Articolul precedentFocuri de artificii
  Articolul următorCe face Sabatul pentru oamenii buni

  Când se produce o schimbare

  Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Matei 7:12

  Fundaţia la care lucrez strânge bani pentru a susţine proiectul misionar medical intitulat Operation Walk (Operaţiunea Mers). Medicii care iau parte la această misiune merg în ţări în curs de dezvoltare şi înlocuiesc oase din zona şoldului şi a genunchilor la cei care au nevoie disperată de operaţie. În mod normal, înlocuiesc în jur de 70-75 de articulaţii, în cinci zile.

  Într-un an, într-o asemenea misiune în Panama, în prima zi de intervenţii, o membră a echipei a ieşit din sala de operaţie şi, la capătul holului întunecat, a observat pe cineva stând într-un scaun cu rotile, lângă cineva care stătea în picioare. Când s-a apropiat, a observat o fată stând în scaun, iar pe tatăl ei lângă ea. Când misionara i-a întrebat cu ce le poate fi de folos, fata a răspuns: „Speram că mă puteţi opera, ca să merg din nou. Nu mai pot umbla de la nouă ani.” Avea 23 de ani şi suferea de artrită reumatoidă pediatrică.

  Misionara a mers şi a chemat un medic, care a îngenuncheat în faţa fetei şi i-a spus: „Te operez în seara aceasta şi mâine o să mergi pe picioare.” Aşa a şi făcut, iar fata, pe nume Maria, a doua zi a putut păşi.

  Anul următor, când fundaţia a organizat în America de Nord un eveniment pentru a strânge fonduri cu destinaţia Operation Walk, Maria a păşit pe scenă şi le-a mulţumit celor prezenţi, într-o engleză stâlcită, pentru că o ajutaseră să meargă din nou. Apoi i-a înmânat doctorului 100 de dolari, pe care ea şi familia ei reuşiseră să îi economisească (o mică avere pentru o familie care trăieşte în munţii din Panama), pentru a-i ajuta pe alţii care au nevoie de înlocuirea articulaţiei şoldului şi care, asemenea ei, nu beneficiau de îngrijire medicală şi nu puteau umbla.

  Ce schimbare au produs medicii în viaţa Mariei şi ce schimbare a produs ea în acea seară, oferind 100 de dolari! Nimeni n-a rămas cu ochii uscaţi în sală.

  A fost una dintre cele mai frumoase demonstraţii ale regulii de aur la care am asistat vreodată. Doctorii fac această demonstraţie cu fiecare misiune în care se înrolează, pentru că oferă din timpul şi din banii lor ca să se poată face aceste lucruri. Categoric că Maria a demonstrat la fel de bine că voia să facă pentru alţii ceea ce alţii au făcut pentru ea.

  Karen J. Johnson

  Când se produce o schimbare - 2017. Ce schimbare au produs medicii în viaţa Mariei şi ce schimbare a produs ea în acea seară, oferind 100 de dolari! Nimeni n-a rămas cu ochii uscaţi în sală. A fost una dintre cele mai frumoase demonstraţii ale regulii de aur la care am asistat vreodată.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...