Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Judecată eronată

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. Matei 7:1,2

  Tocmai ajunsesem pe Aeroportul Internaţional Hong Kong, după 16 ore de zbor.

  Aveam 30 de minute să găsesc ghişeul pentru zborul următor, să îmi iau tichetul de îmbarcare şi să trec de filtrele de securitate până la trenul care avea să mă ducă la poarta de îmbarcare.

  După câteva minute, cu tichetul de îmbarcare în mână, am căutat un semn spre tren, dar n-am văzut nimic. Am întrebat câteva persoane, dar nu ştia nimeni. Într-un final, am găsit liftul care trebuia şi m-am grăbit spre coada de oameni care aşteptau trenul.

  Când acesta a sosit, o chinezoaică şi fiica ei au sărit peste rând să urce şi ele. Am urcat şi noi, ceilalţi, dar n-am putut să nu observ că această femeie părea agitată de ceva anume şi vorbea repede în limba mandarină cu cei din jur. Probabil că pierde avionul, mi-am zis. Dar nu ajunge deloc mai repede dacă se înghesuie în faţă.

  Când trenul a oprit, femeia şi fata ei au dat la o parte pe toată lumea să coboare primele. Aveam în faţă câteva persoane şi nu înţelegeam de ce nu ies. Probabil că vor coborî la următoarea oprire, mi-am zis şi mi-am făcut loc să cobor.

  Atunci am văzut-o. Femeia care se grăbise să coboare era îngenuncheată lângă o fetiţă care plângea incontrolabil. Brusc, mi-am dat seama ce se întâmplase: Această mamă insistentă îşi pierduse una dintre fete. Când şi-a dat seama că micuţa lipsea, repede a luat trenul în sens invers să o caute. Regăsindu-se, cele trei plângeau fără oprire.

  Doamne, iartă-mă că am judecat-o greşit pe această femeie şi intenţia ei. Îmi pare rău! Se întâmplă mult prea des. Fie nu le înţelegem cuvintele, fie nu le putem citi limbajul corporal, uneori judecăm greşit intenţiile altora. Rugăciunea mea de astăzi este ca Domnul să ne dea răbdare să vedem nevoile celor din jur aşa cum le vede El. Iată textul de astăzi într-o altă traducere: „Dumnezeu va fi la fel de aspru cu tine precum eşti tu cu alţii. Te va trata aşa cum îi tratezi tu pe ei”(CEV, lb, engl.). „Ajută-ne să nu mai judecăm greşit poate fi rugăciunea noastră a tuturor.

  Charlotte Ishkanian

  Judecată eronată - 2017. Rugăciunea mea de astăzi este ca Domnul să ne dea răbdare să vedem nevoile celor din jur aşa cum le vede El. Iată textul de astăzi într-o altă traducere: „Dumnezeu va fi la fel de aspru cu tine precum eşti tu cu alţii. Te va trata aşa cum îi tratezi tu pe ei”(CEV)
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...