Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (I)

  Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. – 1 Corinteni 6:12

  Un bătrân învăţător, cu un elev alături, trecea printr-o pădure. Brusc, s-a oprit şi a arătat spre patru plante din apropiere. Prima abia începea să iasă din pământ; a doua se înfipsese destul de adânc în pământ; a treia era un mic lăstar, iar a patra era un copac în plină formă. Maestrul i-a spus tânărului tovarăş: „Trage de prima plantă.” Băiatul, nerăbdător, a făcut întocmai, folosindu-şi degetele. „Apoi scoate-o şi pe a doua.” Tânărul a ascultat, dar i-a fost mai greu să îşi îndeplinească misiunea. „Fă la fel şi cu a treia”, i-a indicat profesorul. Băiatul a trebuit să facă uz de toată puterea să dezrădăcineze tânărul lăstar. „Acum, încearcă-ţi puterile cu al patrulea copac.” Ucenicul şi-a pus braţele în jurul trunchiului copacului şi n-a putut nici măcar să îi mişte frunzele.

  „Aceasta, fiule, se întâmplă cu obiceiurile tale rele. Când eşti tânăr, le poţi elimina rapid, dar când eşti bătrân, e greu să le dezrădăcinezi, chiar dacă te rogi şi te lupţi în mod sincer.” Obiceiurile vechi sunt greu de părăsit şi chiar şi mai greu de dezrădăcinat şi eliminat. Cu toţii avem obiceiuri proaste care sunt ruşinoase la nivel personal, ne limitează la nivel fizic şi ne influenţează la nivel spiritual. Tocmai de aceea trebuie să fim curajoşi să ne ocupăm de obiceiurile noastre imediat ce se manifestă. Haideţi, aşadar, să nu mai facem o minciună din adevărul privind puterea Evangheliei şi nici să nu mai fim o contradicţie vie a mesajului ei eliberator. Putem face acest lucru tratând imediat obiceiurile noastre nedorite.

  Cineva a făcut următoarea afirmaţie uluitoare: creştinul nu are niciun drept, ci doar îndatoriri. Scriptura pare să arate că apostolul Pavel nu a fost de acord cu această idee, din moment ce a pledat aprig pentru drepturile noastre, subliniind că niciun om nu are drepturi la fel de incontestabile ca un creştin. De asemenea, a accentuat că aceste libertăţi divine trebuie urmărite cu orice preţ, mai ales când există o opoziţie cruntă. Totuşi, tratând acest subiect sub inspiraţie divină, Pavel a folosit vastele şi minunatele lui cunoştinţe despre inima omenească pentru a trage semnale de alarmă asupra pericolelor şi limitelor acestei libertăţi, în cadrul cupletului din 1 Corinteni 6:12.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu orice este de folos.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu voi fi stăpânit de nimic.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (I) - 2017. Cu toţii avem obiceiuri proaste care sunt ruşinoase la nivel personal, ne limitează la nivel fizic şi ne influenţează la nivel spiritual. Tocmai de aceea trebuie să fim curajoşi să ne ocupăm de obiceiurile noastre imediat ce se manifestă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...