Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (II)

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Membrii bisericii din Corint credeau că ei au dreptul să facă orice (vezi 1 Corinteni 6:12). Pavel argumenta insistent, spunând:,, … dar nu totul este de folos.” El afirma că, de fapt, creştinii trebuie să fie oameni care fac uz, dar nu abuz, de aceste drepturi, recunoscând limitele stabilite de Dumnezeu pentru exercitarea acestor libertăţi. În plus, trebuie să manifestăm dispoziţia de a pune deasupra lor dragostea de Dumnezeu şi pacea în trupul lui Hristos.

  Dezbaterea pare să fi generat un conflict când unii dintre membrii din Corint au repetat la fel de apăsat că „lor le este îngăduit să facă orice”.

  Din nou, Pavel recurge la acest răspuns răspicat:,,… dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” El avea o atitudine ce părea contrară flagrant spiritului Evangheliei.

  Cuvântul grecesc pentru „a pune stăpânire” înseamnă „a se afla sub autoritatea sau controlul a ceva, cum ar fi un obicei”. Acesta nu este un verset despre ceva rău sau greşit, ci despre ceva ce este corect, profitabil sau chiar bun. Totuşi, bun sau rău, noi n-ar trebui să fim controlaţi de nimic, ci să fim doar sub totala autoritate a lui Isus Hristos, Domnul şi Stăpânul nostru.

  Isus le-a spus evreilor care credeau în El şi, prin aceasta, şi nouă: „Dacă persistaţi în ceea ce vă spun Eu, atunci sunteţi cu adevărat ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (vezi Ioan 8:31, 32).

  Poate că te lupţi cu obiceiuri „acceptate” şi comune, precum bârfa, mâncatul în exces, exagerarea, înşelăciunea, suspiciunea şi amânarea. Alţii din societatea noastră ar putea fi prinşi în plasa ademenitoare a poftei trupeşti, a dependenţei de diferite substanţe, a dependenţei de diferite activităţi şi pofte nesănătoase – ca să nu mai spunem de pastila bună pentru toate bolile.

  Încearcă să nu foloseşti acest text – cel mai adesea greşit înţeles – scris de apostolul Pavel: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru” (Coloseni 2:21). Acest text nu are puterea la care se aşteaptă sau pe care şi-o doresc unii, în direcţia câştigării luptei cu cele menţionate mai sus, plus cu o droaie de alte ispite şi obiceiuri nedorite. Doar Hristos ne poate da puterea de a face alegerile corecte.

  Hyveth Williams

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...