Articolul precedentPăcatul și soarele
  Articolul următorPuterea care curățește

  Un om onest

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Pe vremea când lucram în Chicago, acum câţiva ani, un client al unuia dintre fiii mei a fost supus unei test al onestităţii, în timp ce se afla în concediu. Iată ce i-a povestit lui Jack.

  Clientul respectiv şi un prieten se îndreptau spre Canada, pentru o săptămână de pescuit într-o zonă izolată, accesibilă doar cu o ambarcaţiune. Călătoriseră toată noaptea. Era dimineaţă şi treceau printr-un orăşel din Minnesota. La marginea oraşului, clientul lui Jack a observat un obiect pe marginea drumului şi l-a rugat pe prietenul lui să oprească. A sărit din maşină spre ceea ce avea să descopere că este un sac de bancă aparţinând unei biserici locale. Pe lângă cecuri, erau sute de dolari bani gheaţă. Primul lui gând a fost: Ce e asta? Camera ascunsă?

  A sunat-o imediat pe soţia lui să îi povestească, apoi a sunat la biserică şi a lăsat un mesaj pe robot cu menţiunea că găsiseră sacul. A precizat când vor trece din nou prin oraş şi şi-a lăsat telefonul de acasă, cu indicaţia ca cineva de la biserică să organizeze cu soţia lui întâlnirea, deoarece telefonul lui mobil urma să nu aibă semnal în zona izolată spre care se îndreptau. Pentru următoarele şase zile, sacul cu bani şi cecuri avea să fie la el.

  La întoarcere, şi-a sunat soţia, care i-a spus că stabilise ca el să se întâlnească cu pastorul şi cu casiera bisericii, dar nu la biserică, ci la postul local de televiziune. Asta l-a surprins. După o săptămână petrecută pescuind în sălbăticie, categoric că nu era îmbrăcat sau pregătit să apară la o televiziune locală.

  Când s-au întâlnit, a aflat că doamna de la casieria bisericii pusese sacul pe capota maşinii, a fost neatentă şi a uitat de el. Când a pornit spre casă de la biserică, sacul a alunecat la un moment dat, aterizând pe marginea drumului. A fost foarte supărată şi disperată când şi-a dat seama că pierduse banii Domnului!

  Sunt sigură că s-au înălţat multe rugăciuni. Cât de recunoscătoare a fost casiera când clientul lui Jack i-a înapoiat preţiosul sac! Lacrimi de bucurie şi rugăciuni de recunoştinţă s-au înălţat Tatălui ceresc pentru grija pe care a purtat-o banilor.

  O adevărată mărturie cu privire la modul în care Domnul are grijă de cei ai Săi. E minunat să slujim unui asemenea Dumnezeu şi să întâlnim oameni care l-au permis Duhului Sfânt să lucreze prin ei pentru a face binele.

  Patricia Mulraney Kovalski

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...