Prunul şi urzica

  Apoi, Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi plăcuți la vedere şi buni la mâncare şi pomul vieţii în mijlocul grădinii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului. Geneza 2:8,9

  Oare să mă sui? mă întreb eu, privind prunul mare şi bătrân. E în mijlocul unei livezi neîngrijite, lângă o cabană de lemn, înconjurată de păşuni, dealuri şi garduri vii. Deseori în copilărie veneam aici. Pe atunci, această livadă avea gard şi era într-o formă mai bună. Dar acum gardul e rupt, cabana e putredă, iar pomii au un adevărat alai de urzici.

  Doamne, doar n-o să mă împiedice pe mine nişte urzici să mă caţăr în pom! Atentă, găsesc un loc mic printre urzici şi mă întind spre cea mai de jos ramură, de care mă prind tare. Dar, din nefericire, nu reuşesc din prima săritură să mă caţăr şi ajung la pământ – între urzici. Dând din cap, râd. Am auzit că uneori e sănătos să te înţepe urzicile, fiindcă ar fi utile în anumite boli. Ce încurajare!

  Dar din a doua săritură reuşesc şi mă caţăr până la următoarea creangă. Acolo mă aşez confortabil şi îmi reazem capul de trunchi. În copilărie, în zilele de vară târzie, deseori stăteam în pomi şi mâncam prune zemoase. Mă simţeam în siguranţă şi departe de lume, iar acum mă simt din nou la fel. Sunt doar cu Dumnezeu. Razele aurii de soare transformă acoperişul de frunze de deasupra mea într-o catedrală de un verde strălucitor. Muşte zboară în jurul prunelor verzi şi păsări ciripesc şi fâlfâie din aripi de pe o ramură pe alta. Toate creează o atmosferă de pace.

  Pacea din Eden trebuie să fi fost oarecum similară. Pomul vieţii din mijlocul grădinii trebuie să fi făcut fructe şi mai dulci decât cele mai dulci prune. Din vechime, omenirea a căutat acel pom legendar care ne dă viaţa veşnică. Dar oare eu nu l-am găsit deja? Isus a spus că El este Pâinea vieţii şi El însuşi este viaţa. Când îl primim pe El, primim viaţa veşnică. Prin urmare, pot deja cere împlinirea acestei promisiuni şi mă pot căţăra în poala pomului vieţii mele – Isus. Să stau aici în linişte împreună cu El şi să mănânc fructul vieţii, da, al vieţii pe care El a dobândit-o pentru mine.

  Astăzi, Isus oferă cele mai bune fructe din Eden. Chiar şi azi putem găsi pacea Edenului şi pomul vieţii – deoarece Isus este Pomul Vieţii noastre. El este minunatul nostru Salvator!

  Jaimee Seis

  Prunul şi urzica - 2017. Isus a spus că El este Pâinea vieţii şi El însuşi este viaţa. Când îl primim pe El, primim viaţa veşnică. Prin urmare, pot deja cere împlinirea acestei promisiuni şi mă pot căţăra în poala pomului vieţii mele - Isus.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...