Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (I)

  Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. – 1 Corinteni 6:12

  Un bătrân învăţător, cu un elev alături, trecea printr-o pădure. Brusc, s-a oprit şi a arătat spre patru plante din apropiere. Prima abia începea să iasă din pământ; a doua se înfipsese destul de adânc în pământ; a treia era un mic lăstar, iar a patra era un copac în plină formă. Maestrul i-a spus tânărului tovarăş: „Trage de prima plantă.” Băiatul, nerăbdător, a făcut întocmai, folosindu-şi degetele. „Apoi scoate-o şi pe a doua.” Tânărul a ascultat, dar i-a fost mai greu să îşi îndeplinească misiunea. „Fă la fel şi cu a treia”, i-a indicat profesorul. Băiatul a trebuit să facă uz de toată puterea să dezrădăcineze tânărul lăstar. „Acum, încearcă-ţi puterile cu al patrulea copac.” Ucenicul şi-a pus braţele în jurul trunchiului copacului şi n-a putut nici măcar să îi mişte frunzele.

  „Aceasta, fiule, se întâmplă cu obiceiurile tale rele. Când eşti tânăr, le poţi elimina rapid, dar când eşti bătrân, e greu să le dezrădăcinezi, chiar dacă te rogi şi te lupţi în mod sincer.” Obiceiurile vechi sunt greu de părăsit şi chiar şi mai greu de dezrădăcinat şi eliminat. Cu toţii avem obiceiuri proaste care sunt ruşinoase la nivel personal, ne limitează la nivel fizic şi ne influenţează la nivel spiritual. Tocmai de aceea trebuie să fim curajoşi să ne ocupăm de obiceiurile noastre imediat ce se manifestă. Haideţi, aşadar, să nu mai facem o minciună din adevărul privind puterea Evangheliei şi nici să nu mai fim o contradicţie vie a mesajului ei eliberator. Putem face acest lucru tratând imediat obiceiurile noastre nedorite.

  Cineva a făcut următoarea afirmaţie uluitoare: creştinul nu are niciun drept, ci doar îndatoriri. Scriptura pare să arate că apostolul Pavel nu a fost de acord cu această idee, din moment ce a pledat aprig pentru drepturile noastre, subliniind că niciun om nu are drepturi la fel de incontestabile ca un creştin. De asemenea, a accentuat că aceste libertăţi divine trebuie urmărite cu orice preţ, mai ales când există o opoziţie cruntă. Totuşi, tratând acest subiect sub inspiraţie divină, Pavel a folosit vastele şi minunatele lui cunoştinţe despre inima omenească pentru a trage semnale de alarmă asupra pericolelor şi limitelor acestei libertăţi, în cadrul cupletului din 1 Corinteni 6:12.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu orice este de folos.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu voi fi stăpânit de nimic.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (I) - 2017. Cu toţii avem obiceiuri proaste care sunt ruşinoase la nivel personal, ne limitează la nivel fizic şi ne influenţează la nivel spiritual. Tocmai de aceea trebuie să fim curajoşi să ne ocupăm de obiceiurile noastre imediat ce se manifestă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...