Articolul precedentO mică viață
  Articolul următorParabola unui moștenitor

  Prietenii lui Iov

  Încrede-te în Domnul din toata inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Ani de zile nu am putut înţelege de ce Dumnezeu nu a fost mulţumit cu prietenii lui Iov. Păreau să fie sinceri. La urma urmei, au stat mult timp să-l consoleze pe Iov şi să-l ajute să descopere aspecte din viaţa lui posibil neplăcute lui Dumnezeu. Câţi dintre oamenii pe care îi cunoaştem ar investi timp, efort şi preocupare pentru noi, aşa cum îi vedem făcând pe prietenii lui Iov? Prin urmare, multă vreme am fost nedumerită de reacţia lui Dumnezeu faţă de prietenii lui lov: „Mânia Mea S-a aprins împotriva ta şi împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-aţi vorbit aşa de drept de Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:7). Eu credeam numai de bine de ei şi nu înţelegeam ce nu era bine la nişte oameni atât de grijulii şi de preocupaţi ca ei. Tot ascultam pe unul şi pe altul, tot întrebam şi citeam de mai multe ori textele, dar pur şi simplu nu pricepeam. Ce nu era bine?

  Cu timpul, m-am luminat şi am dobândit înţelegere pe măsură ce am ascultat şi am meditat la explicaţiile asupra acestui pasaj. Prietenii lui Iov nu cunoşteau iubirea lui Dumnezeu; Iov, da. Credinţa lui Iov în Dumnezeu a fost cea care l-a susţinut: „Da, mă va ucide, n-am nimic de nădăjduit, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui” (Iov 13:15). În plus, aceşti oameni nu ştiau nici ce se întâmpla de fapt între Dumnezeu şi Satana.

  Aşa că Dumnezeu i-a spus lui Iov să se roage pentru prietenii lui. „Robul Meu Iov să se roage pentru voi, şi numai în vederea lui nu vă voi face după nebunia voastră, căci n-aţi vorbit aşa de drept despre Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:8). Ei încercau să îl convingă pe Iov că Dumnezeu îl pedepsea pentru ceva ce greşise. Îi atribuiau Dumnezeului lui Iov trăsăturile altor dumnezei. Iov nu avea „alţi dumnezei”. El ştia în cine şi-a pus încrederea. Poate că mai bine ar fi fost ca aceşti prieteni să nu spună nimic: „O, de aţi fi tăcut, ce înţelepciune aţi fi arătat!” (Iov 13:5).

  Trebuie să Îl cunoaştem pe Dumnezeu personal ca să fim susţinuţi când vin încercări în viaţa noastră. Chiar dacă prietenii au intenţii bune, nu ne putem baza pe înţelegerea lor cu privire la Dumnezeu. O, de am avea un prieten ca Iov sau, şi mai bine, dacă am fi un prieten ca Iov! Să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în fiecare zi tot mai bine, stând la picioarele Sale şi lăsând Duhul Său cel Sfânt să ne îndrume clipă de clipă!

  Sharon M. Thomas

  Prietenii lui Iov - 2017. Chiar dacă prietenii au intenţii bune, nu ne putem baza pe înţelegerea lor cu privire la Dumnezeu. Să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în fiecare zi tot mai bine, stând la picioarele Sale şi lăsând Duhul Său cel Sfânt să ne îndrume clipă de clipă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...