Articolul precedentPlecând în călătoria vieții tale
  Articolul următorPrins în capcană

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (I)

  Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine. – 1 Corinteni 6:12

  Un bătrân învăţător, cu un elev alături, trecea printr-o pădure. Brusc, s-a oprit şi a arătat spre patru plante din apropiere. Prima abia începea să iasă din pământ; a doua se înfipsese destul de adânc în pământ; a treia era un mic lăstar, iar a patra era un copac în plină formă. Maestrul i-a spus tânărului tovarăş: „Trage de prima plantă.” Băiatul, nerăbdător, a făcut întocmai, folosindu-şi degetele. „Apoi scoate-o şi pe a doua.” Tânărul a ascultat, dar i-a fost mai greu să îşi îndeplinească misiunea. „Fă la fel şi cu a treia”, i-a indicat profesorul. Băiatul a trebuit să facă uz de toată puterea să dezrădăcineze tânărul lăstar. „Acum, încearcă-ţi puterile cu al patrulea copac.” Ucenicul şi-a pus braţele în jurul trunchiului copacului şi n-a putut nici măcar să îi mişte frunzele.

  „Aceasta, fiule, se întâmplă cu obiceiurile tale rele. Când eşti tânăr, le poţi elimina rapid, dar când eşti bătrân, e greu să le dezrădăcinezi, chiar dacă te rogi şi te lupţi în mod sincer.” Obiceiurile vechi sunt greu de părăsit şi chiar şi mai greu de dezrădăcinat şi eliminat. Cu toţii avem obiceiuri proaste care sunt ruşinoase la nivel personal, ne limitează la nivel fizic şi ne influenţează la nivel spiritual. Tocmai de aceea trebuie să fim curajoşi să ne ocupăm de obiceiurile noastre imediat ce se manifestă. Haideţi, aşadar, să nu mai facem o minciună din adevărul privind puterea Evangheliei şi nici să nu mai fim o contradicţie vie a mesajului ei eliberator. Putem face acest lucru tratând imediat obiceiurile noastre nedorite.

  Cineva a făcut următoarea afirmaţie uluitoare: creştinul nu are niciun drept, ci doar îndatoriri. Scriptura pare să arate că apostolul Pavel nu a fost de acord cu această idee, din moment ce a pledat aprig pentru drepturile noastre, subliniind că niciun om nu are drepturi la fel de incontestabile ca un creştin. De asemenea, a accentuat că aceste libertăţi divine trebuie urmărite cu orice preţ, mai ales când există o opoziţie cruntă. Totuşi, tratând acest subiect sub inspiraţie divină, Pavel a folosit vastele şi minunatele lui cunoştinţe despre inima omenească pentru a trage semnale de alarmă asupra pericolelor şi limitelor acestei libertăţi, în cadrul cupletului din 1 Corinteni 6:12.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu orice este de folos.

  „Am dreptul să fac orice” – dar nu voi fi stăpânit de nimic.

  Hyveth Williams

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...