Articolul precedentO mică viață
  Articolul următorParabola unui moștenitor

  Prietenii lui Iov

  Încrede-te în Domnul din toata inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Ani de zile nu am putut înţelege de ce Dumnezeu nu a fost mulţumit cu prietenii lui Iov. Păreau să fie sinceri. La urma urmei, au stat mult timp să-l consoleze pe Iov şi să-l ajute să descopere aspecte din viaţa lui posibil neplăcute lui Dumnezeu. Câţi dintre oamenii pe care îi cunoaştem ar investi timp, efort şi preocupare pentru noi, aşa cum îi vedem făcând pe prietenii lui Iov? Prin urmare, multă vreme am fost nedumerită de reacţia lui Dumnezeu faţă de prietenii lui lov: „Mânia Mea S-a aprins împotriva ta şi împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-aţi vorbit aşa de drept de Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:7). Eu credeam numai de bine de ei şi nu înţelegeam ce nu era bine la nişte oameni atât de grijulii şi de preocupaţi ca ei. Tot ascultam pe unul şi pe altul, tot întrebam şi citeam de mai multe ori textele, dar pur şi simplu nu pricepeam. Ce nu era bine?

  Cu timpul, m-am luminat şi am dobândit înţelegere pe măsură ce am ascultat şi am meditat la explicaţiile asupra acestui pasaj. Prietenii lui Iov nu cunoşteau iubirea lui Dumnezeu; Iov, da. Credinţa lui Iov în Dumnezeu a fost cea care l-a susţinut: „Da, mă va ucide, n-am nimic de nădăjduit, dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui” (Iov 13:15). În plus, aceşti oameni nu ştiau nici ce se întâmpla de fapt între Dumnezeu şi Satana.

  Aşa că Dumnezeu i-a spus lui Iov să se roage pentru prietenii lui. „Robul Meu Iov să se roage pentru voi, şi numai în vederea lui nu vă voi face după nebunia voastră, căci n-aţi vorbit aşa de drept despre Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:8). Ei încercau să îl convingă pe Iov că Dumnezeu îl pedepsea pentru ceva ce greşise. Îi atribuiau Dumnezeului lui Iov trăsăturile altor dumnezei. Iov nu avea „alţi dumnezei”. El ştia în cine şi-a pus încrederea. Poate că mai bine ar fi fost ca aceşti prieteni să nu spună nimic: „O, de aţi fi tăcut, ce înţelepciune aţi fi arătat!” (Iov 13:5).

  Trebuie să Îl cunoaştem pe Dumnezeu personal ca să fim susţinuţi când vin încercări în viaţa noastră. Chiar dacă prietenii au intenţii bune, nu ne putem baza pe înţelegerea lor cu privire la Dumnezeu. O, de am avea un prieten ca Iov sau, şi mai bine, dacă am fi un prieten ca Iov! Să Îl cunoaştem pe Dumnezeu în fiecare zi tot mai bine, stând la picioarele Sale şi lăsând Duhul Său cel Sfânt să ne îndrume clipă de clipă!

  Sharon M. Thomas

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...