Articolul precedentEuforia alergătorului
  Articolul următorFocuri de artificii

  Puterea cuvintelor

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. Proverbele 16:24

  Prietena mea Beulah, soţul meu şi cu mine eram în metrou, venind de la centrul de conferinţe din St. Louis, Missouri, şi îndreptându-ne spre hotel, după ce am participat la o întâlnire organizată de biserica noastră. Rememorând mesajele dinamice şi inspiratoare, precum şi muzica melodioasă, nu am putut să nu mă gândesc şi la bogatele binecuvântări şi bucurii de care am avut parte întâlnindu-mi prieteni vechi. Fascinată de superbul cer albastru şi de norii albi şi pufoşi alunecând elegant în eter, am început să fredonez refrenul: „Doamne, umblă alături de mine, Doamne!”, fără să îmi dau seama că, în zgomotul puternic scos de trenul în viteză, un străin vizavi de mine asculta.

  Când m-am oprit din cântat, o doamnă s-a întors şi mi-a mulţumit. Nu am înţeles de ce mi-a mulţumit până când nu mi-a spus că acest imn îi mersese la suflet. Stând lângă Beulah, i-a mărturisit acesteia că recent se despărţise de prietenul ei şi suferea foarte mult. Beulah a încurajat-o prin cuvintele din Isaia 41:10 „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” Apoi i-a sugerat doamnei să citească textul când ajunge acasă.

  O situaţie similară a avut loc recent la biserica unde merg eu. Cântam încet versurile imnului: „Ai încredere, ai încredere, El te va izbăvi chiar acum” în timp ce mă spălam pe mâini la toaletă. Solista invitată în acea ocazie s-a uitat la mine zâmbind şi mi-a spus calm: „Mi-ar plăcea să aud toate versurile.” O femeie care se spăla şi ea pe mâini a intervenit: „Și eu. Îţi mulţumim.” Doar câteva cuvinte simple dintr-un cântec atinseseră inima a două persoane. Uau! Puterea cuvintelor!

  Cuvintele pot avea un impact enorm asupra oamenilor. Ele au puterea să producă o schimbare. Cuvintele tale cum sunt? Aduc pace, încurajare, inspiraţie, bucurie şi speranţă? Sau descurajare, îndoială, disperare şi mâhnire? Dumnezeu ne-a promis că vorbele noastre vor încuraja, vor binecuvânta şi inspira călătorii aflaţi pe drumul şerpuit al vieţii.

  Shirley C. Iheanacho

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Mesagerul lui Dumnezeu

  El a avut grijă de familia mea în multe moduri miraculoase. Așa că, nu fi niciodată dezamăgită dacă Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale așa cum vrei! Roagă-te numai să fii mesagerul lui credincios, fii recunoscătoare pentru călăuzirea Lui și vei fi binecuvântată!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...