Prunul şi urzica

Apoi, Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi plăcuți la vedere şi buni la mâncare şi pomul vieţii în mijlocul grădinii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului. Geneza 2:8,9

Oare să mă sui? mă întreb eu, privind prunul mare şi bătrân. E în mijlocul unei livezi neîngrijite, lângă o cabană de lemn, înconjurată de păşuni, dealuri şi garduri vii. Deseori în copilărie veneam aici. Pe atunci, această livadă avea gard şi era într-o formă mai bună. Dar acum gardul e rupt, cabana e putredă, iar pomii au un adevărat alai de urzici.

Doamne, doar n-o să mă împiedice pe mine nişte urzici să mă caţăr în pom! Atentă, găsesc un loc mic printre urzici şi mă întind spre cea mai de jos ramură, de care mă prind tare. Dar, din nefericire, nu reuşesc din prima săritură să mă caţăr şi ajung la pământ – între urzici. Dând din cap, râd. Am auzit că uneori e sănătos să te înţepe urzicile, fiindcă ar fi utile în anumite boli. Ce încurajare!

Dar din a doua săritură reuşesc şi mă caţăr până la următoarea creangă. Acolo mă aşez confortabil şi îmi reazem capul de trunchi. În copilărie, în zilele de vară târzie, deseori stăteam în pomi şi mâncam prune zemoase. Mă simţeam în siguranţă şi departe de lume, iar acum mă simt din nou la fel. Sunt doar cu Dumnezeu. Razele aurii de soare transformă acoperişul de frunze de deasupra mea într-o catedrală de un verde strălucitor. Muşte zboară în jurul prunelor verzi şi păsări ciripesc şi fâlfâie din aripi de pe o ramură pe alta. Toate creează o atmosferă de pace.

Pacea din Eden trebuie să fi fost oarecum similară. Pomul vieţii din mijlocul grădinii trebuie să fi făcut fructe şi mai dulci decât cele mai dulci prune. Din vechime, omenirea a căutat acel pom legendar care ne dă viaţa veşnică. Dar oare eu nu l-am găsit deja? Isus a spus că El este Pâinea vieţii şi El însuşi este viaţa. Când îl primim pe El, primim viaţa veşnică. Prin urmare, pot deja cere împlinirea acestei promisiuni şi mă pot căţăra în poala pomului vieţii mele – Isus. Să stau aici în linişte împreună cu El şi să mănânc fructul vieţii, da, al vieţii pe care El a dobândit-o pentru mine.

Astăzi, Isus oferă cele mai bune fructe din Eden. Chiar şi azi putem găsi pacea Edenului şi pomul vieţii – deoarece Isus este Pomul Vieţii noastre. El este minunatul nostru Salvator!

Jaimee Seis

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video