Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Când se produce o schimbare

  Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7:12

  Fundaţia la care lucrez strânge bani pentru a susţine proiectul misionar medical intitulat Operation Walk (Operaţiunea Mers). Medicii care iau parte la această misiune merg în ţări în curs de dezvoltare şi înlocuiesc oase din zona şoldului şi a genunchilor la cei care au nevoie disperată de operaţie. În mod normal, înlocuiesc în jur de 70-75 de articulaţii, în cinci zile.

  Într-un an, într-o asemenea misiune în Panama, în prima zi de intervenţii, o membră a echipei a ieşit din sala de operaţie şi, la capătul holului întunecat, a observat pe cineva stând într-un scaun cu rotile, lângă cineva care stătea în picioare. Când s-a apropiat, a observat o fată stând în scaun, iar pe tatăl ei lângă ea. Când misionara i-a întrebat cu ce le poate fi de folos, fata a răspuns: „Speram că mă puteţi opera, ca să merg din nou. Nu mai pot umbla de la nouă ani.” Avea 23 de ani şi suferea de artrită reumatoidă pediatrică.

  Misionara a mers şi a chemat un medic, care a îngenuncheat în faţa fetei şi i-a spus: „Te operez în seara aceasta şi mâine o să mergi pe picioare.” Aşa a şi făcut, iar fata, pe nume Maria, a doua zi a putut păşi.

  Anul următor, când fundaţia a organizat în America de Nord un eveniment pentru a strânge fonduri cu destinaţia Operation Walk, Maria a păşit pe scenă şi le-a mulţumit celor prezenţi, într-o engleză stâlcită, pentru că o ajutaseră să meargă din nou. Apoi i-a înmânat doctorului 100 de dolari, pe care ea şi familia ei reuşiseră să îi economisească (o mică avere pentru o familie care trăieşte în munţii din Panama), pentru a-i ajuta pe alţii care au nevoie de înlocuirea articulaţiei şoldului şi care, asemenea ei, nu beneficiau de îngrijire medicală şi nu puteau umbla.

  Ce schimbare au produs medicii în viaţa Mariei şi ce schimbare a produs ea în acea seară, oferind 100 de dolari! Nimeni n-a rămas cu ochii uscaţi în sală.

  A fost una dintre cele mai frumoase demonstraţii ale regulii de aur la care am asistat vreodată. Doctorii fac această demonstraţie cu fiecare misiune în care se înrolează, pentru că oferă din timpul şi din banii lor ca să se poată face aceste lucruri. Categoric că Maria a demonstrat la fel de bine că voia să facă pentru alţii ceea ce alţii au făcut pentru ea.

  Karen J. Johnson

  Când se produce o schimbare - 2017. Ce schimbare au produs medicii în viaţa Mariei şi ce schimbare a produs ea în acea seară, oferind 100 de dolari! Nimeni n-a rămas cu ochii uscaţi în sală. A fost una dintre cele mai frumoase demonstraţii ale regulii de aur la care am asistat vreodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...