.

  Mai cred că El zâmbeşte când ne vede prima oară. Nu crezi că şi El poate povesti despre noi la infinit? Poate că şi El cântă ca elefantul de pluş: „Ştii că te iubesc, nu pot să nu te iubesc…”

  Gay Mentes

  Cala şi Callah - 2017. Dumnezeu se foloseşte de natură, a doua Sa carte, să îşi exprime iubirea pentru noi atunci când vedem calele şi alte flori, pe care le-a lăsat să ajungă din Eden până la noi ca să ne lumineze zilele. Păsărelele care ciripesc vesele ne reamintesc că El Se îngrijeşte de ele și de noi.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...