Articolul precedentCel mai eficient martor
  Articolul următorIsus, pâinea vieții

  Ce ar face Isus?

  Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus. – 1 Ioan 2:6

  În timp ce stăteam şi studiam Cuvântul Domnului, mintea mi-a zburat la comportamentul meu necreştinesc de la serviciu, din ziua anterioară. Colega mea mă rugase să o ajut la transferarea unui pacient dintr-un salon în altul. M-am dus să pregătesc noul salon, dar când am păşit înăuntru, mi-am schimbat atitudinea. Acolo era un pacient care frecvent are conflicte cu personalul. Era unul dintre acei pacienţi pe care nu vrei să îi ai într-o zi grea şi îţi doreşti să nu îi vezi niciodată când ai o zi uşoară. Aşa că am făcut ceea ce fac din fire: l-am ignorat complet, în timp ce transferam celălalt pacient.

  Conştiinţa m-a mustrat şi nu puteam decât să mi-l imaginez pe Satana rânjind pentru că ieşise învingător. Mi-a fost ruşine. Prin lipsa mea de autocontrol, deschisesem în mod necugetat uşa ca „duşmanul sufletelor” să intre şi să profite de situaţie. Am citit recent un articol despre deschiderea uşii în faţa duşmanului, iar cuvintele autoarei rezumau situaţia mea: „Imediat ce apare o înstrăinare în sentimente, acest fapt este adus în atenţia lui Satana, iar el are ocazia să-şi folosească înţelepciunea şi dibăcia sa de şarpe ca să dezbine şi să distrugă” (Ellen G. White, Solii alese, cartea 1, p. 123, orig.).

  În timp ce mă gândeam la situaţia mea, am fost copleşită de un sentiment profund de remuşcare. Tamar, aşa ar face Isus? Bineînţeles că nu. Am conştientizat eterna luptă pentru sufletul meu şi, în pocăinţă, m-am plecat înaintea Salvatorului meu. M-am putut identifica cu Pavel când a spus: „Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pământească, pentru că, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n-am puterea să-l fac. Căci binele pe care vreau să-l fac nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:18,19). Isus, ca un tată iertător şi milos, m-a încurajat repede prin cuvintele Sale din Romani 8:1 – „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământeşti, ci după îndemnurile Duhului.”

  Astăzi când te vei confrunta cu diferite situaţii, sora mea, pune-ţi următoarea întrebare: „Ce ar face Isus?” O scriitoare îndrăgită de mine a spus că purtăm numele de creştin, ceea ce înseamnă a fi asemenea lui Hristos. Nu uita: nu e suficient să Îl acceptăm pe Isus ca Mântuitor; trebuie să Îi urmăm exemplul în viaţa noastră de zi cu zi. Dumnezeu să te binecuvânteze!

  Tamar Boswell

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece luni ale anului

  O lună nu este un timp prea scurt, dar nici prea lung. Prin urmare, cum ar fi dacă ai găsi un mic proiect personal pe care să-l desfășori împreună cu un prieten sau cu mai mulți? Să aveți un motiv de sărbătoare în fiecare lună încă de aici.

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Răspunsul religiei

  Doamne, arată-ne mie și copiilor mei frumusețea vieții când ești Tu la cârmă! PROVOCARE: Alege astăzi un imn pe care nu l-ai mai cântat de mult și fredonează-l ori de câte ori poți!

  Sátánt a saját cselekedetei ítélik el

  „És énekelik Mózesnek, az Isten szolgájának énekét, és a Báránynak énekét, ezt mondván: Nagyok és...