Prunul şi urzica

  Apoi, Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit, şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise. Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi plăcuți la vedere şi buni la mâncare şi pomul vieţii în mijlocul grădinii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului. Geneza 2:8,9

  Oare să mă sui? mă întreb eu, privind prunul mare şi bătrân. E în mijlocul unei livezi neîngrijite, lângă o cabană de lemn, înconjurată de păşuni, dealuri şi garduri vii. Deseori în copilărie veneam aici. Pe atunci, această livadă avea gard şi era într-o formă mai bună. Dar acum gardul e rupt, cabana e putredă, iar pomii au un adevărat alai de urzici.

  Doamne, doar n-o să mă împiedice pe mine nişte urzici să mă caţăr în pom! Atentă, găsesc un loc mic printre urzici şi mă întind spre cea mai de jos ramură, de care mă prind tare. Dar, din nefericire, nu reuşesc din prima săritură să mă caţăr şi ajung la pământ – între urzici. Dând din cap, râd. Am auzit că uneori e sănătos să te înţepe urzicile, fiindcă ar fi utile în anumite boli. Ce încurajare!

  Dar din a doua săritură reuşesc şi mă caţăr până la următoarea creangă. Acolo mă aşez confortabil şi îmi reazem capul de trunchi. În copilărie, în zilele de vară târzie, deseori stăteam în pomi şi mâncam prune zemoase. Mă simţeam în siguranţă şi departe de lume, iar acum mă simt din nou la fel. Sunt doar cu Dumnezeu. Razele aurii de soare transformă acoperişul de frunze de deasupra mea într-o catedrală de un verde strălucitor. Muşte zboară în jurul prunelor verzi şi păsări ciripesc şi fâlfâie din aripi de pe o ramură pe alta. Toate creează o atmosferă de pace.

  Pacea din Eden trebuie să fi fost oarecum similară. Pomul vieţii din mijlocul grădinii trebuie să fi făcut fructe şi mai dulci decât cele mai dulci prune. Din vechime, omenirea a căutat acel pom legendar care ne dă viaţa veşnică. Dar oare eu nu l-am găsit deja? Isus a spus că El este Pâinea vieţii şi El însuşi este viaţa. Când îl primim pe El, primim viaţa veşnică. Prin urmare, pot deja cere împlinirea acestei promisiuni şi mă pot căţăra în poala pomului vieţii mele – Isus. Să stau aici în linişte împreună cu El şi să mănânc fructul vieţii, da, al vieţii pe care El a dobândit-o pentru mine.

  Astăzi, Isus oferă cele mai bune fructe din Eden. Chiar şi azi putem găsi pacea Edenului şi pomul vieţii – deoarece Isus este Pomul Vieţii noastre. El este minunatul nostru Salvator!

  Jaimee Seis

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...