Articolul precedentIsus, pâinea vieții
  Articolul următorVindecând răni

  A doua şansă

  Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara. – 2 Cronici 7:14

  Am intrat în atelierul Build-A-Bear (Fă-ţi singur un ursuleţ de pluş) pe 30 iunie 2011, ca să sărbătorim cei nouă ani împliniţi de fiica mea Cassandra. Copiii alergau de colo-colo, alegând animalul pe care să îl umple cu vatelină, să îl îmbăieze, să îl îmbrace şi să îl personalizeze. Privindu-i, nu am putut să nu mă mir de entuziasmul nu doar al copiilor de nouă ani, ci şi al celor trei adolescente. (Fiica mea mai mare, Lillian, invitase două prietene.) Într-un final, fiecare copil alesese un urs de pluş şi îl umpluse cu vatelină. Apoi urşii făceau o baie de aer şi erau periaţi. Odată ursuleţii ferchezuiţi, copiii alegeau haine cu care să îi îmbrace. La sfârşit de tot, le alegeau nume şi făceau o poză de grup.

  În timp ce copiii stăteau la poză, eu am luat loc la biroul unde erau înregistrate numele şi mi-am numit ursuleţul Billie-Beth, după două prietene deosebite. Lângă mine, stătea o femeie în vârstă care părea să aibă probleme cu computerul. Într-un final, s-a aplecat spre mine şi m-a rugat să o ajut să îi dea nume ursului ei de pluş. Am fost surprinsă şi am întrebat-o dacă era un urs special. Ea mi-a explicat că urma să fie operată de cancer la sân dimineaţa următoare, iar acest ursuleţ de pluş avea să fie alături de ea. Atunci i-am spus: „Ce-ar fi să îl numiţi îngeraş, ca să vă aducă aminte că îngerul dumneavoastră păzitor vă va fi alături?”

  Ochii i s-au umplut de lacrimi şi am mai discutat puţin. M-am simţit îndemnată să mă rog pentru ea, aşa că, stând în mijlocul unui magazin aglomerat, două străine şi-au plecat capetele şi I-au cerut lui Dumnezeu îndurare. După ce ne-am rugat, ne-am îmbrăţişat şi eu m-am întors la petrecerea copiilor, ştiind că Dumnezeu mă adusese în acel magazin cu un scop.

  Iniţial, plănuisem să mergem în Orlando, dar ne-am răzgândit. Dumnezeu ştia că voi putea să îi fiu de ajutor acestei femei şi, din fericire, de data aceasta L-am lăsat să mă folosească. Ştii, cu ceva ani în urmă, am fost în situaţia de a mă ruga pentru cineva în public şi nu m-am rugat. Încă regret că nu am înălţat o rugăciune pentru acea femeie şi, când îmi vine în minte persoana ei, mă rog pentru ea şi familia ei. De data aceasta, din fericire, nu am niciun regret. Am dat ascultare glasului care mi-a spus să mă rog acolo unde eram aşezate. Faptul că am întâlnit-o pe Lee, că m-am rugat pentru ea, m-a schimbat. Sper să ne revedem; dacă nu aici, atunci în cer, ca surori în Hristos.

  Tamara Marquez de Smith

  A doua şansă - 2017. Iniţial, plănuisem să mergem în altă parte, dar ne-am răzgândit. Dumnezeu ştia că voi putea să îi fiu de ajutor acestei femei şi, din fericire, de data aceasta L-am lăsat să mă folosească.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...