Nimic nu va pune stăpânire pe mine (III)

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

  Cuvintele lui Pavel din Coloseni 2:21 nu sunt cuvinte inspirate, ci mai degrabă o repetare a unor porunci idolatre folosite de cei care i se împotriveau. Pavel pur şi simplu îi citează în cadrul argumentaţiei sale împotriva lor, spunând: „Dacă aţi murit împreună cu Hristos faţă de învăţăturile începătoare ale lumii, de ce, ca şi cum aţi trăi încă în lume, vă supuneţi la porunci ca acestea: «Nu lua, nu gusta, nu atinge cutare lucru»?” (Coloseni 2:20,21).

  Dă-mi voie să îţi împărtăşesc, din scrierile unor autori preferaţi, câteva sugestii utile pentru renunţarea la obiceiurile rele. Dacă sunt adoptate împreună cu afirmaţia lui Pavel că pe cei credincioşi, în Hristos, „nimic nu va pune stăpânire”, aceste sugestii vor contribui la succesul mult dorit. O pot demonstra prin faptul că eu însămi am învins obiceiul de a mă îngrijora cu privire la orice, obicei exasperant fizic şi, în aceeaşi măsură, debilitant emoţional.

  În primul rând, nu mai găsi explicaţii. Scuzele cosmetizează neascultarea. Ele ne încurajează să diminuăm sau să ignorăm complet lucrarea de convingere a Duhului Sfânt.

  În al doilea rând, începe chiar azi, acum! Prezentul este cel mai propice moment să renunţi la un obicei rău. Amânarea înseamnă admiterea înfrângerii. Să spui „încerc” este un semn de resemnare. Pur şi simplu, renunţă. Altfel procesul de găsire a explicaţiilor se va intensifica şi va prelungi lupta cu încrederea în propria putere.

  În al treilea rând, aplică o strategie, la câte un obicei pe rând, zi după zi.

  În al patrulea rând, fii realistă. Schimbarea nu se va produce rapid, nici nu va fi uşoară. Determinarea ta poate că va cunoaşte întreruperi, iar rezultatele categoric că nu vor veni peste noapte. Totuşi faptul că ai pornit pe acest drum este un semn clar că rupi lanţul obiceiului care te ţine sclavă.

  În al cincilea rând, ai curaj. Conştientizează că te afli pe drumul spre victorie, probabil pentru prima oară într-o luptă îndelungată cu respectivul obicei. Nu uita, entuziasmul consolidează autodisciplina şi generează atitudinea de rămânere pe poziţie. (Vezi Filipeni 4:6.)

  Oamenii care se uită cum ne trăim viaţa de creştini – şi fii sigură că se uită – în mod normal nu sunt impresionaţi de dibăcia noastră în citarea textelor din Scriptură. Dar când observă schimbările din viaţa noastră, se ridică în picioare şi iau notiţe. Vor şi în viaţa lor acel ceva special pe care îl avem noi. Să le arătăm că, în Hristos, nimic nu va pune stăpânire pe noi.

  Hyveth Williams

  Nimic nu va pune stăpânire pe mine (III) - 2017. Prezentul este cel mai propice moment să renunţi la un obicei rău. Amânarea înseamnă admiterea înfrângerii. Să spui „încerc” este un semn de resemnare. Pur şi simplu, renunţă. Altfel procesul de găsire a explicaţiilor se va intensifica şi va prelungi lupta cu încrederea în propria putere.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...