Articolul precedentPuterea care curățește
  Articolul următorO mică viață

  Judecată eronată

  Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. Matei 7:1,2

  Tocmai ajunsesem pe Aeroportul Internaţional Hong Kong, după 16 ore de zbor.

  Aveam 30 de minute să găsesc ghişeul pentru zborul următor, să îmi iau tichetul de îmbarcare şi să trec de filtrele de securitate până la trenul care avea să mă ducă la poarta de îmbarcare.

  După câteva minute, cu tichetul de îmbarcare în mână, am căutat un semn spre tren, dar n-am văzut nimic. Am întrebat câteva persoane, dar nu ştia nimeni. Într-un final, am găsit liftul care trebuia şi m-am grăbit spre coada de oameni care aşteptau trenul.

  Când acesta a sosit, o chinezoaică şi fiica ei au sărit peste rând să urce şi ele. Am urcat şi noi, ceilalţi, dar n-am putut să nu observ că această femeie părea agitată de ceva anume şi vorbea repede în limba mandarină cu cei din jur. Probabil că pierde avionul, mi-am zis. Dar nu ajunge deloc mai repede dacă se înghesuie în faţă.

  Când trenul a oprit, femeia şi fata ei au dat la o parte pe toată lumea să coboare primele. Aveam în faţă câteva persoane şi nu înţelegeam de ce nu ies. Probabil că vor coborî la următoarea oprire, mi-am zis şi mi-am făcut loc să cobor.

  Atunci am văzut-o. Femeia care se grăbise să coboare era îngenuncheată lângă o fetiţă care plângea incontrolabil. Brusc, mi-am dat seama ce se întâmplase: Această mamă insistentă îşi pierduse una dintre fete. Când şi-a dat seama că micuţa lipsea, repede a luat trenul în sens invers să o caute. Regăsindu-se, cele trei plângeau fără oprire.

  Doamne, iartă-mă că am judecat-o greşit pe această femeie şi intenţia ei. Îmi pare rău! Se întâmplă mult prea des. Fie nu le înţelegem cuvintele, fie nu le putem citi limbajul corporal, uneori judecăm greşit intenţiile altora. Rugăciunea mea de astăzi este ca Domnul să ne dea răbdare să vedem nevoile celor din jur aşa cum le vede El. Iată textul de astăzi într-o altă traducere: „Dumnezeu va fi la fel de aspru cu tine precum eşti tu cu alţii. Te va trata aşa cum îi tratezi tu pe ei”(CEV, lb, engl.). „Ajută-ne să nu mai judecăm greşit poate fi rugăciunea noastră a tuturor.

  Charlotte Ishkanian

  Judecată eronată - 2017. Rugăciunea mea de astăzi este ca Domnul să ne dea răbdare să vedem nevoile celor din jur aşa cum le vede El. Iată textul de astăzi într-o altă traducere: „Dumnezeu va fi la fel de aspru cu tine precum eşti tu cu alţii. Te va trata aşa cum îi tratezi tu pe ei”(CEV)
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...