Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Judecată eronată

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. Matei 7:1,2

  Tocmai ajunsesem pe Aeroportul Internaţional Hong Kong, după 16 ore de zbor.

  Aveam 30 de minute să găsesc ghişeul pentru zborul următor, să îmi iau tichetul de îmbarcare şi să trec de filtrele de securitate până la trenul care avea să mă ducă la poarta de îmbarcare.

  După câteva minute, cu tichetul de îmbarcare în mână, am căutat un semn spre tren, dar n-am văzut nimic. Am întrebat câteva persoane, dar nu ştia nimeni. Într-un final, am găsit liftul care trebuia şi m-am grăbit spre coada de oameni care aşteptau trenul.

  Când acesta a sosit, o chinezoaică şi fiica ei au sărit peste rând să urce şi ele. Am urcat şi noi, ceilalţi, dar n-am putut să nu observ că această femeie părea agitată de ceva anume şi vorbea repede în limba mandarină cu cei din jur. Probabil că pierde avionul, mi-am zis. Dar nu ajunge deloc mai repede dacă se înghesuie în faţă.

  Când trenul a oprit, femeia şi fata ei au dat la o parte pe toată lumea să coboare primele. Aveam în faţă câteva persoane şi nu înţelegeam de ce nu ies. Probabil că vor coborî la următoarea oprire, mi-am zis şi mi-am făcut loc să cobor.

  Atunci am văzut-o. Femeia care se grăbise să coboare era îngenuncheată lângă o fetiţă care plângea incontrolabil. Brusc, mi-am dat seama ce se întâmplase: Această mamă insistentă îşi pierduse una dintre fete. Când şi-a dat seama că micuţa lipsea, repede a luat trenul în sens invers să o caute. Regăsindu-se, cele trei plângeau fără oprire.

  Doamne, iartă-mă că am judecat-o greşit pe această femeie şi intenţia ei. Îmi pare rău! Se întâmplă mult prea des. Fie nu le înţelegem cuvintele, fie nu le putem citi limbajul corporal, uneori judecăm greşit intenţiile altora. Rugăciunea mea de astăzi este ca Domnul să ne dea răbdare să vedem nevoile celor din jur aşa cum le vede El. Iată textul de astăzi într-o altă traducere: „Dumnezeu va fi la fel de aspru cu tine precum eşti tu cu alţii. Te va trata aşa cum îi tratezi tu pe ei”(CEV, lb, engl.). „Ajută-ne să nu mai judecăm greşit poate fi rugăciunea noastră a tuturor.

  Charlotte Ishkanian

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...