Articolul precedentCe face Sabatul pentru oamenii buni
  Articolul următorPăcatul și soarele

  Scoici la malul marii

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. Filipeni 4:19

  Apa licăreşte ca diamantele în Oceanul Indian. Anul în care predau în Kenya s-a scurs pe jumătate. Este vacanţă.

  – Am găsit şi mai multe scoici, strig eu la Chris, în timp ce stropesc în apa puţin adâncă.

  Le adun. Ciobite, urâte şi mici. Sau mici, urâte şi ciobite. Toate scoicile pe care le găsesc. În semestrul în care am ţinut cursuri, în fiecare zi am avut înaintea ochilor, pe biroul directorului, o cochilie – cea mai mare cochilie pe care am văzut-o vreodată – şi era de pe această plajă. Care sunt şansele să găsesc o asemenea cochilie? m-am gândit, într-o zi cu şansă, aş putea găsi o mulţime de scoici mici. Abia am aşteptat să particip la această misiune şi să îmi fac propria colecţie. Iată-mă acum aici!

  – Hei, Chris, vrei să urcăm pe stâncile astea?

  – Da, sigur, răspunde el.

  Ne plimbăm, făcând jaloane printre bălţile lăsate de reflux. Crabii ne fac loc, de parcă ar fi Marea Roşie, în timp ce ne îndreptăm spre obiectivul nostru. Chris se caţără pe stânci, iar eu mă minunez o dată în plus de scoici.

  – Hei, Cassi, ia uite aici!

  Alerg spre el şi, surpriză!, Chris ţine o cochilie. Cochilia perfectă. De mărimea unui grepfrut, luceşte în soare ca un trofeu. Sunt invidioasă. Suspin. El nici măcar nu căuta scoici sau cochilii. Cum se face că s-a ales cu cea mai mare?

  Invidia mea pare stupidă, dar poate că n-are legătură cu nicio cochilie. De-a lungul vieţii, de nenumărate ori mi-am căutat propriile răspunsuri. Ajung, în cele din urmă, să mă mulţumesc cu locul doi. Partea neplăcută a unei situaţii. Visuri mici. Relaţii destrămate. Imaginea mea de sine are unghiuri asimetrice din cauza vinovăţiei pentru greşelile pe care le-am făcut. Dacă îmi iau timp să caut suficient de adânc, poate că mă pot identifica cu aceste scoici mici, urâte şi ciobite, pentru că seamănă cu persoana care cred eu că sunt – sau cu ceea ce cred eu că merit. Dar ştii ceva? Dumnezeu îmi va împlini toate nevoile în virtutea bogăţiilor Sale în Hristos -Vindecătorul şi Susţinătorul meu. Nu există nicio inimă frântă, niciun trecut urât şi niciun vis sau speranţă mică pe care El să nu o poată schimba în ceva frumos şi înălţător. Nu trebuie decât să avem încredere.

  În acea zi, m-am rugat pentru o cochilie specială – nu m-am mai mulţumit cu puţin. Dumnezeu mi-a trimis-o pe cea perfectă cu 30 de minute înainte să plecăm – un cadou de la un străin de pe plajă. Nu a trebuit decât să aştept.

  Cassi Alise Meelhuysen

  Scoici la malul marii - 2017. Dumnezeu îmi va împlini toate nevoile în virtutea bogăţiilor Sale în Hristos -Vindecătorul şi Susţinătorul meu. Nu există nicio inimă frântă, niciun trecut urât şi niciun vis sau speranţă mică pe care El să nu o poată schimba în ceva frumos şi înălţător. Nu trebuie decât să avem încredere.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...