Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (II)

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Membrii bisericii din Corint credeau că ei au dreptul să facă orice (vezi 1 Corinteni 6:12). Pavel argumenta insistent, spunând:,, … dar nu totul este de folos.” El afirma că, de fapt, creştinii trebuie să fie oameni care fac uz, dar nu abuz, de aceste drepturi, recunoscând limitele stabilite de Dumnezeu pentru exercitarea acestor libertăţi. În plus, trebuie să manifestăm dispoziţia de a pune deasupra lor dragostea de Dumnezeu şi pacea în trupul lui Hristos.

  Dezbaterea pare să fi generat un conflict când unii dintre membrii din Corint au repetat la fel de apăsat că „lor le este îngăduit să facă orice”.

  Din nou, Pavel recurge la acest răspuns răspicat:,,… dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” El avea o atitudine ce părea contrară flagrant spiritului Evangheliei.

  Cuvântul grecesc pentru „a pune stăpânire” înseamnă „a se afla sub autoritatea sau controlul a ceva, cum ar fi un obicei”. Acesta nu este un verset despre ceva rău sau greşit, ci despre ceva ce este corect, profitabil sau chiar bun. Totuşi, bun sau rău, noi n-ar trebui să fim controlaţi de nimic, ci să fim doar sub totala autoritate a lui Isus Hristos, Domnul şi Stăpânul nostru.

  Isus le-a spus evreilor care credeau în El şi, prin aceasta, şi nouă: „Dacă persistaţi în ceea ce vă spun Eu, atunci sunteţi cu adevărat ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (vezi Ioan 8:31, 32).

  Poate că te lupţi cu obiceiuri „acceptate” şi comune, precum bârfa, mâncatul în exces, exagerarea, înşelăciunea, suspiciunea şi amânarea. Alţii din societatea noastră ar putea fi prinşi în plasa ademenitoare a poftei trupeşti, a dependenţei de diferite substanţe, a dependenţei de diferite activităţi şi pofte nesănătoase – ca să nu mai spunem de pastila bună pentru toate bolile.

  Încearcă să nu foloseşti acest text – cel mai adesea greşit înţeles – scris de apostolul Pavel: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru” (Coloseni 2:21). Acest text nu are puterea la care se aşteaptă sau pe care şi-o doresc unii, în direcţia câştigării luptei cu cele menţionate mai sus, plus cu o droaie de alte ispite şi obiceiuri nedorite. Doar Hristos ne poate da puterea de a face alegerile corecte.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (II) - 2017. Doar Hristos ne poate da puterea de a face alegerile corecte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...