Articolul precedentPăcatul și soarele
  Articolul următorPuterea care curățește

  Un om onest

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Pe vremea când lucram în Chicago, acum câţiva ani, un client al unuia dintre fiii mei a fost supus unei test al onestităţii, în timp ce se afla în concediu. Iată ce i-a povestit lui Jack.

  Clientul respectiv şi un prieten se îndreptau spre Canada, pentru o săptămână de pescuit într-o zonă izolată, accesibilă doar cu o ambarcaţiune. Călătoriseră toată noaptea. Era dimineaţă şi treceau printr-un orăşel din Minnesota. La marginea oraşului, clientul lui Jack a observat un obiect pe marginea drumului şi l-a rugat pe prietenul lui să oprească. A sărit din maşină spre ceea ce avea să descopere că este un sac de bancă aparţinând unei biserici locale. Pe lângă cecuri, erau sute de dolari bani gheaţă. Primul lui gând a fost: Ce e asta? Camera ascunsă?

  A sunat-o imediat pe soţia lui să îi povestească, apoi a sunat la biserică şi a lăsat un mesaj pe robot cu menţiunea că găsiseră sacul. A precizat când vor trece din nou prin oraş şi şi-a lăsat telefonul de acasă, cu indicaţia ca cineva de la biserică să organizeze cu soţia lui întâlnirea, deoarece telefonul lui mobil urma să nu aibă semnal în zona izolată spre care se îndreptau. Pentru următoarele şase zile, sacul cu bani şi cecuri avea să fie la el.

  La întoarcere, şi-a sunat soţia, care i-a spus că stabilise ca el să se întâlnească cu pastorul şi cu casiera bisericii, dar nu la biserică, ci la postul local de televiziune. Asta l-a surprins. După o săptămână petrecută pescuind în sălbăticie, categoric că nu era îmbrăcat sau pregătit să apară la o televiziune locală.

  Când s-au întâlnit, a aflat că doamna de la casieria bisericii pusese sacul pe capota maşinii, a fost neatentă şi a uitat de el. Când a pornit spre casă de la biserică, sacul a alunecat la un moment dat, aterizând pe marginea drumului. A fost foarte supărată şi disperată când şi-a dat seama că pierduse banii Domnului!

  Sunt sigură că s-au înălţat multe rugăciuni. Cât de recunoscătoare a fost casiera când clientul lui Jack i-a înapoiat preţiosul sac! Lacrimi de bucurie şi rugăciuni de recunoştinţă s-au înălţat Tatălui ceresc pentru grija pe care a purtat-o banilor.

  O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.

  Patricia Mulraney Kovalski

  Un om onest - 2017. O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...