Articolul precedentPrins în capcană
  Articolul următorHrană și exercițiu pentru suflet

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (II)

  Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

  Membrii bisericii din Corint credeau că ei au dreptul să facă orice (vezi 1 Corinteni 6:12). Pavel argumenta insistent, spunând:,, … dar nu totul este de folos.” El afirma că, de fapt, creştinii trebuie să fie oameni care fac uz, dar nu abuz, de aceste drepturi, recunoscând limitele stabilite de Dumnezeu pentru exercitarea acestor libertăţi. În plus, trebuie să manifestăm dispoziţia de a pune deasupra lor dragostea de Dumnezeu şi pacea în trupul lui Hristos.

  Dezbaterea pare să fi generat un conflict când unii dintre membrii din Corint au repetat la fel de apăsat că „lor le este îngăduit să facă orice”.

  Din nou, Pavel recurge la acest răspuns răspicat:,,… dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine.” El avea o atitudine ce părea contrară flagrant spiritului Evangheliei.

  Cuvântul grecesc pentru „a pune stăpânire” înseamnă „a se afla sub autoritatea sau controlul a ceva, cum ar fi un obicei”. Acesta nu este un verset despre ceva rău sau greşit, ci despre ceva ce este corect, profitabil sau chiar bun. Totuşi, bun sau rău, noi n-ar trebui să fim controlaţi de nimic, ci să fim doar sub totala autoritate a lui Isus Hristos, Domnul şi Stăpânul nostru.

  Isus le-a spus evreilor care credeau în El şi, prin aceasta, şi nouă: „Dacă persistaţi în ceea ce vă spun Eu, atunci sunteţi cu adevărat ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi” (vezi Ioan 8:31, 32).

  Poate că te lupţi cu obiceiuri „acceptate” şi comune, precum bârfa, mâncatul în exces, exagerarea, înşelăciunea, suspiciunea şi amânarea. Alţii din societatea noastră ar putea fi prinşi în plasa ademenitoare a poftei trupeşti, a dependenţei de diferite substanţe, a dependenţei de diferite activităţi şi pofte nesănătoase – ca să nu mai spunem de pastila bună pentru toate bolile.

  Încearcă să nu foloseşti acest text – cel mai adesea greşit înţeles – scris de apostolul Pavel: „Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru” (Coloseni 2:21). Acest text nu are puterea la care se aşteaptă sau pe care şi-o doresc unii, în direcţia câştigării luptei cu cele menţionate mai sus, plus cu o droaie de alte ispite şi obiceiuri nedorite. Doar Hristos ne poate da puterea de a face alegerile corecte.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (II) - 2017. Doar Hristos ne poate da puterea de a face alegerile corecte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...