Articolul precedentO mică viață
  Articolul următorParabola unui moștenitor

  Prietenii lui Iov

  Încrede-te în Domnul din toata inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Ani de zile nu am putut înţelege de ce Dumnezeu nu a fost mulţumit cu prietenii lui Iov. Păreau să fie sinceri. La urma urmei, au stat mult timp să-l consoleze pe Iov şi să-l ajute să descopere aspecte din viaţa lui posibil neplăcute lui Dumnezeu. Câţi dintre oamenii pe care îi cunoaştem ar investi timp, efort şi preocupare pentru noi, aşa cum îi vedem făcând pe prietenii lui Iov? Prin urmare, multă vreme am fost nedumerită de reacţia lui Dumnezeu faţă de prietenii lui lov: „Mânia Mea S-a aprins împotriva ta şi împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-aţi vorbit aşa de drept de Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:7). Eu credeam numai de bine de ei şi nu înţelegeam ce nu era bine la nişte oameni atât de grijulii şi de preocupaţi ca ei. Tot ascultam pe unul şi pe altul, tot întrebam şi citeam de mai multe ori textele, dar pur şi simplu nu pricepeam. Ce nu era bine?

  Cu timpul, m-am luminat şi am dobândit înţelegere pe măsură ce am ascultat şi am meditat la explicaţiile asupra acestui pasaj. Prietenii lui Iov nu cunoşteau iubirea lui Dumnezeu; Iov, da. Credinţa lui Iov în Dumnezeu a fost cea care l-a susţinut: „Da, mă va ucide, n-am nimic de nădăjduit, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui” (Iov 13:15). În plus, aceşti oameni nu ştiau nici ce se întâmpla de fapt între Dumnezeu şi Satana.

  Aşa că Dumnezeu i-a spus lui Iov să se roage pentru prietenii lui. „Robul Meu Iov să se roage pentru voi, şi numai în vederea lui nu vă voi face după nebunia voastră, căci n-aţi vorbit aşa de drept despre Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:8). Ei încercau să îl convingă pe Iov că Dumnezeu îl pedepsea pentru ceva ce greşise. Îi atribuiau Dumnezeului lui Iov trăsăturile altor dumnezei. Iov nu avea „alţi dumnezei”. El ştia în cine şi-a pus încrederea. Poate că mai bine ar fi fost ca aceşti prieteni să nu spună nimic: „O, de aţi fi tăcut, ce înţelepciune aţi fi arătat!” (Iov 13:5).

  Trebuie să Îl cunoaştem pe Dumnezeu personal ca să fim susţinuţi când vin încercări în viaţa noastră. Chiar dacă prietenii au intenţii bune, nu ne putem baza pe înţelegerea lor cu privire la Dumnezeu. O, de am avea un prieten ca Iov sau, şi mai bine, dacă am fi un prieten ca Iov! Să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în fiecare zi tot mai bine, stând la picioarele Sale şi lăsând Duhul Său cel Sfânt să ne îndrume clipă de clipă!

  Sharon M. Thomas

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...