Articolul precedentPăcatul și soarele
  Articolul următorPuterea care curățește

  Un om onest

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Pe vremea când lucram în Chicago, acum câţiva ani, un client al unuia dintre fiii mei a fost supus unei test al onestităţii, în timp ce se afla în concediu. Iată ce i-a povestit lui Jack.

  Clientul respectiv şi un prieten se îndreptau spre Canada, pentru o săptămână de pescuit într-o zonă izolată, accesibilă doar cu o ambarcaţiune. Călătoriseră toată noaptea. Era dimineaţă şi treceau printr-un orăşel din Minnesota. La marginea oraşului, clientul lui Jack a observat un obiect pe marginea drumului şi l-a rugat pe prietenul lui să oprească. A sărit din maşină spre ceea ce avea să descopere că este un sac de bancă aparţinând unei biserici locale. Pe lângă cecuri, erau sute de dolari bani gheaţă. Primul lui gând a fost: Ce e asta? Camera ascunsă?

  A sunat-o imediat pe soţia lui să îi povestească, apoi a sunat la biserică şi a lăsat un mesaj pe robot cu menţiunea că găsiseră sacul. A precizat când vor trece din nou prin oraş şi şi-a lăsat telefonul de acasă, cu indicaţia ca cineva de la biserică să organizeze cu soţia lui întâlnirea, deoarece telefonul lui mobil urma să nu aibă semnal în zona izolată spre care se îndreptau. Pentru următoarele şase zile, sacul cu bani şi cecuri avea să fie la el.

  La întoarcere, şi-a sunat soţia, care i-a spus că stabilise ca el să se întâlnească cu pastorul şi cu casiera bisericii, dar nu la biserică, ci la postul local de televiziune. Asta l-a surprins. După o săptămână petrecută pescuind în sălbăticie, categoric că nu era îmbrăcat sau pregătit să apară la o televiziune locală.

  Când s-au întâlnit, a aflat că doamna de la casieria bisericii pusese sacul pe capota maşinii, a fost neatentă şi a uitat de el. Când a pornit spre casă de la biserică, sacul a alunecat la un moment dat, aterizând pe marginea drumului. A fost foarte supărată şi disperată când şi-a dat seama că pierduse banii Domnului!

  Sunt sigură că s-au înălţat multe rugăciuni. Cât de recunoscătoare a fost casiera când clientul lui Jack i-a înapoiat preţiosul sac! Lacrimi de bucurie şi rugăciuni de recunoştinţă s-au înălţat Tatălui ceresc pentru grija pe care a purtat-o banilor.

  O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.

  Patricia Mulraney Kovalski

  Un om onest - 2017. O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...