Articolul precedentIsus, pâinea vieții
  Articolul următorVindecând răni

  A doua şansă

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. – 2 Cronici 7:14

  Am intrat în atelierul Build-A-Bear (Fă-ţi singur un ursuleţ de pluş) pe 30 iunie 2011, ca să sărbătorim cei nouă ani împliniţi de fiica mea Cassandra. Copiii alergau de colo-colo, alegând animalul pe care să îl umple cu vatelină, să îl îmbăieze, să îl îmbrace şi să îl personalizeze. Privindu-i, nu am putut să nu mă mir de entuziasmul nu doar al copiilor de nouă ani, ci şi al celor trei adolescente. (Fiica mea mai mare, Lillian, invitase două prietene.) Într-un final, fiecare copil alesese un urs de pluş şi îl umpluse cu vatelină. Apoi urşii făceau o baie de aer şi erau periaţi. Odată ursuleţii ferchezuiţi, copiii alegeau haine cu care să îi îmbrace. La sfârşit de tot, le alegeau nume şi făceau o poză de grup.

  În timp ce copiii stăteau la poză, eu am luat loc la biroul unde erau înregistrate numele şi mi-am numit ursuleţul Billie-Beth, după două prietene deosebite. Lângă mine, stătea o femeie în vârstă care părea să aibă probleme cu computerul. Într-un final, s-a aplecat spre mine şi m-a rugat să o ajut să îi dea nume ursului ei de pluş. Am fost surprinsă şi am întrebat-o dacă era un urs special. Ea mi-a explicat că urma să fie operată de cancer la sân dimineaţa următoare, iar acest ursuleţ de pluş avea să fie alături de ea. Atunci i-am spus: „Ce-ar fi să îl numiţi îngeraş, ca să vă aducă aminte că îngerul dumneavoastră păzitor vă va fi alături?”

  Ochii i s-au umplut de lacrimi şi am mai discutat puţin. M-am simţit îndemnată să mă rog pentru ea, aşa că, stând în mijlocul unui magazin aglomerat, două străine şi-au plecat capetele şi I-au cerut lui Dumnezeu îndurare. După ce ne-am rugat, ne-am îmbrăţişat şi eu m-am întors la petrecerea copiilor, ştiind că Dumnezeu mă adusese în acel magazin cu un scop.

  Iniţial, plănuisem să mergem în Orlando, dar ne-am răzgândit. Dumnezeu ştia că voi putea să îi fiu de ajutor acestei femei şi, din fericire, de data aceasta L-am lăsat să mă folosească. Ştii, cu ceva ani în urmă, am fost în situaţia de a mă ruga pentru cineva în public şi nu m-am rugat. Încă regret că nu am înălţat o rugăciune pentru acea femeie şi, când îmi vine în minte persoana ei, mă rog pentru ea şi familia ei. De data aceasta, din fericire, nu am niciun regret. Am dat ascultare glasului care mi-a spus să mă rog acolo unde eram aşezate. Faptul că am întâlnit-o pe Lee, că m-am rugat pentru ea, m-a schimbat. Sper să ne revedem; dacă nu aici, atunci în cer, ca surori în Hristos.

  Tamara Marquez de Smith

  A doua şansă - 2017. Iniţial, plănuisem să mergem în altă parte, dar ne-am răzgândit. Dumnezeu ştia că voi putea să îi fiu de ajutor acestei femei şi, din fericire, de data aceasta L-am lăsat să mă folosească.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...