Mărturie într-un cimitir

  După aceste vorbe, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, doarme, dar Mă duc să-l trezesc din somn.” Ucenicii l-au zis: „Doamne, dacă doarme, are să se facă bine.” Isus vorbise despre moartea Lui, dar ei credeau că vorbeşte despre odihna căpătată prin somn. – Ioan 11:11-13

  S-a întâmplat într-un cimitir de lângă Brush Brairie, Washington, în timp ce mă îndreptam spre nişte prieteni. De la volanul maşinii, am observat un cimitir pe partea dreaptă. Oare acesta să fie cimitirul în care fratele şi cumnata mea sunt îngropaţi? mi-am zis. Am intrat şi m-am uitat în stânga şi în dreapta, dar nu le-am găsit mormintele. Am încercat să găsesc pe cineva care ar fi putut şti, dar de niciun folos.

  Mi-am petrecut seara la prietenii mei şi, bineînţeles, le-am spus despre cimitir. Ei mi-au spus că e cimitirul care trebuie şi, după masa de prânz din Sabat, am mers toţi trei şi am căutat mai bine, dar tot nu am găsit mormintele. Când ne-am dus la pompele funebre din oraş să cerem ajutor, angajatul de acolo chiar că nu ne-a fost de niciun ajutor.

  A venit şi sora prietenei mele şi am mers din nou la cimitir. La un moment dat, a intrat o maşină tip sport şi din ea a coborât o doamnă, care s-a dus în colţul cimitirului unde anterior observaserăm noi mormântul unui bebeluş. Stătea în genunchi lângă mormânt şi părea foarte tristă.

  De obicei, nu sunt o persoană vorbăreaţă, dar m-am hotărât să mă duc să vorbesc cu doamna aceea. Apropiindu-mă, am spus: „Cimitirele sunt locuri foarte triste, nu-i aşa?” Apoi am întrebat-o la al cui mormânt venise. Atunci mi-a spus că băiatul ei murise de puţin timp într-un accident de maşină. Avea doar 19 ani. Apoi a adăugat: „Mi-aş dori doar să ştiu unde se află.” Aşa mi s-a creat ocazia să îi spun că eu cred că el doarme somnul celor morţi până când Isus va veni să ne ia în cer. Atunci El îi va chema la viaţă pe toţi morţii, iar pe cei care îl iubesc îi va lua la cer să trăiască cu El pentru totdeauna. „E ca atunci când era copil; îl înveleaţi seara şi dormea bine până dimineaţa. Tot aşa, acum el doarme şi se va trezi când Isus îl va striga în dimineaţa învierii”, i-am mai spus. Părea încântată de ceea ce îi spusesem despre moarte. Apoi i-am dat un pliant cu studii biblice prin corespondenţă şi i-am spus că, dacă mai are întrebări, poate accesa site-ul şi chiar urma studii biblice.

  Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau dacă a urmat vreodată cursurile de Biblie, dar ştiu de ce nu am putut noi găsi mormântul înainte de a avea eu ocazia să îi dau mărturie acestei doamne. Chiar după ce am stat de vorbă cu ea, prietenii mei m-au strigat: „Hei, am găsit mormintele!”

  Esther A. Castle

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...