Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Când se produce o schimbare

  Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7:12

  Fundaţia la care lucrez strânge bani pentru a susţine proiectul misionar medical intitulat Operation Walk (Operaţiunea Mers). Medicii care iau parte la această misiune merg în ţări în curs de dezvoltare şi înlocuiesc oase din zona şoldului şi a genunchilor la cei care au nevoie disperată de operaţie. În mod normal, înlocuiesc în jur de 70-75 de articulaţii, în cinci zile.

  Într-un an, într-o asemenea misiune în Panama, în prima zi de intervenţii, o membră a echipei a ieşit din sala de operaţie şi, la capătul holului întunecat, a observat pe cineva stând într-un scaun cu rotile, lângă cineva care stătea în picioare. Când s-a apropiat, a observat o fată stând în scaun, iar pe tatăl ei lângă ea. Când misionara i-a întrebat cu ce le poate fi de folos, fata a răspuns: „Speram că mă puteţi opera, ca să merg din nou. Nu mai pot umbla de la nouă ani.” Avea 23 de ani şi suferea de artrită reumatoidă pediatrică.

  Misionara a mers şi a chemat un medic, care a îngenuncheat în faţa fetei şi i-a spus: „Te operez în seara aceasta şi mâine o să mergi pe picioare.” Aşa a şi făcut, iar fata, pe nume Maria, a doua zi a putut păşi.

  Anul următor, când fundaţia a organizat în America de Nord un eveniment pentru a strânge fonduri cu destinaţia Operation Walk, Maria a păşit pe scenă şi le-a mulţumit celor prezenţi, într-o engleză stâlcită, pentru că o ajutaseră să meargă din nou. Apoi i-a înmânat doctorului 100 de dolari, pe care ea şi familia ei reuşiseră să îi economisească (o mică avere pentru o familie care trăieşte în munţii din Panama), pentru a-i ajuta pe alţii care au nevoie de înlocuirea articulaţiei şoldului şi care, asemenea ei, nu beneficiau de îngrijire medicală şi nu puteau umbla.

  Ce schimbare au produs medicii în viaţa Mariei şi ce schimbare a produs ea în acea seară, oferind 100 de dolari! Nimeni n-a rămas cu ochii uscaţi în sală.

  A fost una dintre cele mai frumoase demonstraţii ale regulii de aur la care am asistat vreodată. Doctorii fac această demonstraţie cu fiecare misiune în care se înrolează, pentru că oferă din timpul şi din banii lor ca să se poată face aceste lucruri. Categoric că Maria a demonstrat la fel de bine că voia să facă pentru alţii ceea ce alţii au făcut pentru ea.

  Karen J. Johnson

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...