Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Scoici la malul marii

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4:19

  Apa licăreşte ca diamantele în Oceanul Indian. Anul în care predau în Kenya s-a scurs pe jumătate. Este vacanţă.

  – Am găsit şi mai multe scoici, strig eu la Chris, în timp ce stropesc în apa puţin adâncă.

  Le adun. Ciobite, urâte şi mici. Sau mici, urâte şi ciobite. Toate scoicile pe care le găsesc. În semestrul în care am ţinut cursuri, în fiecare zi am avut înaintea ochilor, pe biroul directorului, o cochilie – cea mai mare cochilie pe care am văzut-o vreodată – şi era de pe această plajă. Care sunt şansele să găsesc o asemenea cochilie? m-am gândit, într-o zi cu şansă, aş putea găsi o mulţime de scoici mici. Abia am aşteptat să particip la această misiune şi să îmi fac propria colecţie. Iată-mă acum aici!

  – Hei, Chris, vrei să urcăm pe stâncile astea?

  – Da, sigur, răspunde el.

  Ne plimbăm, făcând jaloane printre bălţile lăsate de reflux. Crabii ne fac loc, de parcă ar fi Marea Roşie, în timp ce ne îndreptăm spre obiectivul nostru. Chris se caţără pe stânci, iar eu mă minunez o dată în plus de scoici.

  – Hei, Cassi, ia uite aici!

  Alerg spre el şi, surpriză!, Chris ţine o cochilie. Cochilia perfectă. De mărimea unui grepfrut, luceşte în soare ca un trofeu. Sunt invidioasă. Suspin. El nici măcar nu căuta scoici sau cochilii. Cum se face că s-a ales cu cea mai mare?

  Invidia mea pare stupidă, dar poate că n-are legătură cu nicio cochilie. De-a lungul vieţii, de nenumărate ori mi-am căutat propriile răspunsuri. Ajung, în cele din urmă, să mă mulţumesc cu locul doi. Partea neplăcută a unei situaţii. Visuri mici. Relaţii destrămate. Imaginea mea de sine are unghiuri asimetrice din cauza vinovăţiei pentru greşelile pe care le-am făcut. Dacă îmi iau timp să caut suficient de adânc, poate că mă pot identifica cu aceste scoici mici, urâte şi ciobite, pentru că seamănă cu persoana care cred eu că sunt – sau cu ceea ce cred eu că merit. Dar ştii ceva? Dumnezeu îmi va împlini toate nevoile în virtutea bogăţiilor Sale în Hristos -Vindecătorul şi Susţinătorul meu. Nu există nicio inimă frântă, niciun trecut urât şi niciun vis sau speranţă mică pe care El să nu o poată schimba în ceva frumos şi înălţător. Nu trebuie decât să avem încredere.

  În acea zi, m-am rugat pentru o cochilie specială – nu m-am mai mulţumit cu puţin. Dumnezeu mi-a trimis-o pe cea perfectă cu 30 de minute înainte să plecăm – un cadou de la un străin de pe plajă. Nu a trebuit decât să aştept.

  Cassi Alise Meelhuysen

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...