Mărturie într-un cimitir

  După aceste vorbe, le-a zis: „Lazăr, prietenul nostru, doarme, dar Mă duc să-l trezesc din somn.” Ucenicii l-au zis: „Doamne, dacă doarme, are să se facă bine.” Isus vorbise despre moartea Lui, dar ei credeau că vorbeşte despre odihna căpătată prin somn. – Ioan 11:11-13

  S-a întâmplat într-un cimitir de lângă Brush Brairie, Washington, în timp ce mă îndreptam spre nişte prieteni. De la volanul maşinii, am observat un cimitir pe partea dreaptă. Oare acesta să fie cimitirul în care fratele şi cumnata mea sunt îngropaţi? mi-am zis. Am intrat şi m-am uitat în stânga şi în dreapta, dar nu le-am găsit mormintele. Am încercat să găsesc pe cineva care ar fi putut şti, dar de niciun folos.

  Mi-am petrecut seara la prietenii mei şi, bineînţeles, le-am spus despre cimitir. Ei mi-au spus că e cimitirul care trebuie şi, după masa de prânz din Sabat, am mers toţi trei şi am căutat mai bine, dar tot nu am găsit mormintele. Când ne-am dus la pompele funebre din oraş să cerem ajutor, angajatul de acolo chiar că nu ne-a fost de niciun ajutor.

  A venit şi sora prietenei mele şi am mers din nou la cimitir. La un moment dat, a intrat o maşină tip sport şi din ea a coborât o doamnă, care s-a dus în colţul cimitirului unde anterior observaserăm noi mormântul unui bebeluş. Stătea în genunchi lângă mormânt şi părea foarte tristă.

  De obicei, nu sunt o persoană vorbăreaţă, dar m-am hotărât să mă duc să vorbesc cu doamna aceea. Apropiindu-mă, am spus: „Cimitirele sunt locuri foarte triste, nu-i aşa?” Apoi am întrebat-o la al cui mormânt venise. Atunci mi-a spus că băiatul ei murise de puţin timp într-un accident de maşină. Avea doar 19 ani. Apoi a adăugat: „Mi-aş dori doar să ştiu unde se află.” Aşa mi s-a creat ocazia să îi spun că eu cred că el doarme somnul celor morţi până când Isus va veni să ne ia în cer. Atunci El îi va chema la viaţă pe toţi morţii, iar pe cei care îl iubesc îi va lua la cer să trăiască cu El pentru totdeauna. „E ca atunci când era copil; îl înveleaţi seara şi dormea bine până dimineaţa. Tot aşa, acum el doarme şi se va trezi când Isus îl va striga în dimineaţa învierii”, i-am mai spus. Părea încântată de ceea ce îi spusesem despre moarte. Apoi i-am dat un pliant cu studii biblice prin corespondenţă şi i-am spus că, dacă mai are întrebări, poate accesa site-ul şi chiar urma studii biblice.

  Nu ştiu ce s-a mai întâmplat sau dacă a urmat vreodată cursurile de Biblie, dar ştiu de ce nu am putut noi găsi mormântul înainte de a avea eu ocazia să îi dau mărturie acestei doamne. Chiar după ce am stat de vorbă cu ea, prietenii mei m-au strigat: „Hei, am găsit mormintele!”

  Esther A. Castle

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...