Nimic nu va pune stăpânire pe mine (III)

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

  Cuvintele lui Pavel din Coloseni 2:21 nu sunt cuvinte inspirate, ci mai degrabă o repetare a unor porunci idolatre folosite de cei care i se împotriveau. Pavel pur şi simplu îi citează în cadrul argumentaţiei sale împotriva lor, spunând: „Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: «Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru»?” (Coloseni 2:20,21).

  Dă-mi voie să îţi împărtăşesc, din scrierile unor autori preferaţi, câteva sugestii utile pentru renunţarea la obiceiurile rele. Dacă sunt adoptate împreună cu afirmaţia lui Pavel că pe cei credincioşi, în Hristos, „nimic nu va pune stăpânire”, aceste sugestii vor contribui la succesul mult dorit. O pot demonstra prin faptul că eu însămi am învins obiceiul de a mă îngrijora cu privire la orice, obicei exasperant fizic şi, în aceeaşi măsură, debilitant emoţional.

  În primul rând, nu mai găsi explicaţii. Scuzele cosmetizează neascultarea. Ele ne încurajează să diminuăm sau să ignorăm complet lucrarea de convingere a Duhului Sfânt.

  În al doilea rând, începe chiar azi, acum! Prezentul este cel mai propice moment să renunţi la un obicei rău. Amânarea înseamnă admiterea înfrângerii. Să spui „încerc” este un semn de resemnare. Pur şi simplu, renunţă. Altfel procesul de găsire a explicaţiilor se va intensifica şi va prelungi lupta cu încrederea în propria putere.

  În al treilea rând, aplică o strategie, la câte un obicei pe rând, zi după zi.

  În al patrulea rând, fii realistă. Schimbarea nu se va produce rapid, nici nu va fi uşoară. Determinarea ta poate că va cunoaşte întreruperi, iar rezultatele categoric că nu vor veni peste noapte. Totuşi faptul că ai pornit pe acest drum este un semn clar că rupi lanţul obiceiului care te ţine sclavă.

  În al cincilea rând, ai curaj. Conştientizează că te afli pe drumul spre victorie, probabil pentru prima oară într-o luptă îndelungată cu respectivul obicei. Nu uita, entuziasmul consolidează autodisciplina şi generează atitudinea de rămânere pe poziţie. (Vezi Filipeni 4:6.)

  Oamenii care se uită cum ne trăim viaţa de creştini – şi fii sigură că se uită – în mod normal nu sunt impresionaţi de dibăcia noastră în citarea textelor din Scriptură. Dar când observă schimbările din viaţa noastră, se ridică în picioare şi iau notiţe. Vor şi în viaţa lor acel ceva special pe care îl avem noi. Să le arătăm că, în Hristos, nimic nu va pune stăpânire pe noi.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (III) - 2017. Prezentul este cel mai propice moment să renunţi la un obicei rău. Amânarea înseamnă admiterea înfrângerii. Să spui „încerc” este un semn de resemnare. Pur şi simplu, renunţă. Altfel procesul de găsire a explicaţiilor se va intensifica şi va prelungi lupta cu încrederea în propria putere.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...